Monday, January 31, 2011

Part 1: No toiletries,No talk!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

currently, i'm not in the mood of reading those theories ;p
so,here i come..blogging again! ;)
well, i'm not coming here to talk those emotional things or craps or what so ever..
haha! i just want to share something so-called "simple" about me..
perhaps, those of u have your own stuffs to be shared ;))
nevermind..since this site is officially owned by me, i'm gonna share the things out here =)

well,teen's life is a wonderful moment and i'm sure, most of teenagers or those girls which are trying to get into this teen's level would probably look for the stuffs which can fit into their wants =) *highlight: girls only*

okay,as known as cik kiQah *in the blogging world,perhaps* ;p
i have several things which MUST always attach to me ;))
if not, maybe my life's gonna be so freakin' nightmare or else i won't be able to feel the craziness of teen's life ;p
ok, stop talking craps =D
ehem..ehem..let's check it out bebeyh ;p

hand & nail lotion *Vaselin*

at first, i just curik my close friend's one, and i applied small portion of the lotion on my hands..then,for the whole day, my hand's skin felt like a baby's one..haha, can't believe on the result..idk, perhaps it depends on people's skin too..but mine fits with it!

and here, i shall deliver my thanks to my besty, cik Kikin for introducing the product to me, and letting me use it freely for about 3 times *if i'm not mistaken* ;p

okay, i've been using this lotion for this 2 weeks. The result was quite impressive as it moisturizes and softens my hand's skin. Before i choose this product, i used the baby lotion * can't specify the product name or else i'll be summoned by the company* hahaha
and i applied it for about 3 years *but not so consistent* and i found out the result was not pretty much to be seen ;p [nampak sgt my skin dah akil baligh, bukan baby nye skin dah] ;p

Plus, this skin lotion provides a value added for my nails too..while i'm using it for hand's skin, also, i can make sure my nails are healthily protected  ;)

okay, here, i'm telling the truth, before this, one of my nails was cracked because of being hit by door *damn hurt okay!*..after the incident, the nail is infected by one virus *i don't remember the official name of that virus* and the doctor said if i use the lotion given by her, at least, it takes about 6-months for the nail to recover [WTFreak?!]

dah la my nail rosak kena kepit pintu, then kena pulak virus sebab water supply was not really clean and it causes the bacterias attack my nails [as what i've been told by the doc lah] ..last year, i stayed in BBP Apartment..hari tu BBP apartment supplies air yg kaler kuning *berkarat*..setiap hari kena sabar jek sebab mandi, berwudhuk, bersih muka, basuh baju semua guna air kaler kuning tu..=( 
Alhamdulillah, now my life is better than before..=)

i'm so sad once i heard the news from the doc and i keep applying the lotion on my broken nail but the result was not really effective..*stress to the max!*

if those yg tak percaya my nail story, i won't bother at all, but my family members know it well especially my mom. She looks very concern on what had happened to me and once again, thanks ma for the loves and cares =)

 
and now, Vaselin's hand & nail lotion helps me to protect my hand's skin and nails healthily..i'm so happy with the result, and All praises to Allah swt as well =)

so people! at last,  i did found the best/fit one for my hand's skin + nails, yours? ;p
 note: so far, as the beginner, i just chose the 100ml first, then later if the result forces me to buy it again, maybe i'll grab the biggest one! [yang besarrrrr punyerr] hahaha! ;)

beli kecik2 sudeh sebab nanti senang nak letak dalam bag and bole bawak mana2 je kita pergi..kalau cik Kiah ke..cik Jah nak pakai p0n bole jugak..nanti bole taruk dalam beg bunga2 yg salu bawak nak pergi pasar tu ..hahaha ;p

but, if only cik kiQah terfikir hari tu, cik kiQah maybe beli 2 bottles kot sebab 1 bottle nak letak dlm handbag je..the other one letak tepi bantal, nanti malam2 nak tido bole pakai..tak perlu nak gelabah pergi amik dalam bag ke ape..[giler malas nak bangun bila dah tido] =D so what....??!!


p/s: hey girls out there, don't let your teen's life becomes a nightmare to you, but let it free & fly away like a G6..
hahaha ;p

i love being a girl, thank you Allah swt =)

* wait for my next stuff! ;p *





Sunday, January 30, 2011

kurang bijak =)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Just now cik kiQah tengah blogwalking ;p [bukan studying..haha]
suddenly cik kiQah dapat 1 sms..
from this number +61433485101 [dengan bangganya saya publish this stupid number] =D
*biar semua orang taw number ni memang number yg tagih2 akaun bank orang or dgn kata yg mudah nak faham, nak POW duit orang la thru sms*
here, i rewrite the text ;p

"Salam long.ore brtahun dok nunggu no akaun ni.nok tutup lap top doh"

*WTFreak la weyh!

and once i read the text..
perkataan yg mula2 keluar dari mulut saya...

