Tuesday, May 31, 2011

tahniah abang! tahniah k.yuni! ;)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````````` 


walaupun abang tak dapat attend wedding k.yuni, tapi kami semua tetap mengingati abang kat sini..
study elok2 kat sana, jangan hampakan harapan mama & papa & dan kami semua..
we lebiu manyak2 abanggg


auw auw..abg Jam tengah akad nikah..
ce teka cik kiQah kat mana masa ni?
hehe..well, biasa lah..
cik kiQah diupah utk menjadi pengapit tak bergaji oleh si pengantin perempuan..
hehehe..
ape2 pun..
utk abg Jam yg tersayang *tuttt..
wa tabik sama lu..
dengan sekali lafaz je kottt..
clean & clear..that's it!
tahniah wa cakap lu! ;)



Alhamdulillah..
selamat sudah majlis korang yek..
semoga korang berbahagia sampai ke akhir hayat..
aminnnn~


todiaaa..hot mummy kita memang expert bab2 snap pic barang2 hantaran nih..nasib baek la amsyar tido nyenyak malam tu...kalau tak, jangan harap nak pegang camera dgn tenang ;))


ehem..ehem..kamilah orang kuat dan terpenting utk majlis perkahwinan kak Yuni & abg Jam...
walaupun lenguh sendi bagai..
tapi kami tetap beri khidmat yg terbaek punyer utk menjayakan majlis yg gilang-gemilang ini...
errrr..iyo la tuuu..hehe ;))


auw auw...
nasib baek la sempat beli cake tu yek..
kalau tak..
jawabnya korang kena potong cake yg "accident" tu lerrr..
hahaha...
hari ini dalam sejarah betul! :D


inilah dia kanak-kanak ribena yg setiap saat *menggegarkan suasana majlis perkahwinan kak Yuni & abg Jam ;))



p/s: cik kiQah malas nak cakap bebanyak, just let the pics speak everything ;))


Sunday, May 22, 2011

sorry sorry

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

ouh, setelah sekian lama...
kali ni baru sempat update my belog kesayangan
sorry sorry *sambil gosok2 kedua tapak tangan sejibik macam dalam video lagu sorry sorry SuJu tuh*
okay, stop it iqah =D

erm, cik kiQah tak mau bebel panjang2..
cik kiQah just nak update belog kesayangan jek...
well, macam biasalah..
cik kiQah ni..
kalau dah balek kampung..
jangan harap la nak online macam selalu..
plus, bila dah bertempek dgn mama..
hehehe, bole lupa semua kott..;))
tapi yg paling memahami ialah Mr. Egypt..
kalau tanya dia, confirm dia akan jawab macam ni, "erm, awak tu mmg macam tu, dah biasa dahhh"
hihihi ;))

okay okay, 
kita tinggal dulu part  Mr. Egypt tuh =D
cik kiQah cuma nak roughly highlight certain things before cik kiQah terus offline belog ni utk more than 1 week..
kenapa? 
hehe, sebab nanti family cik kiQah sibuk dgn kenduri kahwin kakak kesayangan cik kiQah sorang tuh..
alaa..yg cik kiQah pernah tulis pasal dia tu kan..
Insya-Allah, kak yuni akan bernikah pada 29 May 2011 dan kenduri kesyukuran akan dibuat esoknya 30 May 2011..
now, macam biasa lah..
semua kakitangan family ni harus membanting tulang mengemas 1 rumah..
hehe, penat? ouh! jangan ditanya penat ke tidak..
penat tu memang penat..
tapi bila sesuatu kerja tu kita buat dgn family sendiri, tak terasa pun penat tu..
tambah2 bila dah habis kemas rumah, then bole peluk & cium mama and kacau papa..
hehe, best woo..
sebab tu cik kiQah suka stay dgn family..
kebahagiaan tu lebih dirasai berbanding stay dgn orang lain..hihihi ;))

p/s: erm, okay lah, mama dah panggil cik kiQah dah..jom kemas rumah jom!! ;))




