Friday, October 5, 2012

Ya Hanana & Upin Ipin

Bismillahirrahmanirrahim.

Hi dears. Apa khabar? Cik kiqah kat sini makin sihat je rasa. Hehe. Mana taknya, pantang rileks sikit mesti nafsu makan tu on terus. Hehe. Okay, entry kali ni cik kiqah tak nak tulis pasal kain cotton tau. Nanti kang semua menguap sebab asyik2 entry pasal kain cotton je yg cik kiqah hapdet. Hehehe. Ala, kalau bukan kerana doa & semangat yg korang bagi, cik kiqah tak muncul dah tau kat blog comels ini. Ngehehe. :D

Okays, let me head to the point. Few days back, cik kiqah ada terklik kat yahoo.news tanpa paksaan dari sesiapa. Hehe. Kalau tak silap cik kiqah, the news is about a daddy who is trying so hard to make his baby wanna eat. Saya agak terkesima bila tengok video tu sebab entah la. Yela, budak sekecil tu pun dah pandai tengok video yg bole kita kategorikan agak tak sesuai utk peringkat umur kanak2 kan. Hehe. Mujurlah bambam kesayangan saya tak suka tengok benda2 macam tu. Cik sue takpe sebab cik sue dah besar. Eh? Hahaha. :D

Tapi baby yg kat dalam video tu memang sangat comel. Hehe.  Geram je nengoknye. Kecik2 dah pandai tengok oppa PSY ehhh? Hehehe. Tapi yela, mungkin jugak baby tu suka tengok gangnam dance je kot sebab PSY menari memang kelakar. Kena pulak dgn lagu die tu, ape lagi, jadi fenomena la kan? Hehe. Habis satu dunia ni cuba utk tiru tarian die. Tsk tsk tsk. Untung laaa PSY. Sampai baby pun bole berjangkit demam gangnam style die. :p

Oh ye, back to the real story of the day. Acewahh! Hehe. Saya sebenarnya nak share dgn readers semua pasal the latest update about my bambam sayang. Siapa lagi kalau bukan Amca cik sue yg everyday dgn mulut tweety & pipi tembamnya ituuu. Hihihi. 

Sekarang ni amca dah addicted dgn cerita Upin Ipin. Sejak die membesar ni, asal bunyi je lagu band Padi tu kan, which is also the theme song for Upin Ipin, Sahabat Selamanya, mesti amca terus menggelabah and terus bersila depan skrin tv. Hewhew. Over takkk? Yeahh, sangat over. Hahaha. Kalau mood excited die pun on sekali masa tu, macam2 bahasa keluar dari mulut die. Hanya die & upin ipin je yg faham. Kami hanya mampu angguk2 geleng2 je. Hehehe. :D

He loves watching Upin Ipin while eating his fav foods and drinks. Hehehe. :p

Satu lagi fav amca is watching Ya Hanana's video. Ya Hanana ni kalau tak silap cik kiqah dah pernah on air kat TV Al-Hijrah dulu, cuma tak berapa famous kat stesen tv lain. Ke cik kiqah yg tak hapdet ni? Tetttttt! Hehehe. Ya Hanana ni sejenis qasidah yg biasenya akan diperdengarkan di masjid2 & majlis2 ilmu. Cubalah korang dengar, sangat best! Especially yg budak2 comels nye part. Ada kat youtube. Cekedout! :D

Amca kalau dapat tengok Ya Hanana & Upin Ipin pun da cukup dah. Pendek kata, dah bole duduk diam dah. Sebab tu ibu & ayah die siap save lagi lagu tu & pasang setiap kali bawak amca jalan2 naik kereta. Sampai amca pun bole tido lena sambil dengar Ya Hanana. Hehehe. :D

*Yawn. Upss. Terlebih sudah. Hehe. Sampai sini dulu ye. InsyaAllah, ada rezeki cik kiqah hapdet lagi ini belog. Mintak diri dulu. Ngeee. Salam. :)

Let me share you guys with those videos. Jom kita enjoyyy! *gaya ala2 nora danish dlm cerite puteri*


Ya Hanana. Do focus on the vocalist. So cuteeeee! :D


Muka amca sejibik macam Ehsan. Hikhik. :p



Thanks for reading,
Cik Kiqah


No comments:

Post a Comment