"kesian kat orang macam ni...." =D

hampir menitis air mata saya tatkala membaca text itu..
bukan sebab sedih or terluka or nak emo bagai...
tapi saya gelak guling2 sebab from the typing style itself..
amat terserlah tahap kurang bijak itu..hahaha!
sebab tu saya cakap orang macam ni kurang bijak dari segi tipu helah yg dia rancang sendiri..
at least..nak type " laptop " jangan la type "lap top" nampak sangat skill nak menipu tu tak berapa nak menjadi ;p
kalau kau guna ayat power2 sikit bole jugak aku nak derma seposen dua..
hahahaha! =D
ni tak, skill nak menipu tu entah mana2 je kau cilok kan..;p
anyway, untuk sesiapa yg pernah @ teringin nak POW orang dengan cara haram macam ni..
cik kiQah dengan rasa bahagianya nak cakap,

"kok ye p0n kau nak tambah sumber kewangan sendiri, gunalah cara yg bijak dan halal di sisi agama & undang2..tak perlulah kau nak guna cara kotor & busuk macam ni untuk cari rezeki..buat tambah dosa & penat kau je"


entah manusia mana yg pass number hp aku ni kat orang2 macam ni..[annoyed]

p/s: rasa macam nk report kat reporter Mazidul Akmal Sidek je pasal ni..hehe,tapi takot terlebih suda plak nanti..till then,cik kiQah mau pelok my bantal bucuk dulu..good nite dears =)


should i change my number again? *i don't want to* ='(


pipi boncit lagi~

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

hari ni cik kiQah extra semangat sebab budak pipi boncit janji nak datang melaka nextweek..

as what my abg edel texts me just now,
"amsyar datang jumpa cik Su nextweek, insya-Allah, nanti bole bagi semangat kat cik Su nak final nanti ;p"
i hope so and can't wait to meet u up my dear ;)

insya-Allah..kalau takde aral,jumpa jugak kami berdua.. ;p
utk entry kali ni..cik kiQah nak upload pics budak ni je..
malas nk bebel panjang2..hehe ;p

let the pics speak! ;p

ni pipi boncit ke or pipi bengkak kena gigit dgn daddy amsyar? ;p

muahh! kat pipi boncit awak ;p

saya dah tak bole tahan dgn saiz keboncitan pipi anda

tu la,sapa suro buat pipi boncit2..kan da terpenyek kat bantal ;p

baru bangun tido eh ;p

tengah usha sape tu budak pipi boncit ;p

cik Su nak tarik hidung sikit bole? ;p

erk!muka awak tak stabil sebab besar bahagian bawah je..semua gara2 pipi boncit tu la [geram2] ;p

cute!abg edel ckp xbole potong lg kuku amsyar sbb kuku still lembut..hehe [kalah kuku JLo] ;p

dah macam Zorro tgh tido p0n ade, hehe, time ni amsyar masuk wad sbb kena kuning..sian awak =(

Amsyar said: ..and i love the warmth of my mom's hug ;)

cik Su heart amsyar ;)

see!i'm so jealous sbb still tak dapat pegang tangan dia..[gggrrrr~]
.
.
.
.
.
.
.
.
.

and here, ini lah akibatnya tak cukup rehat sebab berjaga malam demi anak sulung tersayang ;p

| no comment | ;p


p/s: can't wait to give him my warmest hugs & biggest kisses ;))



















Friday, January 28, 2011

sekian,harap maklum~

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

orang tengah sibuk pulun study utk final exam..
aku tengah sibuk buat window shopping...
hahaha..ape nak buat..lama dah tak keluar and happy2 dgn kawan..?
tak payah cakap banyak2..
janji bole release tension..;p

so,sekian..harap maklum! ;))


p/s: tak sabar nak claim pics outing tadi dgn cameragirl a.k.a hajar-chan ;p

Thursday, January 27, 2011

fighting! ;)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````

saya suka tengok tangan dia ^^

okay, today is the last day for this week [ week 14 ]
oh my..i still have 1 more week to hit the papers..
agak menyeramkan di situ.. ;p

whatever it is..
saya MESTI perform the best utk semester ni..
sebab.... [ will be revealed soon ] ;p

anyway,
a bunch of luck untuk semua kawan2 tersayang..
study rajin2 ye..
jangan cepat putus asa selagi kita belum dating dgn exam paper..
hehehe ;p

fighting !!

