Saturday, June 25, 2011

mission accomplished!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

just let the pics speak :)

clean and clear :))

errr..hehehe :))



ehem, sambil2 cuci pinggan mangkuk, bole lah make up ke ape kann *erk

ngeee :))

hehehe :)

alamak!ni dah more than *full nih..hehe :))


Alhamdulillah, terlaksana jua misi yg dah berkurun zaman..
hahahaha...
akhirnya dapur rumah saya dah bersih!!
kalau tengok pun rasa sejuk je bijik mata ni haa :p
kalau tak...ish,ish,ish..
uppss..:))
anyway, thanks a bunch utk jaja :))
akak rembat your aluminium foil lah dear :))
hehehe :D


p/s: okay, now i feel so niceeeeee :))


good night!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

okays!
just gimme 10 minutes before i hit the bed ;)

alright, this time around i just want to paste this cute layout..
currently i'm using it as my desktop background..
i'm totally melted with that fruity ice-cream..
the colors resemble me about the wonderful and beautiful days ahead ;)
and of course, once i switch it on, i can smile brightly and warm my mood up ;)
(^______^)
especially when i look at the fresh strawberries ;)


 picture courtesy of cik kiQah's collection ;)

i just can't get enough actually, anyone could buy me one..pleaseeee?
hehehe, okays, enough then..
good night peeps!
*hugs


p/s: sila abaikan folders yg *bersepah kat desktop tu..i'm too lazy to tidy them up ;)



Friday, June 24, 2011

5 stars, that's it!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

nothing much to say...
just wanna give my credits to these songs and drama as well..
and now i'm dying for the next episodes *muhong ngat aih =D


picture courtesy of Google Image

Drama title: Lie To Me
Genre: Comedy & Romance 
Hero: Kang Ji Hwan as Hyun Ki Joon
Heroin: Yoon Eun Hye as Gong Ah Jun

and...
Credit to these songs
1) This is Really Goodbye - M to M
2) You Are My Love - Kim Yeon Woo  

there're several songs which i didn't mention here, but mostly they're so enjoyable :)
you can just key in the title of this drama at any of your favorite browser, and you'll reach them in a second!
hehehe :))

here is my short review about OST Lie To me ;)
i just loved watching both of them acting together :))
He was cool enough to act as the hero in this drama, and she was too cute for the character given to her :) somehow, i love their acting so much :) 
thanks a bunch to my best friend, Aida for recommending me to watch this drama *hugs :))

last but not least, can i ask something?
between LOVE and LOYALTY, which one is your ultimate preference?
that's a simple question but hard to answer kan?
okay, tepuk dada, tanya hati masing2 :)


p/s: anyway, don't judge the drama by its actor/ actress , but do share the positive meaning behind it :) By the way, do correct me if any of the detail given here is wrong :) 
Thanks in advance! :))


:: END ::
  




good news :)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

:: Walimatul Urus ::

Sunnah atau Adat?
yang mana satu pilihan hati? 

*sekadar perkongsian di hari Jumaat ini :)

kalau rajin, banyak lagi artikel yg best2 bole dibaca dalam blog tu :)
sama2 kita renungkan dan selamat beramal (^___^)

p/s: yang haram itu sekejap je, tapi yg halal itu Insya-Allah berkekalan selama-lamanya :) 


Saturday, June 18, 2011

Don't forget!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````





enjoy pun enjoy jugak..
tapi jangan alpa dgn nikmat dunia yg sementara..
jom refresh iman masing2 :)




p/s: jangan sekadar enjoy dgn lagu yg dinyanyikan, tapi ce dengar betul2 maksud lirik yg diketengahkan..barulah bole faham mesej sebenar yg nak disampaikan :) 


lebiu mama!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
Hai korang!
lama sungguh cik kiQah tak hapdet belog nih ye :))
well, macam biasalah..
jawapan yg berkurun zaman cik kiQah akan jawab..
saya amat busy dgn student life saya :))

orait!
nothing much to say..
just nak share something je *ehek =')

tadi masa cik kiQah tengah khusyuk buat tutorial CA1 *erk
tetibe mama text..

"Salam, scholar JPA dah dapat belom?"

tersedak cik kiQah baca text mama tuh :))
sebab before this, mama tak pernah text and tanya cik kiQah pasal scholarship matter..haha :D
then, sebagai anak yg comel* dan baek hati* ngee:D
cik kiQah terus call mama..
rupa2nya mama ada niat tersembunyi di sebalik text yg die send tu :))
comel jek :))

Berikut ialah perbualan antara kami berdua :)

Cik kiQah: Salam, ma..sorry sebab lama iQah tak call..sekarang kena jimat la sebab tgh kering-kontang *ayat tak nak power lg kannn :p
Mama: W'salam, ouh..takpe je..aik?takde duit lg? 

Cik kiQah: eh..bukan2, duit tu ada..cuma cukup2 la..haha
Mama: ouhhhh *nada suara yg biasa2 je..sbb mama taw, kalau die respond, confirm anak die mintak lebih :D

Cik kiQah: ermm..mama sehat?papa buat ape?adik2 ade ke?
Mama: Alhamdulillah, semua sehat je..papa pergi masjid solat zohor..adik mcm biase lah..depan laptop la..ayeh pulak tgh mandi..