Sunday, May 15, 2011

holiday mood: ON ;)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Alhamdulillah..
selesai sudah final exam saya utk third semester Gamma 
so, bebas utk sementara waktu daripada tension, tak cukup tidur, hormon tak berapa nak stabil, dan banyak lagi ;))
tapi bukan la untuk selama-lamanya taw..
sekejap sudehh..
tapi nasib baik lah ada VCo...
upss, VCo?
apa tuu?
ehehe, nak taw lebih lanjut pasal VCo tu apa?
nantikan next entry dari saya..
kalau yg dah taw tu duk diam2 taw..
hahaha..
tapi, serious saya cakap..
VCo banyak membantu saya sepanjang musim exam ni..
thanks VCo! saya sayang kamu manyak2 ;))

erm..
next semester kena datang balik..
dengan semangat lagi kuat..
mana taknya, subject Delta year sememangnya lebih mencabar..
tak gitu Madam Semut? ngee :D
tapi walau apa pun yg berlaku, jangan pernah lupa kat Dia taw..
sebab Dia lah yg Maha Mengatur segala hal..
semoga yang terbaik itu milik kita semua, aminn~


p/s: exam dah habis, ape lagi? jom lah kita packing barang2..balik kampung yuk!..hehe ;))

Saturday, May 14, 2011

must share this!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Dah hampir 3 minggu..
Alhamdulillah..
ternyata banyak kesan positif yg saya dapat rasa..
teramat bersyukur dan gembira dgn perubahan positif ini..
tak sabar nak berkongsi dgn keluarga dan rakan2..

tapi,
apa yg saya maksudkan dgn perubahan positif itu?
jom! let me point out the things..
sebelum tu, saya ada close up pic kat bawah ni, tapi yg ni cropped version, haha, bagi suspen cketttt ;p


It helps me a lot, indeed! ;)

selepas 3 minggu, apa yg saya dapat rasa?
selera makan saya seimbang, tiada lagi selera makan macam hantu =D
badan saya terasa lebih ringan bila bangun je waktu pagi ;)
kulit? okay, yg ni saya MESTI kongsi!
tona kulit muka saya semakin sekata..insya-Allah, selepas sebulan saya update lagi pasal ni ;)
kulit di anggota badan yg lain jelas menunjukkan kesan positif..
kalau tak percaya, sila datang MMU, saya bole tunjukkan ;) *tapi girls je la, boys? no no no..
okay, satu lagi!
parut?
ouh, serioussss, ada satu parut ni, kat area lengan saya, hari ni saya bangun dah makin tak nampak dah kesan parut tu..saya nak menangis kottt, mana taknya, berapa banyak cream yg saya pakai utk hilangkan parut, Alhamdulillah..:)
yg paling saya bersyukur dan gembira ialah..
kalau dulu saya selalu pakai hand lotion or body lotion tiap2 malam before tido..
sekarang, saya tak perlu susah2 lagi nak sapu semua tu..
hanya perlu ambil...*tunggu update saya nanti yek =D
tapi kan, semua ni bukan utk perempuan je taw, lelaki pun bole rasa jugak, tak percaya?
tunggu saya update lagi dlm next2 entry okayyy ;)

okay, dah terpanjang pulak entri kali ni..
hehe, tapi apa yg saya list out kat atas tu adalah kesan positif yg betul2 saya dapat setelah ambil...*tunggu next entry =D
so far, saya masih dalam proses eksperimen utk dapatkan review ttg apa yg saya guna sekarang ni..
insya-Allah, semua yg elok itu saya akan kongsikan kepada semua..
siapa nak sihat dan cantik? cuba angkat tangan tinggi2... =D

p/s: thanks kpd kak Honey sbb sudi kongsikan kehebatan produk tersebut, sayang kak Honey manyak2

Tuesday, May 10, 2011

es buah ;)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````````````

Note to Madam Semut: can you see the slices of fresh stlobellies in the bowl? hehe, comel kan? ;))

homemade es buah by Jaja *my housie
ouh! i love the taste so much!
we called it es buah or ais buah..
Jaja said, this is one of Indonesian's desserts..
ehem, thinking about the recipe?
hehe..it's quite easy actually..
just put in any fruit that you like and mix it with some coconut juice and sweet milk..
also add in some ice cubes..
put and stir them together gently ;)
ouh, this is a mouth-watering one..trust me ;)
anyone can do it..
hehe..that's it!i just can say, i love it so muchhh ;)
thanks my dear for the tasty es buah *hugs


p/s: because of es buah, we both had planned for something ;) Insya-Allah ;))


