Tuesday, March 29, 2011

Good Morning ^^

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

At least, 
He's the 1st person who makes me smile brightly pagi2 buta macam ni :D



Note to Donghae: oppa, can i have the rose? *erk


p/s: sila abaikan mood tak betul saya, sekian! ;)

(^__~)


Donghae = King of Tears ?
Donghae = The Best Cute Asian Male ?
Donghae = Pretty but Manly Face-Structure ?


whatever it is..


Donghae = You are so freakin' comel! ;)


ouh! can't take my eyes off you! gilakkkk =p

p/s: ok! enough for today..dear Donghae, i love the way you gigit the rose! ngeeee =D




Monday, March 28, 2011

biasalah tu kan :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


once dapat taw midterm exam Business Law postpone after midterm break, cik kiQah tak sure samada nak rasa happy to the max or nak sedih or nak buat macam biasa je *muke takde perasaan*


okay, just now cik kiQah buat random blogwalking..
then ade satu entry ni buatkan cik kiQah tergelak tapi at the same time..
terdetik dalam hati cik kiQah..


"erm, biasalah tu...tiada siapa bole duga hati masing2..yg penting ikhlas antara satu sama lain.."


okay, stop! cik kiQah takde niat nak cerita pasal cintan cintun semua ni..
cik kiQah just nak share benda alah ni je..
enjoy!


Masa baru mengorat
Fewittt
Hai, leh kenal?
Macam-macam mulut punya manis.

Masa dah kenal
Saya janji tak akan tinggal awak
Saya janji saya setia


Satu bulan kenal
I love you, baby
I miss you, sayang
Macam-macam perkataan jiwang keluar

Tiga bulan kenal
Sayang, nanti kita mesej tau, bateri hubby low
Mungkin dah boring

Enam bulan kenal
Bila gaduh, macam-macam perkataan kesat keluar
Kalau nak jumpa pun, banyak alasan

Bila dah putus
I hate you, sakai
Gi mati la lu
Stupid you
Bye, titew nak bunuh wiwi
*sorry, ayat ni cik kiQah confused nak sebut macam mana* 


Lepas tu, cari yang baru, lepas tu ulang benda sama.
Lumrah hidup.





p/s: credit to this blog ^^

Sunday, March 27, 2011

:)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

walau seteruk mana sekalipun pun saya rasa down..
saya tetap akan terus tersenyum dan tabah menghadapi semua ni..
sebab saya tahu siapa diri saya dan saya yakin dengan pertolongan dari Allah swt..


p/s: hanya perasaan sayang & cinta yg ikhlas pada Allah sahaja yg mampu membuatkan hati saya tenang dan tenteram :)

Saturday, March 26, 2011

Ikhlaslah..

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

"..yg tua mestilah dihormati, yg muda mestilah disayangi.."

apalah salahnya andai kita amalkan pepatah kat atas tu..
kalau sekadar tahu sebut je..nanti rugilah kita kan..
jangan kerana kita rasa diri kita hebat & hampir sempurna, segala adab & mentaliti ISLAM kita lupakan :)
kalau ter-buat, kan bagus kalau cepat2 betulkan mana yg patut :)

"..terlajak perahu bole lagi diundur, tapi kalau terlajak kata, buruk padahnya.."

berhati2 lah kalau kita bercakap dgn orang..
terutamanya orang yg lebih tua dari kita..
tak kisah lah siapa pun..
janji setiap apa yg kita cakap tu..
biarlah bermakna utk semua orang..
nak bergurau boleh..
nak marah pun boleh..
apatah lagi nak lepas geram..
tapi..biarlah kena caranya :)

walau macam mana susahnya kita nak terima kelemahan orang, percayalah, sebenarnya, diri kita sendiri pun banyak kelemahannya...
tepuk dada, tanyalah iman masing2..

