Wednesday, August 3, 2011

so happy :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Homesick?
perkataan yg agak *lapuk bg saya..
hehehe, tapi sampai sekarang, virus homesick tu selalu aje attack saya tak kira masa :D

Hari ni,
saya dapat parcel dari parents tersayang..
parcel ape tu?
hmm, mama & papa cik kiQah post stok makanan utk bulan ramadhan ni since cik kiQah tak dapat balek kampung until raya soon..
sedih tak?
a bit la, tapi not so serious one :) sebab i used to be like this before :)

Dear Mama, Dear Papa..
iQah nak say thanks a bunch sbb ma & pa sudi postkan makanan tu untuk iQah even iQah taw agak susah nak siapkn semua tu and plus bungkus elok2 tak nak bagi rosak and bla..bla..bla..
Dah lama kan iQah tak balik jenguk ma & pa?
hehe, Insya-Allah..ade rezeki nanti minggu last puasa kita jumpa :)

kalau nak diikutkan hati yg tak berapa nak matang ni..
nak aje buat request suro ma & pa & adik turun putrajaya..
nanti bole sambut ramadhan bersama2..
and also, bole buka puasa dgn budak pipi moncit cit cit tu jgk :p
tapi bila iQah fikirkan balik..
iQah faham situasi ma & pa..
of course, bulan ramadhan, ma & pa mesti tak keluar pergi mana2 sbb ma & pa nak fokus ibadat especially terawih etc..
it's okay, bagi iQah, even kita tak dapat jumpa buat masa sekarang, tapi at least Allah swt dah bagi peluang utk iQah rasa tempoyak dan sambal ikan bilis yg mama buat tu :)
sedapppp :) thanks sekali lagi :)
and, not to forget, All praises to Allah swt :)

p/s: bulan Ramadhan bulan yg amat senang utk grab pahala, so jgn pulak kita senang2 abaikan peluang yg Allah bagi tu..sama2 la bersihkan hati dan jiwa :)


* harap2 di bulan yg penuh barakah ni, takdelah sapa2 yg nak jealous ke or tak puas hati antara satu sama lain ye :) *

No comments:

Post a Comment