Saturday, May 7, 2011

ratu hatiku

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Selamat Hari Ibu buat mama tersayang..
semoga Allah sentiasa murahkan rezeki & panjangkan umur mama..
ketabahan & keikhlasan yg mama miliki terus memberi inspirasi buat iQah..
iQah sayang mama banyak2..
dan iQah rindu mama sangat2..


erk* sila abaikan muka yg bajet hensem kt tepi mama saya ituu ;p

ma..
thanks sebab sanggup masak nasi dagang utk iQah walaupun mama tengah sakit waktu tu..
thanks sebab sanggup bersabar dgn perangai iQah ni walaupun kadang2 agak menguji kesabaran mama..;)
thanks sebab dulu waktu sekolah, tiap2 pagi mama kejut iQah utk bangun study..
thanks sebab tiap2 pagi before pergi sekolah tu mama akan buat nasi goreng utk iQah walaupun mama tahu iQah sorang je yg suka breakfast..tapi adik2 lain tak suka breakfast pagi2..
thanks sebab selalu mendoakan yg terbaik buat iQah dan adik2..
thanks jugak sebab sentiasa merestui iQah dalam apa pun yg iQah buat selama ni..
dan sebab itulah..
iQah sayang mama sangat2..
mamalah ratu di hati iQah =)


p/s: Dear mama, i love you so much =)


Thursday, May 5, 2011

bertahan..

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


kalau ada masalah..
jangan mudah putus asa..
kan Allah swt ada..
luahkan semua kat Dia..
itulah jalan yg terbaik...
Dia lebih memahami hatimu..




p/s: Dear heart, hold the head up because you still have Allah swt and strive it until the end of your life 




Wednesday, May 4, 2011

good nite


ahh..lagu ni dah buatkan aku macam artis pulak *auw
24/7 asyik melalak dgn lagu ni jek..
tapi aku takde la sampai nak ganggu orang okay..
hehehe..i'm trying to sing the song ethically *ngee

well, nothing much to review about the song..
it's enough to say,
 i love the song so much ;)

wait, bukan aku ni jenis yg tak suka lagu yg so-called indie version ke?
hey!hey! depends laa..
tepuk dada, tanyalah selera masing2 =D
tapi aku nak jugak cakap..
aku suka lagu nih ;)


p/s: teruja aku mengejar mu, bermimpi memiliki mu..*okay, good nite!


Tuesday, May 3, 2011

ngee :D



even this video also got the rose huh?
hehe, that's why i heart the way you play with the rose ;)
and again,
i have to say..
Donghae oppa, saranghaee ;))
okay! that's a crappy thing, indeed! hahaha 
as always, please ignore me ;p


p/s: and, this is my crazy routine ;p



back pain :(

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

and tonight..
it attacks me again..
i can't even stay comfortably..
and i can neither stand nor lie nor sit..
it becomes more severe whenever i try to move myself and wake up in the morning day..

i can't bear the pain unless i reach the painkillers..
is there any other method to reduce the pain?
i really do hate the painkillers *it sounds like i'm a druggie =p
or else, should i take some time off from those works and let my back repairs the bone cells and blood cells etc.?
but is that possible for me to hit the notes while lying on the bed? 
erm, instead of forcing myself to do so, i would rather have a good sleep..but, the finals around the corner lah..
argghh!
okay, stop talking craps =.="

hey, hey!
" when there is a will, there's a way! "


p/s: Oh Allah, please give me strength and help me on getting rid of this pain, aminn~




take this one!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

"Sincerity makes the very least person to be more valuable than the most talented hypocrite "

*tak penat ke hidup dgn hipokrit things ? 



p/s: to whom it may concern, it's too remote if your say doesn't fit with your action, why don't you take your words into account as part of your life before it appears to be the real one soonest? 


