Sunday, August 21, 2011

rezeki Allah

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````
Hi korang! :))
puasa tak hari ni? hehe..
Alhamdulillah, Allah swt masih bagi peluang kat kita untuk berpuasa sehingga hari ni :)
bila cik kiQah buat blogwalking tadi..
dah ramai blogger2 yg update entry pasal hari raya & siap pasang lagu raya lagi kat belog mereka..hehe
tapi Alhamdulillah, cik kiQah takdelah rasa sedih bagai nak rak bila dengar lagu raya nih..
al-maklumlah, dengan assignment & tutorials yg sentiasa wujud tiap2 minggu..
semua tu membuatkan cik kiQah lupa kejap pasal homesick2 nih..acewah :D
betul la kata orang, kalau kita busy dgn sesuatu kerja, possibility utk kita fikir benda2 yg remeh temeh tu semua takde lah nak over sangat..hehe
tapi, dalam busy2 buat kerja pun, sebagai anak, jangan asyik dgn study je, kalau ade masa terluang, call @ sms lah parents, at least, terubat rindu yg ada..
lagi bagus kalau sentiasa mendoakan yg terbaik buat mereka berdua :)

hmm, nak update apa lagi eh?
haaa! so far, budak bambam kesayangan cik kiQah dalam proses nak merangkak dah tau :))
Alhamdulillah, amsyar dah makin pandai sekarang :)
nanti cik sue bagi hug manyak2 eh :)
ape lagi..??
ouh ye, baru2 ni papa cik kiQah sakit..
demam & batuk..
bila dengar suara papa tengah sakit, hanya Allah swt yg tahu betapa risaunya cik kiQah kat sini..
Alhamdulillah, berkat doa dari semua adik beradik..
sekarang papa dah sihat macam biasa..
yg paling penting, papa dah bole sakat cik kiQah tiap kali kami on the phone, hiks! ;))

hari jumaat lepas,
cik kiQah dan kawan2 arrange majlis berbuka puasa bersama nek Jamilah..
mesti ramai yg bertanya, siapa nek Jamilah tu..
pasal tu, cik kiQah akan update next time, Insya-Allah ;)
kang nanti telajak panjang pulak entry ni..hehe
Alhamdulillah, selain kenyang & happy..
terlalu banyak input yg kami dapat..
bak kata kawan cik kiQah, "bersyukurlah.."
satu perkataan je, tapi mempunyai maksud yg amat mendalam :)
so, walau apa pun yg kita buat, lahirkanlah rasa bersyukur dalam diri dgn rezeki yg Allah swt bagi..
sedikit atau banyak, itu bukan ukurannya, yg penting, sejauh mana kita bersyukur dgn nikmat kurniaan Allah swt dan mampu kah kita menzahirkan rasa syukur itu sendiri dgn amalan kita seharian? :)
*penulis sendiri mengambil kata2 di atas utk renungan peribadi

okay!cik kiQah rasa setakat tu je la dulu..
next week dah masuk week last before kami semua cuti raya :)
ramai kawan2 dah pun beli tiket raya..
tak sabar kan nak balik kampung jumpa family tersayang :)
semoga kita semua selamat pulang dan selamat kembali..
bak kata mama cik kiQah, jangan happy sangat..balik awal ke, balik lambat ke, yg penting niat nak balik tu..
jangan berhenti berdoa kepada Allah swt agar perjalanan balik ke kampung tu diiringi dengan rahmat dan berkat dari Allah swt...
Insya-Allah semua selamat :)


p/s: minggu depan ramadhan dah hampir berakhir, bole tak saya nak sedih kejap? ;(



Tuesday, August 16, 2011

('' ,)






take care :)


Saturday, August 13, 2011

jom sihat bersama :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Alhamdulillah, stok utk vco softgel this month dah selamat sold out :)
Thanks to Allah swt sebab dah murahkan rezeki cik kiQah through this sale :)
Tak lupa jugak buat kawan2 yg sudi beli vco softgel daripada cik kiQah :)
Thanks a lot!

Alhamdulillah, 
so far, ramai yg dah mengalami kesan positif once dah consumed vco softgel :)
Insya-Allah kalau sempat cik kiQah cuba dapatkan review daripada kawan2 cik kiQah :)
Nanti kalau ada sesiapa yg belum pernah cuba vco nye product, bole lah beli dan cuba..
Insya-Allah, anda pun berhak mendapat tubuh badan yg sihat :)
And at the same time, yg paling penting ialah ikhtiar kita utk menjaga anugerah (tubuh badan) Allah swt sebaik mungkin, Insya-Allah :)


vco softgel yg comels ;)

p/s: Saya bersyukur bila ramai kawan2 saya bagi positive review after they consumed vco softgel nih, thanks a lot guys :)

comel :)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````


kadang2 bila tengok orang botak ni pun comel jugak :p
macam comel je tanpa rambut...
bukan sahaja licin, tapi berkilat lg tau..
hehe ;)




p/s: sekali tengok macam mawi ;) take care! semoga anda selamat pulang :)