note to self: cik kiQah tulis entry ni bukan semata2 nak kongsi je, tapi cik kiQah nak remind diri sendiri agar tak menyimpang jauh dari objektif hidup sebagai seorang muslim kat dunia ni :) sebab, satu hari nanti, segala cerita dan kisah hidup kita akan tamat jugak kan :) itu PASTI taw :)


p/s: kalau sepatah perkataan yg dianggap sebagai gurauan bisa membuatkan hati seseorang terasa, cukup lah kalau cik kiQah katakan, itulah lumrah kehidupan..semakin lama kita hidup, semakin kita mengenali ramai orang, semakin bertambah usia kita, semakin itulah pengalaman hidup mengajar kita erti ketabahan yg sebenar :)

Thursday, March 24, 2011

Khas utk Mr. Blind

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

To whom it may concern: tahniah abang! ;)
Tahniah utk result SPM anda!
hehehe ;)

Dear abang,
don't forget, there's still a long way to go..
keep stepping forward till you drop okay!
we LOVE you muchos2 ^^



caption: sila abaikan muke bajet handsome kat belakang tuu..hanya fokus kepada kami berempat je taw...hahaha ;)

kak iQah heart abang! :)

ouh! not to forget, tahniah jugak buat adik kami yg hitam manesss macam gula melaka tuuu..hehe..tahniah utk PMR hari tu :) sungguhpun adik amatlah sempoi dalam bab2 study ni, tapi adik berjaya kalahkan kak iQah utk rekod PMR..nanti perform your bestest in SPM yee..nanti kalau dapat result gempak, konfem bole claim macam2 dgn abg edel..hahaha :)

whatever it is, korang berdua + ayeh [ ni je la adik2 lelaki cik kiQah yg maintain sampai sekarang :p] memang anugerah terbaek yg kak iQah pernah ada dalam hidup kak iQah! 

p/s: walaupun diri ini agak hipokrit utk cakap face to face dengan mamat jambu berbaju t-shirt putih dalam gambar di atas ^^, tapi at least, the fact that i'm proud of u is revealed here! :)



Dear you..

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````


Don't say "I LOVE YOU" if you are not willing to prove it...
like words mean nothing to a woman...
she prefers action...

=)
End

Tuesday, March 22, 2011

aipp!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

erm, korang ade any idea tak kenapa budak ni tido style macam ni..?
honestly, cik Su die amat lah blur bile tengok pic ni =.="""
daddy die cakap, ni memang style tido die..
sampai sekarang, kami semua tak faham ape motif die tido dengan style macam ni...


cik Su die ade buat research sikit pasal ape die tido style macam ni =p
actually, ade faktor2 yg mempengaruhi die utk buat macam tu..
let's check it out ^^


1. mungkin die tengah mogok lapar sebab die tak dapat sukatan susu yg mencukupi utk hari tu *padahal keja die dari pagi sampai petang, dari petang sampai malam melantak susu je* =.="
2. mungkin die malu sebab kalau die tido, mesti mulut die nganga..haha, sebab, konfem2 daddy @ mummy die akan snap pic die yg tengah nganga tu..and esoknye terus send pic tu kat cik Su die..and within 24 hours, cik Su die terus publish dalam blog..haha =p
3. mungkin die tengah kecewa sebab tak dapat tido atas katil pink papa tok beli tu..haha
4. mungkin jgk die tengah tension sebab daddy die tido berdengkur..erk! ye ke?..entah =p
5. dahh..cik Su dah buntu nak list out faktor ape lg..haha =p



hekhek =')


p/s: maybe, this weekend, amsyar akan botak ='( nanti amsyar dah tak jambu daaa ='( ya Allah, selamatkan lah jambul macho amsyar *berdoa* 

cik Su heart amsyar 


boom!boom!boom!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

In the spirit of having some strength and forcing myself to keep holding on till the end, 


***************************************

"..you don't have to feel like a waste of space,
you're original, cannot be replaced,
if you only knew what the future holds,
after a hurricane comes a rainbow.."


p/s: i did have my own spark inside me, how about you? ;)

^^



Sunday, March 20, 2011

selekeh!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Sorry & Sorry !!
kali ni entry lepas geram lagi..
hahahaha *sempat lagi gelak2*
well, biasa lah..
cik kiQah kalau tension dgn orang..
otak memang akan jadi weng-weng sikit..

