Tuesday, October 25, 2011

random story

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

semalam, cik kiQah teramatlah malu -.-'
nak tau kenapa?
em, macam ni ceritanya..

actually, cik kiQah dalam proses survey company yg sesuai utk buat internship program next year :)
hehe, tak sangka kan, rasa mcm bertahun dah jd student kat mmu nih, tup tup, next year dah nak intern dah, insyaAllah :) moga-moga Allah permudahkan semua urusan nanti :) aminn~

berikut perbualan cik kiQah dgn salah seorang pegawai yg kerja kat company yg cik kiQah nak survey tu..

X: cik kiQah
Y: En. Nizam

X: Assalamualaikum..
Y: Wa'alaikummussalam..

X: Saya Afiqah dari Multimedia Uni bla..bla..bla..nak bertanya tentang program praktikal di syarikat Tuan..
Y: Okay, cik Afiqah nak tanya tentang apa ye?

X: bla..bla (tanya psl prosedur yg i've got to follow if nak apply intern kat company tu)
Y: bla..bla (explain sebanyak mungkin sbb takut cik kiQah susah nak fhm, katanya -.-')

X: ouh, terima kasih utk maklumat yg Encik bagi tu, cuma saya masih tak jelas tentang satu perkara
Y: sama-sama, tentang apa tu ye?

X: saya major in accounting, jadi bole saya tahu macam mana pihak Encik akan tempatkan saya di jabatan yg berkaitan nanti?
Y: (tetibe senyap)...errrr, cik Afiqah, saya rasa cik Afiqah silap tempat ni, kami hanya menerima pelajar yg ambil jurusan Undang-undang je, so far kami tak ambil lagi pelajar jurusan akaun 

X: speechless +_+ ouh, okay..maaf, saya tersilap call company *malu gilakkkkk
Y: ouh, takpe je, hehehe (gelak sopan lah kot) 

cik kiQah terus letak call tu, and terus check balek webpage yg cik kiQah bukak masa tu...

duhhhhh!!!

cik kiQah tersilap bukak webpage company lain -.-'
okay, nasib baik tak pergi face to face jumpa pegawai tu, kalau tak memang tak tau nak letak muka kat mana lah..hahaha

moral of the story: whatever it is, silalah jangan mamai especially time nak deal dgn someone -.-'


p/s: apart from that, cik kiQah dah talked to someone yg handle internship program kat company yg cik kiQah nak tu, so insyaAllah kalau takde aral, further procedures will be started soonest, may Allah bless me always..anyway,at least, i can learn something from that :)

Happy Birthday hot mummy!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

Happy Birthday to my kak jua a.k.a mummy amsyar cedebot bot bot :D
semoga sentiasa murah rezeki & panjang umur :)
im so blessed having u as my kakak ipar and thanks a lot for being my close friend whenever i need you :)
i love u tau, ingat tu :D
hewhewhew :p
stay vogue & hot as u are! hahaha :D


p/s: nanti birthday i next year, i nak hadiah tau, kalau bole nak himawari :D 

Monday, October 24, 2011

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

saya rindu sin chan saya :(
ouh, kalau lah sekarang ni saya bole main2 dgn dia..huhu
hehe, cik sue tengah angau kat amsyar la :D
hewhewhew:D

amsyar & ayahnya :)


p/s: im gonna miss u dear bambam <3


Sunday, October 23, 2011

wanita Islam :)

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

image courtesy of Tumblr

suka tengok pic ni, sejuk hati tiba2 :))
hehehe..


p/s: Indah sungguh agama Islam :)



Friday, October 14, 2011

once again, Alhamdulillah :)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

All praises to Allah swt :)
result baru je keluar tadi :)
syukur yg teramat kepada Allah swt..
tak lupa jgk buat mama, papa, adik-beradik, kawan2 seperjuangan yg telah mendoakan terbaik buat kejayaan cik kiQah :)
walaupun kali ni cik kiQah tak dapat nk sasarkan score yg cik kiQah target..
tapi cik kiQah berpuas hati dgn rezeki yg Allah swt dah tentukan..
Alhamdulillah :)


p/s: now cik kiQah bole hela nafas lega utk seketika sebelum final exam semester 2 bakal menjelma nanti :) esok banyak sgt urusan nak kena settle before balik melaka, semoga Allah swt permudahkan urusan esok, aminn~



Thursday, October 13, 2011

(^_^)

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

salah satu cara bijak* nak hapdet belog tapi dgn versi malas adalah dgn meng-upload pics je instead of writing..haha :D
da lama cik kiQah tak hapdet belog nih..
em, so daripada belog nih terus terbengkalai..
cik kiQah tempek la pics amsyar a.k.a bambamku cayam :D
overall, pics are taken during my hols at putrajaya & masa nih jugak amsyar baru lepas keluar dari wad :)
Alhamdulillah, berkat pertolongan dari Allah swt & doa daripada semua orang tersayang..
amsyar dah makin sehat sekarang :)
All praises to Allah swt :)


time nih dua2 buat muka seposen :p



gelagat amsyar tengah layan citer faveret die..upin ipin :D

p/s: cik sue rindu amsyar! semoga amsyar sentiasa sehat ye sayang :)


Tuesday, October 4, 2011

get well soon

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
be strong my dear bambam! 

baru2 ni my cayam bambam a.k.a amsyar masuk wad sebab demam + batuk + selsema 
kalau tak silap cik kiQah, selama 4 hari die kena tahan wad :(
semua risau kat amsyar especially Papa Tok & Nenek
Daddy & Mummy die x payah cakap la kan..
hmmm..
tapi tadi abg edel a.k.a daddy amsyar ade text mama bagitau amsyar dah makin sembuh..
demam pun da kebas..batuk & selsema pun da makin kurang
Alhamdulillah..berkat doa daripada semua orang tersayang :)

cuma cik kiQah a.k.a cik sue amsyar ni sedih sebab amsyar dah tak bambam macam dulu lagi..
*sobs*
mana tak nya, asal mam susu je mesti muntah balik..
tapi cik sue tetap doakan agar amsyar bole jadi bambam macam dulu lagi..
insyaAllah :)

so far, even amsyar makin slim sekarang, tapi of course la muka dia makin macho..ditambah pulak dgn gigi yg baru nak tumbuh..
hehehe..sekali sengih bole cair cik sue die :D
dah lah sekarang amsyar makin pandai tengok citer upin ipin..
al-maklum lah..upin ipin tu lebih kurang geng die jugak..haha
nanti ada rezeki cik sue pergi jenguk amsyar & kita main sama2 lagi ye..
semoga amsyar cepat sembuh..
kuat semangat tau, jangan duk lembik2 dah..amsyar kan budak kuat :)
take care my cayam bambam *hugs*


p/s: cik kiQah mohon agar semua readers pun bole doakan yg terbaik buat amsyar & semoga amsyar diberi kesihatan yg berterusan, aminnn~