p/s: saya MESTI kuat! ;)



Wednesday, January 26, 2011

Part 2: Berharga =)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

hari ni cik kiQah dapat rasa mood nk study tak berapa nak ada ;p
dah la semalam tersilap minum nescafe and akibatnya terus tak tido sampai pukul 3am..
tapi sebab dah hampir 2jam paksa diri ni tido..
akhirnya..around 3.30am saya sudah selamat sampai ke benua afrika.. ;p
bangun2 je tgk jam da pukul 6.30am..nasib baek sempat kejar subuh lagi ;p
terima kasih kepada kalian yg sudi memerah keringat mengejutkan saya bangun subuh..haha!
ouh..hari ni saya agak sakit otak dgn Auditing subject..
bajet nak khatam 3 chapters hari ni
tapi 1 chapter macam tak berapa nak proceed dah ;p
insya-Allah..akan ku recover the things when the i'm in the mood of revising ;p

well..as promised before..
cik kiQah nak sambung entry previous yg titled "Part 1: Berharga =) " tu kan..?
okay, without any further delay [ bajet macam tgh bg talk kat orang ] ;p
cik kiQah sambung apa yg tak tersambung lg tu..hihihi ;p

around 4.30pm @ 5pm..
cik kiQah and semua family members..relatives..still berkumpul kat wad nenek..
cik kiQah just stay kat tepi katil nenek je dgn my 3 little brothers..
the rest tgh berdiskusi samada utk bawak nenek balek kampung or proceed dgn treatment ape kebenda tah..CT Scan kot...[ teringat doctor pernah cakap aritu ]
dalam hati cik kiQah time tu...
satu je cik kiQah tahu..
nenek memang tak suka stay kat hospital..
kalau bole nenek lebih rela stay kat rumah and amik ubat macam yg doctor suggest..
macam cik kiQah la..
cik kiQah p0n tak suka stay dalam wad...
tak best langsung...
hehehe...tapi if keadaan tu memerlukan kita utk stay dalam wad..pasrah sudeh!

cik kiQah tak pandang p0n doctor2 handsome tahap gaban kat wad tu..
even nurse2 lelaki yg bole dikategorikan macho macam artis korea p0n cik kiQah tak ada hati nak usha..
sebab time tu cik kiQah hanya pandang kat skrin kecik yg macam tv..mama cakap tu level oksigen nenek..
erm..masa tu, cik kiQah tengok oksigen nenek stabil..around 83-85%
tapi doctor cakap tu semua sebab bantuan machine jugak..
tapi cik kiQah cakap..kalau nenek tak bernafas..mana bole benda alah tu berfungsi..hehe,betol x? ;p
yang saya tahu..masa tu nenek still bernafas macam biasa =)
Alhamdulillah ;)

cik kiQah sentuh tangan nenek..cik kiQah tengok lengan nenek...
Subhanallah...
gara2 ubat yg tak berapa nak ngam dgn tubuh nenek..
semua anggota badan nenek jadi macam belon...
sayu hati cik kiQah bila cik kiQah selak selimut and tengok semua tu...
kalau lah cik kiQah bole ambil semua sakit tu..mesti arwah nenek tak rasa sakit tu...
erm..tapi Allah maha Mengatur segala...
dalam hati cik kiQah..
cik kiQah keep praying agar Allah kurangkan rasa sakit nenek masa tu...
cukup la dengan berpuluh2 jarum suntikan yg doctor bagi kat nenek sebelum ni...='(

cik kiQah cuba lagi sentuh kaki nenek..
ya Allah..kenapa kaki nenek sejuk..sedangkan tangan & lengan nenek panas...
hati cik kiQah dah rasa lain...
cik kiQah terus menidakkan perasaan itu..
maybe sebab air cond kot...
nenek memang tak suka air cond ;)
nenek lebih suka ambil angin kat luar rumah ;)

okay, tak sampai 15 minit cik kiQah sentuh2 tangan nenek..[ nak pegang tak bole sebab risau tak0t nenek sakit ]
then mama p0n bersuara...
"kita bawak nenek balek kampung sekarang jugak..."
sebab mama dengar nasihat doctor..
cik kiQah p0n sokong sebab rumah is the best place for her ;)
dah siap packed semua barang2 nenek...
mama suro cik kiQah balek dgn papa and adik2 dulu..then after maghrib baru jumpa kat kampung...
lagipun..time tu cik kiQah belum makan anything ;) [agak lapar]
and ambulance p0n datang..cik kiQah sempat tengok 2 orang nurse lelaki tolak nenek atas katil yg ade roda kecik2 tu and angkat nenek masuk dalam ambulance..
kalau ikutkan hati ni nak jugak follow sekali..tapi sebab mama suro jaga adik2 kat rumah..then cik kiQah akur je la..