okay,
hey kau!
kau tau tak perangai kau macam selekeh..
kau belajar tinggi2..
parents kau pulak kerja besar2..
bole kata kau punye family educated giler..
tapi asal perangai kau selekeh yg amat hahh?
walaupun kita tak bermusuh in the real life..
tapi jangan lah kau warm up hati aku ni dengan perangai kau yg selekeh tu..
kau perempuan...dan aku pun perempuan..
takkan dalam diri kau takde sikit pun naluri perempuan?
almost 1 year aku kenal kau..
tapi tak pernah sekalipun aku tengok naluri perempuan kau..

hey kau!
kau dah sampai tahap degree kot..
kau tak rasa ke setiap tindak tanduk kau tu reflect kau punye ilmu dalam kepala otak?
kalau kau still dgn perangai selekeh tu..
so takde guna jugak kau proceed dgn degree kat sini..
baek kau berambuss jee..
buat apa kau nak stay sini terus tapi perangai kau semua orang tak suke..
kalau orang cakap...
kau tak pernah nak terima..
even parents kau sendiri kau berani tengking..
ini kan pulak kawan2 kau yg takde pertalian darah dgn kau..
ini dunia beb!bukan selama nya kau akan stay kat dunia ni..
nanti kau..aku..kita semua akan tamat jugak!

hey kau!
aku dah lama bersabar dgn perangai selekeh kau..
dan aku taw..
anytime je aku bole burst out benda ni depan2 muke kau..
kau nampak je aku diam..
kau nampak je aku sabar..
kau nampak je aku buat tak taw..
and kau nampak je aku buat biasa..
tapi ada kau fikir apa yg hati aku rasa?
ada kau fikir akibat dari perangai selekeh kau tu bile orang tengok @ dengar?
fikir la wei!otak ada kan??
lagipun kau kan bijak enough..kau sendiri yg reveal kot..

dah la..
aku terpaksa lepas geram kat sini..
hati aku dah panas giler dengan perangai selekeh kau..
sebab ilmu kat dada ni la aku tahan lagi dgn kau..
kalau tak..
dah lama aku serang kau & sembur kau dgn macam2 perkataan yg best2..

orang memang suka buat aku macam ni..
kadang2 orang ni suka sangat kot tengok aku yg jenis naive to the max..
tapi orang silap..
aku mampu je kalau nak buat benda2 giler macam tu..
cuma aku masih peduli dgn akibat dari buat semua tu..

hey kau!
berubah lah wei!
kalau kau berubah..konfem kau dapat ramai kawan kot..
tapi cube kau tengok sekarang..
aku bet la..
berapa ramai je yg bole kawan dgn kau for a long term period?
kalau ada yg sanggup..
aku cabar "orang" yg sanggup tu stay dgn kau utk 2minggu je..
konfem bole gaduh tarik2 rambut kot..haha
dan aku bukan jenis macam tu laa..
perhaps, short term memang la ada kan?
tapi short term tu pun berapa ciput je yg sanggup..
pendek kata..
sape je yg tahan dengan perangai selekeh kau??!
fikir la wei!


p/s: hati aku tengah panas, kejap! Aku nak pergi mandi & amik wudhuk & recite surah Al-Fatihah banyak2..mintak2 la hati aku sejuk balek..

"dan tolong jangan tanya2 aku siapa manusia yg aku maksudkan dalam entry ni, aku takde hati langsung nak buka topik perbualan pasal dia"


End


Thursday, March 17, 2011

jom berus gigi dgn betul ;)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

hi korang!
hehe, entry kali ni cik kiQah nak share something interesting sikit taw ;)

and i said,
"okay, after i went through the dental check up today, it brings me here to share about what is the right way to brush our teeth, actually"
hehe, okay, done with the introduction. So people, starting from now, let's have a good oral health! ;)

Cara yg betul untuk berus gigi ;)


1. Seperti biasa, selepas kita floss gigi, lembap kan sikit berus gigi tu dgn air & letakkan ubat gigi [jangan banyak, pandai2 la agak ye]. Untuk kesan yg lebih baik & gigi yg lebih bersih, kita dinasihatkan supaya guna ubat gigi yg mengandungi florida ;)


