Tuesday, April 26, 2011

terimalah seadanya

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
hehe..dah lama kan cik kiQah tak buat sesi luahan hati kat blog ni..
kalau bole, cik kiQah dah tak nak lepas geram or buat cerita emo2 bagai tu dalam blog..
kadang2 cik kiQah terlupa nak jaga hati dan perasaan readers semua...
sorry..i'm perfectly imperfect :)

dalam dunia ni kan..
kita selalu aje lupa..
setiap tindak tanduk yg kita buat mencerminkan peribadi kita sebenarnya..
cik kiQah tak nafikan..
tak semua manusia mampu menilai kelebihan & kelemahan diri mereka sendiri..termasuk cik kiQah sendiri..
semua itu memerlukan masa yg agak lama utk kita betul2 kenal dgn diri kita sendiri..
terlalu banyak faktor2 yg mempengaruhi tindak tanduk kita selama ini, kan? :)
tak perlu tanya orang, tak perlu stalk blog orang, tak perlu stalk twitter orang or tak perlu nak terus jump into conclusion yg orang itu macam ini..orang itu macam itu...
cuba tanya diri kita sendiri..insya-Allah kalau apa yg kita buat itu lebih kpd positive sight, you'll get the answer :)

cik kiQah nak minta maaf kalau selama ini cik kiQah suka sangat lepas geram dalam blog..
kadang2 cik kiQah lupa yg semua tu terlalu buruk pd pandangan mata apatah lagi utk santapan pembaca..
and again, i'm so sorry...
i'm perfectly imperfect..


"Allah will not betray your hopes in the least, as He does not betray the hopes of those who hope and does not cause any effort to go to waste"

makin lama cik kiQah kat melaka ni..
makin banyak cik kiQah faham tentang lumrah hidup..
cik kiQah tak tahu macam mana nak karang ayat panjang2 utk jelaskan maksud sebenar dalam hati ni..
tapi cukup lah kalau cik kiQah cakap..
jangan lah kita terlalu gembira dgn apa yg kita ada sekarang..
bila2 masa je Allah swt bole uji kita..

cik kiQah memang terlalu happy dgn semua ni..
kadang2 sampai sanggup ketepikan hati dan perasaan sendiri semata2 utk memenuhi kehendak orang..
padahal cik kiQah lupa yg Allah swt sentiasa memerhatikan cik kiQah...
yup! cik kiQah akui..
ada masa cik kiQah terlalu enjoy dgn pinjaman dunia semua ni..
may Allah forgive me..aminn~


p/s: dari semalam saya asyik paksa diri saya berzikir sebab tak nak fikirkan hal itu, Alhamdulillah, pagi ni saya rasa macam hati saya mampu ikhlaskan semua tu..wahai hati, relakan lah dia pergi..

No comments:

Post a Comment