Thursday, July 14, 2011

Terima kasih semua :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

On the way nak balik rumah tadi..
cik kiQah sempat call mama..
al-maklumlah..hari ni dapat birthday present dari maxis..hiks ;)
berikut ialah perbualan antara kami anak beranak :)

Cik kiQah: mama buat ape tu?
Mama: takde buat apa..tengah rehat2 sambil borak dgn papa..

Cik kiQah: hihihi :)) hmmm...
Mama: hehehe..ye la, mane taknya, anak2 semua study & kerja jauh2..so tinggallah kami berdua kat rumah ni..

Cik kiQah: alaa, adik kan ada :)
Mama: ye la..kalau tak pandang muka adik..pandang muka papa, mcm tu je la hari2, sbb kami bertiga je yg ada kat rumah ni...hehe

Cik kiQah: maaaa..sampai hatiii ;(
Mama: dah kenapa pulak ni??

Cik kiQah: hari ni birthday iQah laaa..takde pun wish dari mama & papa..sedihhhh :(
Mama: errrr..kejap,ha'ah laaa..ya Allah..mama lupaaaaa..

*kedengaran suara papa yg panic sbb dia pun lupa hari ni adalah hari lahir anak gadis dia =.=""

Cik kiQah: ye laa..kesian kat org ni..dari tadi taw tunggu wish birthday dari papa & mama..huhu
Mama: alololo..okay2..selamat hari lahir buat iQah..maaflah..mama betul2 lupa..papa pun sama..

Cik kiQah: hehe..takdelahhh..org gurau jek..hihihi

~tiba2 je papa grab the phone dari mama =.="

Papa: hari ni hari jadi iQah eh?hehehe..selamat hari lahir buat iQah..
Cik kiQah: erk..hahaha..adoittt =.=" terima kasih manyak2..hihihi..ehem..nak hadiah? :))

Papa: nak hadiah ke?bole2..tapi kena up lg CGPA sem ni baru bole dapat hadiah..haha
Cik kiQah: erk..takpe lah pa..bagi phone tu kat mama balek..hahaha

Papa: *gelak besar
Cik kiQah: ngeeee :D

Mama: sorry sebab mama betul2 lupa hari ni birthday anak mama..selalu mama ingat je..
Cik kiQah: takpelah ma, janji doa dan ingatan utk iQah selalu ada...tu pun da cukup :)

*************

after asar tadi..
Cik kiQah dapat sms from mama :)
from papa takde sebab saya amat memahami..papa is a person who prefers calling rather than texting :D

"Maaf Qah, walau pun terlewat waktu..Selamat Hari Lahir Mama ucapkan diiringi doa semoga dipanjangkan umur dgn amalan yg berkesudahan dgn baik, mendapat hidayah dan petunjuk dari Allah swt sentiasa dan dilimpahi rezeki seperti rezeki orang2 yg soleh, Aminnn"

Once i read the text, i cried T__T
iQah nak balik kampung ;( 
kan best kalau hari ni dapat ada kat rumah sendiri..hmmm..
almost 2 months saya tahan homesickness ni!! ggrrr~
ok, dah!

p/s: Al-Fatihah buat arwah nenek Cik kiQah..setiap kali tibanya hari lahir Cik kiQah, setiap kali itulah ingatan utk arwah kembali segar..terlampau banyak kenangan manis utk diingati..semoga roh arwah ditempatkan dikalangan orang2 yg Allah swt sayang, aminn~

*tak lupa jugak buat semua family & kawan2 tersayang yg sudi wish sempena hari lahir Cik kiQah kali ni..Alhamdulillah, semakin meningkat umur, semakin dekat jugaklah kita dgn hari2 terakhir kat atas muka bumi ni..semoga Allah swt merahmati setiap langkah perjalanan hidup kita selama ini..aminnn


No comments:

Post a Comment