2. Mula2, berus gigi kat bahagian atas and belakang sekali. Okay, utk peringkat ni, kita kena fokus gigi yg bahagian atas dulu, yg bahagian bawah biarkan dulu, and yg paling penting, kita kena letakkan berus gigi tu 45 darjah dari gusi. If tak faham jugak, tengok pic kat atas ni, orang tu die sengetkan sikit berus gigi tu supaya jadi 45 darjah dari gusi ke gigi. Okay,lepas tu, gosok gigi dengan lembut taw, gosok ikut arah jam (clockwise) ataupun dgn kata lain, gosok secara pusing2 kan berus gigi tu *susahnye nak explain*.



ha!!jangan gosok ganas2 taw sebab seganas mana pun anda gosok gigi, kalau berus gigi dengan cara yg salah, tetap tak mendatangkan kebaikan, sebab bakteria (sisa makanan) tak dibersihkan dgn betul. Doctor pernah pesan kat cik kiQah, masa gosok gigi yg macam kat dalam pic atas ni, sambil gosok tu, sambil kira no. 1-8 =)


3. Teruskan memberus gigi bahagian atas belah kiri dengan cara pusingan arah jam (clockwise) sehingga sampai ke bahagian atas belah kanan. Ingat taw, maintain kan volume pusingan yg anda buat sebab gusi kita bukan besi nak sental kuat2, nanti tak pasal2 berdarah bagai kang ;p
okay, lepas dah siap berus gigi bahagian atas tu, gunakan cara yg sama utk berus gigi bahagian bawah pulak. Bila dah start berus gigi yg kat bahagian bawah tu, jangan berus lagi dah gigi yg kat bahagian atas tu taw. Anda dinasihatkan berus gigi bahagian atas dulu then baru proceed dgn gigi yg bahagian bawah sebab itu lebih senang ;)


4. Okay, bila dah sudah berus gigi dengan cara 45 darjah tu, letak berus gigi seperti dlm pic atas ni and berus kat bahagian belakang gigi. Mungkin peringkat ni agak tak selesa @ sakit sikit bagi yg baru cuba tapi percayalah, ini adalah cara yg betul utk kita bersihkan sisa2 makanan yg tersumbat kat bahagian belakang gigi & utk mengelakkan plak bersarang kat kawasan belakang gigi tu ;) Doctor pesan, masa berus gigi utk part ni, anda bole kira no. 1-5 ;)


5. okay, bila dah sudah dengan bahagian atas tadi, teruskan pula kat bahagian bawah gigi. Cara berus gigi bahagian bawah adalah sama dgn cara berus gigi bahagian atas ;) pastikan sisa2 makanan berjaya dikeluarkan ;p ups!jangan lupa masa berus gigi time ni, kira no 1-5 taw ;)


6. okay, lepas tu, berus pulak yg bahagian atas permukaan gigi yg kita selalu guna utk menguyah pelbagai jenis makanan ;p ha!ingat taw, jangan berus macam tolak tarik berus gigi tu, itu cara yg salah. Cara yg betul, anda perlu gosok dengan lembut & gosok secara pusing2 (circular motion) ;) peringkat ni pun kena kira no. 1-5 jugak ;)


7. Okay, cara ni mungkin agak ngilu sikit bagi yg baru cuba. Tapi percayalah, bila anda berus lidah & lelangit, insya-Allah, nafas berbau dapat dikurangkan, and nak cakap dengan orang pun jadi lebih secured ;)) jangan berus kuat2 taw, takut nanti berdarah pulak lidah & lelangit tuu =.=""" jangan lupa, kira no. 1-5 jugak ;))


9. Bila dah siap berus gigi, kumur la elok2 dengan air. Doctor pesan, kumur tu at least 3x ;) lepas kumur, periksa dengan lidah seluruh kawasan gigi anda, kalau lidah anda ada rasa melekit kat bahagian gigi yg tertentu, itu maknanya, sisa2 makanan masih ada. So macam mana? takkan nak biarkan? Kalau masih rasa melekit kat bahagian gigi tertentu, gosok la sekali lagi kat bahagian tu..insya-Allah sisa2 makanan tu akan hilang. Dan yg last sekali, bila dah siap semua, jangan lupa senyum dengan ikhlas taw, tak mau la asyik masam je, kalah dgn cuka cik Jah kita ;p hahaha. Senyum lah dari hati yg ikhlas ye kawan2 ;)