then bergerak lah kami semua menuju ke rumah..
ouh ye..
adik cik kiQah..ayeh,once die habes kerja..terus datang ke hospital..and yang terkejut tu..dia sanggup naek ambulance sebab nk jadi co-pilot utk driver ambulance tu =.=" [ katanya ]
mama and mak cik kiQah p0n naek ambulance jgk..
yg laen2 semua balek rumah masing2 sebab nak prepare utk malam ni pulak..masa tu kita orang plan macam nak buat solat hajat or bacaan yasin buat nenek supaya nenek cepat sembuh..
tapi macam yg cik kiQah selalu cakap..

"we deserve to plan everything..but at the end of the day, Allah deserves to make the final one =) "

tak sampai 10 minit kami semua on the way balek ke rumah...
tiba2 mama call hp adik cik kiQah, aiman..
cik kiQah tak dengar lah apa yg mama cakap kat adik..
sebab time tu cik kiQah macam entah apa2 [sebab perot macam masuk angin kot ]
ingat nak tido..tapi bau ubat dalam wad tadi still menusuk hidung..haha!
tak best langsung! ;p

tiba2 je..adik terus ucap "innalillahi wainna ilaihirajiuun..."
haaaa...??!
cik kiQah tak fikir apa time tu..
rasa macam nak tengking adik sebab suke suki sebut ayat tu..
semua orang senyap time tu...
then adik cakap kat mama.."okay2.."
erm...part ni yg paling menguji iman cik kiQah...
adik cakap...

"mama bagitaw nenek dah takde..."
berderai air mata cik kiQah bila once dengar berita tu...
tapi cik kiQah tahan lagi sebab cik kiQah tak percaya apa yg adik bagitaw..
maybe mama panic sebab dalam ambulance kan macam sempit..
lagipun..driver die mesti drive laju sebab nak kejar masa...
maybe time tu oksigen nenek macam terganggu sikit..maybe~

okay..around 7+ pm cik kiQah, papa, and adik2 sampai kat kampung...
dalam hati ni still berharap agar semua yg cik kiQah dengar tadi salah!
betul..hanya Allah yg faham macam mana cik kiQah rasa time tu..
cik kiQah masuk rumah...
ramai yg buat muka sedih...
dalam hati cik kiQah cakap..
"pehal dieorang ni..dah la datang rumah orang..lepas tu nak buat2 muke emo tak masal..."
cik kiQah memang tak suka tengok orang emo..=)

okay...then cik kiQah terus masuk kat area ruang tamu tengah...
"weyhh! asal ramai sangat orang yg berkumpul kat depan pintu toilet ni..??"
masa tu cik kiQah betul2 tak dapat fikir apa benda sebenarnya yg tengah jadi time tu...
cik kiQah tengok adik cik kiQah, ayeh tengah pasang langsir sebab nak cover area depan pintu toilet tu..
blur...tak faham..marah p0n ada...macam2 cik kiQah rasa...

then cik kiQah terus jugak beranikan diri nak tengok apa yg semua orang tengah tengok..
Subhanallah...!!
ape ni...??!
nape nenek kena duduk dalam bekas ni...??!
tadi iQah tengok bibir nenek bergerak lagi...
masa tu serious cik kiQah cakap..
kalau pun batu besar jatuh atas kepala cik kiQah...or orang tolak cik kiQah dari bangunan tinggi..
cik kiQah tak rasa apa dah...
rasa macam kaki ni tak rapat ke bumi..=(
nek...!!
bangun lahhh..
iQah datang kot..
nek...bangun la..=(

cik kiQah pandang muka mama...
nape mama nangis...
nape mak ngah p0n nangis..
nape dgn semua orang ni...??
1st time dalam hidup cik kiQah...
dalam hati cik kiQah rasa macam nak pecah...
sampai cik kiQah tak mampu nak berkata2...