Monday, August 8, 2011

pak sue? :D

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


hehehe ;)))


my comel bambam ;)


p/s: nanti kita balek sama eyh jumpa nenek, papa tok, ayah su, ayah ngah, ayah chik..kalau ada rezeki, kita raya dgn cik chik & pak chik sekali tahun ni ;) nanti amsyar claim duti raya manyak2 dgn dieorg eyh..cik sue xbole bagi lg sebab pak sue takde lg tahun ni *motif? hahahaha ;)))



impianku :)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````````

saya ada satu hasrat, satu impian, dan satu matlamat..
berharap agar Allah swt memberi petunjuk kepada saya nanti, Insya-Allah..
tiada yg lain saya harapkan, hanyalah keberkatan dan redha dari-Nya..
bila tiba masanya, biarlah semua itu menjadi memori terindah dalam hidup saya, aminn~


p/s: tak salah kalau kita terus-terusan meminta, tapi biarlah berpaksikan niat yg betul dan ikhlas :)

Sunday, August 7, 2011

budak bambam :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

makan toimeee ;)


amsyar kena bungkus mcm kuih bungkus ;)


a day with them gimme lotsa fun, indeed ;)


cik sue gonna miss u dear bambam ;)


meniarap toimeeee ;)


p/s: take care my dear bambam!


Saturday, August 6, 2011

anyone? :)


One room for rent!!
Location: Taman Bunga Raya
Room: One nice middle room
Deposit: 2 months rental + 1 deposit
Rental fees: RM150 per month
Preferred Gender: One muslim female
Utilities bills: Sharing basis
Smoking: Not allowed
Facilities provided: Washing machine (auto), stove, refrigerator, bedstead, ceiling fan, cupboard, and study table.
Additional Information:
  • Good news for MMU students with cheapest room to be rented in Taman Bunga Raya
  • Very near to MMU, food stalls, and mini market etc. No need to worry about the food and daily things 
  •  If you are interested, do not hesitate to directly email me at ikah_hippygurl@yahoo.com

P/s: The location is quite strategic as you don’t need to cross the road and just need to walk for less than 10 minutes to reach your class. The environment is fairly nice and secured since there are many of neighbours which come from normal families and they are very helpful people.



Thursday, August 4, 2011

susahnya..

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

Kadang2 saya lebih selesa memilih alternatif lain daripada terus membebankan perasaan orang lain..
Tapi tak semua perkara mampu saya lakukan seperti yg saya rancang..
Betapa susahnya untuk menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling kita..
Sehinggakan sampai satu masa diri sendiri tak mampu untuk berfikir secara rasional..
Dan bermula dari situlah hasutan2 yg tak elok menguasai diri..
Nauzubillahiminzalik~

Saya hanya manusia biasa yg mempunyai sekeping hati yg sangat2 rapuh..
Mungkin ini ujian untuk saya sepanjang bulan Ramadhan kali ni..
Kalaupun saya tidak mampu menjaga hati anda, tapi janganlah hukum saya dgn pelbagai sifat amarah dan emosi anda..
Saya juga berhak utk rasa dihargai walaupun sedikit sahaja..
Maafkan kesalahan & kesilapan yg pernah saya lakukan..
Sekian..



P/s: Seandainya Allah swt beri peluang kepada saya untuk tidak pernah menyusahkan hidup sesiapa, alangkah beruntungnya saya..tapi Allah swt itu Maha Mengatur segala hal, semoga hari yg menanti ini lebih baik dari sebelumnya, aminn~

Wednesday, August 3, 2011

so happy :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Homesick?
perkataan yg agak *lapuk bg saya..
hehehe, tapi sampai sekarang, virus homesick tu selalu aje attack saya tak kira masa :D

Hari ni,
saya dapat parcel dari parents tersayang..
parcel ape tu?
hmm, mama & papa cik kiQah post stok makanan utk bulan ramadhan ni since cik kiQah tak dapat balek kampung until raya soon..
sedih tak?
a bit la, tapi not so serious one :) sebab i used to be like this before :)

Dear Mama, Dear Papa..
iQah nak say thanks a bunch sbb ma & pa sudi postkan makanan tu untuk iQah even iQah taw agak susah nak siapkn semua tu and plus bungkus elok2 tak nak bagi rosak and bla..bla..bla..
Dah lama kan iQah tak balik jenguk ma & pa?
hehe, Insya-Allah..ade rezeki nanti minggu last puasa kita jumpa :)

kalau nak diikutkan hati yg tak berapa nak matang ni..
nak aje buat request suro ma & pa & adik turun putrajaya..
nanti bole sambut ramadhan bersama2..
and also, bole buka puasa dgn budak pipi moncit cit cit tu jgk :p
tapi bila iQah fikirkan balik..
iQah faham situasi ma & pa..
of course, bulan ramadhan, ma & pa mesti tak keluar pergi mana2 sbb ma & pa nak fokus ibadat especially terawih etc..
it's okay, bagi iQah, even kita tak dapat jumpa buat masa sekarang, tapi at least Allah swt dah bagi peluang utk iQah rasa tempoyak dan sambal ikan bilis yg mama buat tu :)
sedapppp :) thanks sekali lagi :)
and, not to forget, All praises to Allah swt :)

p/s: bulan Ramadhan bulan yg amat senang utk grab pahala, so jgn pulak kita senang2 abaikan peluang yg Allah bagi tu..sama2 la bersihkan hati dan jiwa :)


* harap2 di bulan yg penuh barakah ni, takdelah sapa2 yg nak jealous ke or tak puas hati antara satu sama lain ye :) *