Okay, cik kiQah dah kongsi sedikit ilmu tentang macam mana nak berus gigi dengan betul. Tapi, kalau yg jenis suka merokok or tak jaga cara pemakanan, tak guna jugak taw. So, jangan lah mengamalkan tabiat merokok sebab banyak sgt keburukan yg kita akan dapat nanti. Dan, doctor pun ada pesan kat cik kiQah tadi, kalau bole, elakkan dari minum minuman bergas or berais or manis2 sgt sebab semua tu bole akibatkan kerosakan gusi and gigi ;)

so cik kikin, cik kiQah dah tunaikan permintaan anda utk kongsi tentang macam mana nak berus gigi in a proper way. Jangan lupa try apply taw, ngeee =D



hihi ;)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

ehem..ehem..cik kiQah baru balek dari jumpe dentist ;)
hehehe..last cik kiQah jumpe dentist 6 years ago kot..erk!
hahaha..ala, dalam ramai2 doktor la kan..cik kiQah amat fobia dgn doktor gigi..
tak tau la kenapa =.=""

cik kiQah ingat dulu..
masa tu cik kiQah sekolah rendah lagi..
haha..and cik kiQah ada appointment dgn dentist..
okay..then cik kiQah pergi la dgn Papa and kak Yuni kot..
andddd...
yg paling tak bole blah..
dalam kereta masa on the way ke hospital tu..
cik kiQah dah seram sejuk dah..
dalam kepala ni dah set up strategi macam mana nak lari dari dentist tu..
hahaha..sengal betol time tu..
memang senyap terus la dalam kereta..orang tegur ke..orang buat lawak ke..memang tak berkesan langsung da..haha

okay, once sampai kat hospital tu..
cik kiQah dah rasa macam takde kaki dah time tu..
berat giler nak berjalan masuk dalam hospital tu..
and bile turn cik kiQah dah dipanggil..
mak aiiii..rasa macam nak pengsan pun ade..hahaha
nak tau tak ape yg cik kiQah buat masa tu?

hehe..
okay, dgn hati yg penuh bajet nak control takut and at the same time nak control malu depan orang ramai..
cik kiQah masuk dalam bilik yg penuh dengan alat2 nak cabut gigi sume tu lah 
erk..time tu cik kiQah masuk dgn papa & kak yuni..
hahaha..
and..belom sempat baring lagi atas kerusi yg separa macam katil tu kan..
terus cik kiQah bangkit..and bangun melarikan diri sejauh mungkin..
okay, itu adalah kisah benar ketika saya kecik2 dahulu =.="""
dah stop, lepas saat yg memalukan itu..
sampai sekarang...
family cik kiQah selalu perli cik kiQah especially bile cik kiQah nak jumpe dentist =.=""
hahaha..
tak nak cerita dah..sungguh memalukan kaum budak2 perempuan time tu ;p

p/s: btw, tadi doctor tu baek sangat, siap ajar lagi cik kiQah macam mana nak berus gigi dengan cara yg betul..rupa2nya..selama 22 tahun 8 bulan cik kiQah hidup kat dunia ni..cik kiQah berus gigi dengan cara yg salah =.="" akibatnya, gusi cik kiQah tak strong enough utk protect akar gigi =( takpe2, lepas ni cik kiQah kena berus gigi betul2 dah..sebab gigi & gusi pun anugerah Allah jgk kan? so wajib bagi kita utk menghargainya sebaik mungkin =)


and jangan lupa taw, setiap 6 bulan kita digalakkan jumpe dentist utk buat scalling, insya-Allah gigi & gusi kita akan sentiasa sehat dan cantekkkk kalau kita buat scalling at least 2 times a year 