cik kiQah terus pergi kat tepi nenek..
masa tu ade sorang mak cik yg cik kiQah tak berapa nak kenal tengah sibuk nak mandikan nenek..
cik kiQah tanya sepupu cik kiQah..
"pehal mak cik tu buat kat sini?"
sepupu cik kiQah cakap.."mak cik tu datang nk sempurnakan jenazah nenek.."
 cik kiQah terus terdiam...
kakak cik kiQah datang...
cik kiQah tanya dia...
"...kak, betul ke semua ni...?"
kakak cik kiQah pegang tangan cik kiQah erat2...sambil iyakan dgn isyarat mata..
Astaghfirullahalazim...

cik kiQah still tak percaya..
cik kiQah terus pergi kat nenek...
cik kiQah sentuh badan nenek..
still panas...
orang kata..
kalau sejuk baru konfem kan..
dalam hati still berharap...
cik kiQah terus pandang bibir nenek...
tapi bibir nenek dah tak gerak macam tadi...=(
cik kiQah paksa diri utk tahan dari menangis depan orang ramai...
cik kiQah terus pandang mama...
"...ma, iQah nak buat jugak.."
mama angguk je..
walaupun hati cik kiQah rasa bagai nak pecah...
dan still berharap nenek akan bernafas balek...
cik kiQah gagahkan diri utk turut serta sempurnakan jenazah arwah nenek..
setiap kali cik kiQah sentuh badan arwah...
setiap kali tu la kenangan dgn arwah datang menikam2 hati cik kiQah..pedih sangat2..

dulu...nenek yg mandikan iQah...
sekarang...iQah pulak yg mandikan nenek..;)
tapi mak cik tu tak bagi guna shampoo sebab nape tah..
dia just bagi guna sabun yg kaler kuning tu je...
mesti nenek tak suka sebab sabun tu tak wangi macam shampoo yg biasa nenek pakai...
masa tu hati cik kiQah sayu sangat bila cik kiQah usap rambut nenek,banyak yg gugur...
tengok bibir nenek yg makin biru pucat..
mata nenek yg tutup rapat...
ya Allah...jaga lah nenek iQah elok2 nanti..


to be continued...~

p/s: sorry,mood tengah tak stabil sekarang.tapi nek,....iQah rindu nenek ;( sangattt..;( Al-Fatihah..~



Part 1 : Berharga =)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

erk!ade orang tersentak dgn previous entry cik kiQah ;p
don't be...
i have my own reason why i post the entry ;))
but then,the reason seems like too stupid to share...hehe ;p
somehow, thanks for the concern..i know, you are the loyal stalker to me ;))
hehehe ;p

okay,tak mo cakap pasal benda yg annoyed..
erm, i feel like want to share something today ;p
well..people love to say..let bygone, be bygone ;p
the thing is..couple days ago..hidup saya memang diuji dgn Allah swt
walaupun ramai yg support saya tak kira lah sesiapa pun..
tapi hati saya tetap berjuang bersama kekuatan iman dari Allah swt..
erk..mesti ramai yg tak berapa nak faham kan? ;p
takpe2..kadang2 hidup ni kena jugak berhiperbola sikit ;p

okay lah, just let me go straight to the point
ada seorang sahabat saya...
namanya perlulah dirahsiakan utk mengelakkan dari sebarang kontroversi..hehe
 dia bertanya kepada saya..
"macam mana iQa bole face semua ni sedangkan ur grandma baru je meninggal dunia hari tu?"
well..saya suka pertanyaan itu ;))
ye la..saya sendiri dapat rasa diri saya dah pulih slow2
face..?
amat mudah utk kita ucapkan..tapi bukan semua yg bole face sesuatu ujian dalam hidup mereka..
bukan saya seorang..bahkan ramai yg menghadapi situasi sedemikian..

yup..betol!
memang saya kehilangan seorang nenek yg amat saya sayang minggu lepas..
tapi maybe orang sekeliling saya expect..
erm..mesti dia ni tengah bersedih sebab nenek dia baru meninggal dunia..
erm...mesti dia ni tengah takde mood..bla..bla..bla..
saya akui..minggu lepas keadaan saya tak ubah seperti orang hilang arah a.k.a blur ;p
amat sukar utk saya bangun balik seperti sediakala..
saya tak tipu..saya bercakap apa yg saya lalui..
terpulang kepada individu utk percaya atau tidak =)

okay, roughly said..
hari selasa, 18 Jan 2011, cik kiQah decide nak balik kampung jenguk nenek
macam biasa lah..hehe,call my mom and inform the news immediately
jangan cakap mama..papa p0n terkejut sebab before this cik kiQah mentioned possibility nak balek hometown amat tipis selagi finals belum start..
but then, macam yg selalu cik kiQah bagitaw..