Cik kiQah: ouh..bagus2 :)) hmmm...
Mama: abis tu, ni ada duit ke tak? *dalam hati terus cakap yessssss!!! :D :D :D

Cik kiQah: eheee :D ada lagi..jgn isau..iQah bole survive lagi :)) *ayat mintak simpati :D
Mama: kalau takde duit nak guna, cakap je la..nanti mama bank in..

Cik kiQah: takpe, takpe..iQah ada duit lagi..Insya-Allah :)) btw, nape mama tibe2 tanya pasal scholar tadi?
Mama: takdelah..saje je..mama ingat nak suro iQah belikan VCo laaaa *suara manja giler..hahaha

Cik kiQah: hehehe..ouh,VCo mama dah habis eh?ada bape bijik lagi?
Mama: ha'ah..ade lah dalam 2, 3 bijik *suara sedih la pulak :(

Cik kiQah: erm..samalah kita ma :( hehehe..takpe2, nanti nextweek iQah order eyh,,nanti iQah postkan utk mama :))
Mama: okay, takpe lah kalau macam tuh *suara lega je..haha

Cik kiQah: Insya-Allah, nanti apa2 hal iQah bagitaw mama okay?
Mama: Okay..kalau perlukan duit bgtaw kat mama ye *suara happy semacam..haha


Stay healthy and young with VCo :))

huekhuekhuek :))
begitulah al-kisah perbualan antara kami dua beranak :))
comel je mama..
bole pulak dia segan2 nak order VCo dgn cik kiQah..
hehe, cik kiQah happy sangat taw sebab mama bole consume VCo..
lagipun, sejak mama consume VCo, banyak kesan positif yg mama dapat rasa..
Alhamdulillah..cik kiQah sebagai anak rasa happy sangat sebab dapat tolong mama jaga kesihatan dia walaupun cik kiQah berada di perantauan *cetttt :p

kalau takde aral, cik kiQah rasa nextime cik kiQah akan hapdet satu entry just utk share testimoni & review dari pengguna2 VCo yg cik kiQah kenal especially mama, k.yunie, hot mummy..dan insya-Allah..kawan2 tersayang :)
kalau ade rezeki dan masa terluang, mana taw cik kiQah bole upload video and record directly pasal testimoni tu semua dari dieorang :)) Insya-Allah...
lagipun sharing is caring & caring is loving kannn :))
so, sampai sini je dulu cik kiQah membebel..hehe
Lain kali cik kiQah hapdet belog ni lagi ye :)) daaaa :)


p/s: tengah fikir strategy macam mana nak attract attention papa dan abg edel utk consume VCo softgel ni jgk..banyak khasiat yg terkandung dalam VCo ni taw..bukan sahaja baik utk perempuan..bahkan lelaki jugak...tak percaya?takpe..takpe..nanti cik kiQah buktikan okays :) jumpa lagi di entry yg akan datanggggg :)

not to forget, Happy Father's Day buat Papa tersayang..
everyday is your day Pa..
but just let me make it officially by saying it here :)
and, hopefully u read the text :)
Papa lah hero mama dan kami adik-beradik  

Monday, June 13, 2011

i'm sorry (-_-)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


ma..
i'm sorry..i'm so sorry for calling you and asking for that thing..
i don't have anyone to refer to..
please forgive me if i hurt you..
please..please forgive me..


insya-Allah, i won't forget your unlimited kindness towards of me..
even if you can't fulfill my hope, but you are always trying to reach that for me..
i was so touched yet i felt so sad for making you like this and like that..
and here, thanks a lot ma..i love u!
that's all..




p/s: jiwa kacau, minda tengah serabut..ya Allah, pls let me handle this thing wisely, aminnn~

Saturday, June 11, 2011

Thanks..

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
Dearest Ms. Cheryl,


thanks a lot for the endless care and spiritual advice..
i won't forget your kindness and love..



Love,
iqah





p/s: i'll not look back because i'm not going that way :)




Monday, June 6, 2011

take care in advance!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

" Walking with you in the dark is better than walking alone in the light " - Helen Keller


p/s: till we meet again, good bye :)


lotsa love, 
kak iQa :)

Friday, June 3, 2011

And again, thank you Allah :)

Bismillahirrahmanirrahim
````````````````````````````````

nothing much to say..
just want to express my thankfulness to Allah swt..
Thank you Allah for the result..
Thank you so much :)



p/s: I'm not the one who is gifted to be a scorer, but I'm a girl who is growing up to learn everything which perhaps one day, it can bring me up to the phase that i dreamt for since i was kid, Insya-Allah~
and please, stop calling me "scorer", because i'm not :)


Note to self: iQah, you better push the gear up now! 



Thursday, June 2, 2011

take care :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

" Having a sister is like having a best friend that you can't get rid of. You know, whatever you do, she always be there for you " - Amy Li

take care, goodbye :)


p/s: big girl, pls don't cry, just let her go!