Sunday, July 31, 2011

Ramadhan Kareem :)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

When the month of Ramadhan starts,
The gates of the Heaven are opened,
and The gates of Hell are closed,
and Of course!the devils are chained..


shuhh!shuhh! 


p/s: Selamat berpuasa kepada korang semua!! :)


Friday, July 29, 2011

hapdet sat!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Hi korang!
lama sungguh cik kiQah mengabaikan belog ini..
*padahl baru 2 hari lepas hapdet belog dgn post emo =.="
hehehe..takpe2..hidup perlu positif!nak emo bole, tapi kejap2 je okay! :))

alright!kali ni cik kiQah nak hias belog ni supaya lebih comel!
ape lg, sesi menempek pics budak pipi moncit lah..hehe
last 2weeks budak pipi moncit datang jenguk cik sue die..
katanya dia sangat rindu kat cik sue die..
hehehe..so bertemulah dieorg dgn bahagia sekali..kahkahkah~
opss..tak mau cakap manyak2..
jom lah kita sama2 hilangkan tension and tengok pics budak pipi moncit yg semakin hari semakin bambam ini :)



kata mummy amsyar, ni lah fesyen rambut ala-ala tomok =.="" dan daddy amsyar pulak menyokong penuh kata2 isterinya itu =.=" err, kata cik sue amsyar, ini adalah tomok versi bambam ;p



sekarang ni, segala2 yg ada kat amsyar dah bambam..pipi tu tak payah cakap la..perot pun dah hampir2 nak ikut macam perot daddy dia dah..hehehe :)))



pics ni mummy amsyar yg bagi before amsyar datang melaka aritu..tengok la, anda bagi lah apa2 je kat budak ni, konfem dia akan buat muka takde perasaan die tu..muka je la yg takde perasaan, tapi kaki dgn tangan jangan harap lah nak duk diam =.="


p/s: kelihatan seperti ada tanda2 daddy amsyar mengimpikan amsyar untuk jadi seorang football player ye nanti..hmmm..xbole2!papa tok dah bagitaw awal, amsyar kena jadi mcm Lee Chong Wei tu haa..hehe :))

~Ramadhan Kareem kepada semua pembaca belog cik kiQah, jom kita tingkatkan lagi amal ibadat di bulan yg penuh barakah, cik kiQah mohon maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki jika ada salah silap dgn korang semua..semoga Allah swt merahmati hidup kita semua, aminnn~


Monday, July 25, 2011

a note from *sunbae

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

"if only i can talk to them nicely, i would do so..but they seem to ignore me without any proper excuse..im not trying to be biased, but just look at the korean culture, they do respect their sunbae (senior) but how about ours? im not blaming anyone of u, but im trying to voice out something which is already cleared in the eyes of our minds :) juniors and seniors, there shud be no gap existed..and, please respect and treat us well"


p/s: respectfulness is the unique tool to harmonize all kinds of relationship :)

Sunday, July 24, 2011

please..

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

please,
don't force me to put ur attitude in my hate list..
i do have my own limit..
hoping, this is the last one and no more in the future..
so, why not we try to respect each other's feeling..
that one is way better..


p/s: just try to handle it calmly, Insya-Allah you're not going to hurt anyone that surrounds u :)


Thursday, July 21, 2011

:)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````




i'm so blessed having u as my friend :)
please help me to build the bond between all of us as solid as a rock :)




p/s: i love u guys so much!

Saturday, July 16, 2011

daisuki :')

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

"kalau tak nak try takpe lah..
sebab aritu buat macam ni dapat..
tak pun simpan dulu..
nanti kalau nak buat, bole buat..
tak pun, nanti balik saya tlg buatkan"


p/s: please, come back fasterrrrr !!



Thursday, July 14, 2011

Terima kasih semua :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

On the way nak balik rumah tadi..
cik kiQah sempat call mama..
al-maklumlah..hari ni dapat birthday present dari maxis..hiks ;)
berikut ialah perbualan antara kami anak beranak :)

Cik kiQah: mama buat ape tu?
Mama: takde buat apa..tengah rehat2 sambil borak dgn papa..

Cik kiQah: hihihi :)) hmmm...
Mama: hehehe..ye la, mane taknya, anak2 semua study & kerja jauh2..so tinggallah kami berdua kat rumah ni..

Cik kiQah: alaa, adik kan ada :)
Mama: ye la..kalau tak pandang muka adik..pandang muka papa, mcm tu je la hari2, sbb kami bertiga je yg ada kat rumah ni...hehe

Cik kiQah: maaaa..sampai hatiii ;(
Mama: dah kenapa pulak ni??

Cik kiQah: hari ni birthday iQah laaa..takde pun wish dari mama & papa..sedihhhh :(
Mama: errrr..kejap,ha'ah laaa..ya Allah..mama lupaaaaa..