"we deserve to plan everything, but at the end of the day, Allah deserves to make the final one"

Alhamdulillah..tiket bas utk pulang ada..=)
hati ni berbunga2 sebab dah lama tak balek kampung..
orang kata...kalau senyum p0n memang lebar sangat lahh =D
and, Alhamdulillah..berkat doa orang2 tersayang..cik kiQah selamat sampai Kelantan...
balek je rumah..cik kiQah dah dapat rasa kelainan..
kelainan yg macam mana..?

erm..pagi tu, around 6.30am cik kiQah sampai kat rumah..
macam biasalah..adik bangun utk siap2 pergi sekolah..abg plak still terbongkang..ape lg,terus cik kiQah jerit kat telinga dia suro bangun solat subuh..haha! terus bangun budak tu, kesian =.="
ayeh plak siap2 utk pergi office sebab sekarang dia tengah praktikal
mama busy iron baju sebab nak stay kat wad jaga nenek..
cik kiQah..?
hehe..tinggal lah sorang2 kat rumah sebab papa cakap, pagi2 tak bole melawat nenek sebab doctor tak bagi..

kelainan yg cik kiQah maksudkan..selalunya,mama akan duduk depan tv tengok channel tv9, Tanyalah Ustaz tu..tapi pagi tu mama  busy sebab kena prepare utk pergi hospital jaga nenek..

takpe lah..cik kiQah tunggu petang tu..
dalam hati ni punya lah tak sabar nak bagi nenek rasa gula2 yg cik kiQah sempat beli kat MC semalam..
lepas tu cik kiQah dah plan nak masak utk nenek even cik kiQah bukan lah pandai masak sangat ;p

okay..petang tu around 3pm..mama call cik kiQah..
"nanti cakap kat papa suro bawak iQah & adik2 as soon as possible sebab nenek dah nazak"
Subhanallah..jantung cik kiQah yg tenang tadi terus berdegup kencang..
semua tangan & kaki terketar2..
fikiran cik kiQah buntu..
terus cik kiQah cakap kat papa..
"Pa, tadi ma call bagitaw suro datang hospital cepat sebab nenek da nazak"

and cik kiQah, Papa, adik2 semua bergegas ke hospital..
masa tu cik kiQah tak rasa apa..
yg cik kiQah tahu..cik kiQah tak bole lemah dgn apa pun yg bakal cik kiQah tengok lepas ni..
masa on the way ke wad nenek..
Papa tarik tangan cik kiQah and bisik ke telinga cik kiQah..
"walau apa p0n yg iQah tengok kejap lagi, Papa nak iQah kuatkan semangat.."
hanya Allah yg faham hati saya ketika itu =)

sampai je cik kiQah ke katil nenek..
Subhanallah..
terkedu lidah cik kiQah...
niat ingin bercakap dgn nenek..
tapi yg mampu cik kiQah buat..
pujuk hati sendiri supaya tak menangis bila tengok keadaan nenek..
Alhamdulillah..cik kiQah berjaya tahan diri daripada tak menangis hari tu =)
satu lagi pertolongan dari Allah, Dia tak bagi saya lemah waktu itu =)
Alhamdulillah...

okay, cik kiQah kuatkan jgk diri ni utk pergi dekat nenek ..
cik kiQah sempat panggil nama nenek walaupun cik kiQah tahu harapan utk nenek reply memang tiada..
takpe..at least cik kiQah yakin nenek tahu cucu dia ada di sisi dia =)
tiba2 doctor yg rawat nenek datang & inform yg dia dah tak dapat nak merawat nenek lagi..
masa tu cik kiQah rasa macam nak pergi melutut kat doctor tu merayu supaya terus rawat nenek biarpun berapa kena bayar sekali pun [ sebab mama cakap cost rawatan free] ;p



erk...dah pukul 7pm lah..cik kiQah ada komitmen laen nak kena buat..till then, kisah ini akan bersambung lagi utk next entry..jangan lupa sedekah kan Al-Fatihah utk semua orang yg dah pergi meninggalkan kita..Al-Fatihah~


p/s: ya Allah, cik kiQah tahu, itulah jalan yg terbaek buat arwah nenek..semoga Allah swt sayang nenek macam Allah swt sayang hamba2-Nya yg lain..ameen.