^^
End

Wednesday, March 16, 2011

my bad

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

okay, i supposed not to say that thing..
but i didn't know why i must tell u about that..
i've tried to make it personally..
but it feels like i wanna share all the things i have with u..
because for me..when i take it out from inside me, it makes me feel nice...
dearly nice..
because i know..
it will slowly bring me to the happy ending part..

but then..
i can't take it when the happy ending turns out differently..
it was not a pathetic one..
but it seems to be a miserable ending..
it extremely affects my pride, perhaps..
ouh, and maybe, i was a negative thinker instead..
but is it a matter to u if i said, 
"i'm perfectly imperfect!!"


i mean it when i said it..
so people..
i know that was my bad, so far..
please take it and throw it away as far as u could do so..
and again..
sorry, it was my bad!


whatever it is..
later, i'll try my best to keep the things secretly..
because it's between me and myself..
no matter how much i leak the things out to u..
or to anyone else..
it will not give me the same thing!
seriously, if only i can pull it back..i'll make it clearer and better..
but i'm just a powerless girl ='(
haihh..why is this happened to me..??


p/s: justtt....just keep running till u drop lah iQa!!! 

Tuesday, March 15, 2011

nah!!

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````````

Waktu: 12.30 midnight
Situasi: separa mengantuk tapi tiba2 jiwa kacau 
Aku: cik kiQah
Kau: Lelaki puaka
Monolog dalaman: " sekali kau toreh hati kawan aku, selamanya aku akan cop kau as Lelaki Puaka"

Aku tuju lagu ni khas buat Kau, nah!!




p/s: jangan Kau berani buat muka tak bersalah & pretend as if nothing's happened! 




Sunday, March 13, 2011

cute ballerina

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````````




credit to yahoo

p/s: this lil' cute ballerina touches me inside, if she can push herself to be a better one, why not me as well? 

determination is the great passion! 

dah pandai dah ^^

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

before cik kiQah membebel pasal budak pipi moncit, cik kiQah nak say thanks a lot to Madam Zauwiyah sebab bagi greenlight kat cik kiQah untuk proceed dgn Internal Auditing semester ni..Alhamdulillah~

So, Insya-Allah, short semester ni cik kiQah ambil 2 subjects, both theory subjects ;) Even cik kiQah tak berapa minat dgn theory things, but why not semester ni cik kiQah try to learn the subject as if theories ni sebenarnya tak kurang interesting nya dengan calculation things, kan..kan..kan? ;) everything depends on yourself, if you say you can't learn the theories, then failure shall wait for you, somehow, if you say you can make it positively, insya-Allah, together with Allah's blessings and your own effort, the success will come to you. 
Note to self : Believe in Allah & yourself

okay, done with that. Now cik kiQah nak tempek lagi latest pics budak pipi moncit a.k.a amsyar cik Su tuu, ngeee =D
not to forget, thanks to abg edel a.k.a daddy amsyar sebab gigih hantar email utk send semua pics tu kat cik kiQah, hehehe ;)


jeng..jeng...cube teka stokin baby kiko sape kat atas ni? hahaha..7x ganda beza saiz dgn stokin daddy amsyar kan? ;p


style tido ni sejibik macam daddy die tido tambah2 bile daddy die tido tak hengat dunia *nganga je lebih* =.=""


hehe, cik Su faham perasaan Amsyar time ni. mesti mengantuk yg amat tapi sempat lagi usha camera lens ;p


kalau Amsyar nganga macam ni, itu tandanya die tengah kemaruk nak mamam susu *nenek Amsyar yg cakaplah* ;p


steady je tengok die ni, kecik2 dah pandai pandang camera lens ;p


hehe, sekali tengok macam Spongebob tengah gelak..comel! ;)


ouh..pergi jalan2 tak ajak cik Su eyh? *majok 12 jam setengah* 


ni Amsyar or daddy Amsyar yg beria-ria nak maen keta tu? cik Su tengok muke Amsyar macam takde perasaan je kat keta tu..daddy Amsyar je lebih..haha ;p

p/s: well, so far, tu je la yg cik kiQah bole update utk masa ni, insya-Allah, kalau ade rezeki cik kiQah update lagi blog cap daun kering ni, ngee =D 

cik Su rindu yg amat kat Amsyar! *sobs*