Monday, May 2, 2011

kenapa?

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````

kenapa perlu meraikan kematian seseorang?
kenapa perlu memperkotak-katikkan kematian seseorang?
Ajal dan Maut itu semua tugas Allah swt..
sebesar mana pun dosa yg telah dibuat..
berhakkah anda untuk mengadilinya?
berhakkah anda untuk menghukumnya?
setiap yg bernyawa pasti akan menemui kematian, dan itu adalah PASTI!
kumpullah sebanyak mungkin kebajikan di atas dunia ini utk kita jadikan bekalan kekal di akhirat kelak..


p/s: saya amat sedih dgn propaganda yg dibawa oleh dunia politik sekarang ='(

tahniah ;))

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


*aku tak bole letak gambar mu sorang, so gambar aku pun kena ada jugakk dalam belog nih ;p

korang nampak tak budak yg pakai seragam hitam kat dalam pic atas tu?
hehehe, budak tu kakak kepada budak yg pakai seragam putih tuh..
okay, aku dah pening lalat ;p
hahaha..
sebenarnya, kami berdua bajet tengah bercuti kat europe masa winter break, tapi yg realnya kat cameron highland tu je pon..tu yg kitaorang pakai baju tebal2 macam tuh :p
tapi just abaikan je issue tersebut, that pic was taken in the year of 2008 during our family day at Cameron Highland :)

well, budak yg pakai seragam hitam tu dah nak kahwin daaa..
sanggup dia tak tunggu aku..
tsk tsk tsk :p
cakap aritu nak kahwin sama2..haha *ada ke mu cakap kat aku gitu? :p
hehehe..dalam fesbuk kemain lagi upload wedding card dia..
auw auw gituuu :p
semalam pun dia call aku masa tengah busy2 carik rantai la..cincin la..
pendek kata, untuk 2, 3 bulan ni..
bakal abg ipaq aku tuh memang botak lah kepala..
*nasib la dia suka pakai baby oil..
hahaha, at least bole jugak membantu pertumbuhan rambut dia dgn sesubur-suburnya *erk
okay, ni dah lari tajuk =.=""

bila difikirkan balek..
kalau kakak cik kiQah tu dah kahwin nanti kan..
hehehe..kiranya, dalam ramai2 saudara perempuan kitaorang particularly dalam salasilah keturunan cik kiQah..
yang tinggalnya cik kiQah sorang jek la yg single mingle nanti..
auw auw auw lagi :p
*okay, dah tak nak gediks gediks ;p
alaaa, kalau dah jodoh tu tak kemana nyaaaa, insya-Allah ;)
Believe in Allah ok ;)
insya-Allah, i'll marry someone as soon as permitted ;)

*kan best kalau kita tengok zaman Rasulullah saw dulu, kalau ada sesiapa yg nak kahwin, Baginda kahwinkan terus jek..takdenya hantaran mahal2..kenduri yg besar2 & mewah2..pelamin bagai..tapi tu lah, as always kan..
that is our adat ;) adat pun adat jugak, tapi yg wajib tu mesti lah the first one :)

dah! dah! cik kiQah malas nak membebel panjang2..
insya-Allah akhir bulan ni kakak kesayangan yg cik kiQah panggil dia kak yuni @ mu @ cik Joyah tuh akan bernikah dgn pasangan dia yg cik kiQah panggil abg nizam *yg amat terkenal dgn kehebatan mengusik orang especially aku =.="""
semoga jodoh kalian berpanjangan dan diberkati Allah swt..aminnn~

Note to kak Yuni: weyh, tunggu aku balek lu, nati mu belanja aku baju baru 3 pasang..tak kire, aku akan claim nanti! haha

p/s: nanti cik kiQah hapdate lagi pasal wedding dieorang ok ;) let's pray for their happiness too ;)






Sunday, May 1, 2011

03:00 am

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

back pain..
neck pain..
headache..
dush!! 

Note to self : Bingo! You should be blamed for it.


p/s: i just want to sleep like a babyyyyyy...