*kedengaran suara papa yg panic sbb dia pun lupa hari ni adalah hari lahir anak gadis dia =.=""

Cik kiQah: ye laa..kesian kat org ni..dari tadi taw tunggu wish birthday dari papa & mama..huhu
Mama: alololo..okay2..selamat hari lahir buat iQah..maaflah..mama betul2 lupa..papa pun sama..

Cik kiQah: hehe..takdelahhh..org gurau jek..hihihi

~tiba2 je papa grab the phone dari mama =.="

Papa: hari ni hari jadi iQah eh?hehehe..selamat hari lahir buat iQah..
Cik kiQah: erk..hahaha..adoittt =.=" terima kasih manyak2..hihihi..ehem..nak hadiah? :))

Papa: nak hadiah ke?bole2..tapi kena up lg CGPA sem ni baru bole dapat hadiah..haha
Cik kiQah: erk..takpe lah pa..bagi phone tu kat mama balek..hahaha

Papa: *gelak besar
Cik kiQah: ngeeee :D

Mama: sorry sebab mama betul2 lupa hari ni birthday anak mama..selalu mama ingat je..
Cik kiQah: takpelah ma, janji doa dan ingatan utk iQah selalu ada...tu pun da cukup :)

*************

after asar tadi..
Cik kiQah dapat sms from mama :)
from papa takde sebab saya amat memahami..papa is a person who prefers calling rather than texting :D

"Maaf Qah, walau pun terlewat waktu..Selamat Hari Lahir Mama ucapkan diiringi doa semoga dipanjangkan umur dgn amalan yg berkesudahan dgn baik, mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah swt sentiasa dan dilimpahi rezeki seperti rezeki orang2 yg soleh, Aminnn"

Once i read the text, i cried T__T
iQah nak balik kampung ;( 
kan best kalau hari ni dapat ada kat rumah sendiri..hmmm..
almost 2 months saya tahan homesickness ni!! ggrrr~
ok, dah!

p/s: Al-Fatihah buat arwah nenek Cik kiQah..setiap kali tibanya hari lahir Cik kiQah, setiap kali itulah ingatan utk arwah kembali segar..terlampau banyak kenangan manis utk diingati..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg Allah swt sayang, aminn~

*tak lupa jugak buat semua family & kawan2 tersayang yg sudi wish sempena hari lahir Cik kiQah kali ni..Alhamdulillah, semakin meningkat umur, semakin dekat jugaklah kita dgn hari2 terakhir kat atas muka bumi ni..semoga Allah swt merahmati setiap langkah perjalanan hidup kita selama ini..aminnn



Friday, July 1, 2011

flash updates!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````
let me quickly update this blog :)))

2 hari lepas birthday Papa, nasib baek sempat wish! :))
semalam birthday my ex-housie jaja :)
happy birthday my dear *hugs
sorry sebab terlambat wish :)
esok birthday my lil bro *ammar a.k.a abang..
hmmm..sedih sebab lama tak jumpa abang :(
nextweek?
ehem..
birthday cik Aida kita..
hehehe..
happy birthday in advance my dear ! *in case tak sempat jd org 1st wish **poyo :D
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


by the way,
minggu depan start busy dgn midterm exams =.="
minggu lepas pulak amat busy dgn assignment..
tapi hold dulu assignment tu sebab kena focus utk upcoming midterms ni..
sem ni sem paling teruk saya penah alami..
penat sampai seharian tak makan pun rasa bole tahan lagi..
bukan sengaja..tapi itulah saya..
kalau tak kenal memang takkan faham saya ni macam mana..
hehe..orait!that one is not the main issue here actually...
erm, ape lagi eh?
oh ye! dalam busy2 saya, Alhamdulillah..sempat jugak update stock VCo minggu lepas...
dan Alhamdulillah jugak..semua stock tu dah licin..hehehe :)
thanks a bunch kepada yg sudi beli :)
sayang korang manyak2...
VCo mama pun dah diposkan..
Insya-Allah esok sampai la ye ma :)
ape lg?
hmm..minggu ni ramai adik-beradik cik kiQah balek putrajaya..
teringin nak balek..
tapi sebab ada komitmen yg bertimbun2 ni..
sabar je la :)
abg edel pun faham situasi adik perempuan comel* dia sorang nih..
sorry ye abg edel, nanti once iQah free, iQah balek putrajaya k..
rindu woo nak penyek2 pipi bambam budak tu..
hehehe..dengar kata dah naek berkilo2 dah beratnya ye? =.="""

itu je la kot..
Insya-Allah, ada masa saya update lagi belog ini..
thanks for reading this entry..
take care peeps! 


p/s: hidup kalau takde strategy mesti serabut giler..so, pandai2lah set up ur own strategy before its too late for u to do that :)))