Friday, March 11, 2011

again,thank you Allah

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

Hi Hi semua ^^
tengah buat ape tuuu?
hehe..tengah stalking blog cik kiQah eyh..
hihihi..cik kiQah p0n suka stalk blog orang laen jugak..ekeke ;p

Hari ni hari yg paling bahagia buat diri cik kiQah, indeed =)
tapi kan..cik kiQah bukan lah nak over excited ke ape taw..
just nak paste about my happy moment kat blog cap daun kering ni je..hehe

Alhamdulillah...and today, as rumors of talks, result last semester dah released..
tak banyak yang cik kiQah nak membebel pasal result kali ni..
cukup lah cik kiQah nyatakan "it beyonds my expectation" =)
that is why i keep saying All Praises to Allah sebab hanya Dia yang faham betapa hati ni bersyukur sangat2 dgn rezeki yg Dia bagi..

okay, nothing much to share here..
just a  lil' bit about the phases happened once i checked out the result..
tapi maybe panjang jugak la kot sebab cik kiQah kan jenis yg suka list out satu-satu ;p
hehehe..betul x cik Aida? ;p

today, cik kiQah just ade 1 lecture je..
so, once habis lecture tadi, ingat nak balek terus..
tapi on the second thought, ada hal nak settle kat PS kejap..
hehe..
so, bila semua dah settled..
cik kiQah terus balek rumah..
disebabkan pagi tadi hujan, cik kiQah terpaksa jalan slow sikit sebab tak nak bagi kena tempias hujan..
*tapi kena jugak sebab hujan agak lebat tadi* =.="
and, sampai je kat rumah..
terus on my notebook..tapi..tapi..tapi..kena mandi dulu..takut nanti demam ke..selsema ke kan..hehe
okay..lepas dah siap semua..
baru cik kiQah tercongok depan notebook ni..
En. Asus tak banyak ragam..tapi En. Broadband yang buat hal..*mengader*
line internet tak ubah macam siput khinzir tengah sarat bunting =.=""
sabar jeeee..huhuhu

okay, mood nak online dah memang totally zero..
terus usha my collection..hehe..ape lagi? drama jepun lahh ;p
thanks to Hajar-chan sebab supply semua drama2 tu ;p
so, tadi cik kiQah layan je Atashinchi no Danshi ;p
best taw..cik kiQah suka tengok heroin die..so cute!

okay, tengah syok layan citer tu..
tiba2 cik kiQah ter-usha tweet sorang member..
die bagitaw..maybe result akan release around 12 noon ;p
hehe..tapi cik kiQah tak rasa macam nak check sangat sebab line internet teramatlah slow time tu =.="
so..takpe lah..hold dulu pasal result tu..yg penting, kena hiburkan hati yang tension dgn En Broadband ni dulu ;p

tapi..tapi..tapi kan..
tiba2 sorang member cik kiQah send sms bagitaw result dah released
whattttt...?
hehehe..tipu lah kan if cik kiQah cakap cik kiQah takde effect p0n dgn berita tu..
terus hati berdebar2..
tangan terketar2..
mata terkebil2..
*banyak lah pulak kata ganda kan* ;p

ape lagi..
dengan penuh kesabaran..kegigihan..cik kiQah berusaha utk access website MMU & check the result..
almost 1 hour kot baru dapat masuk website tu..
mane tak nye..ribu riban students MMU yang tengah gigih access result masing2 time tu..hehe ;p

okay, dan mase tu jugak la cik kiQah boleh lupa ID number & password =.="
elok2 109...tertaip 108..
password jangan cakap lah..
entah mane2 je cik kiQah amik ;p
bile dah 3x try..baru dapat access..haha
errrr..cik kiQah nganga kejap sebab system baru je state samada semua paper yg cik kiQah amik PASS or FAIL
Alhamdulillah..at first, cik kiQah tengok, semua paper PASS..
tapi juling taw bijik mata ni tengok benda alah tu..huhu
cuma GPA & CGPA takde lagi..sebab system tu still fresh lagi..hehe *bak kata fain la*

okay..around 1pm kot..
cik kiQah dah penat nak layan drama jepun tu..
so, try la access website tu once again..
sebenarnya hati ni still tak puas lagi sebab tak dapat taw berapa GPA & CGPA ;p
Alhamdulillah..
kali ni Mr Broadband pandai mengambil hati saya ^^
hehehe..
tangguh niat nak tukar streamyx..haha

errrr..cik kiQah nganga lagi bila tengok page tu..system dah upload GPA & CGPA 
ya Allah..rasa macam melayang2 kejap kat Jeju Island *tibe2* hehe
terus cik kiQah grab the phone and inform mama pasal result tadi..
hehe..takde dah benda lain yg mampu buat cik kiQah rase tenang melainkan bila cik kiQah dapat dengar suara mama tersayang gembira dan bersyukur dgn kejayaan anak die..
cik kiQah hanya mampu mengawal emosi je time tu..takut2 nanti ade yg sob..sob je..hehe
masa tu cik kiQah tak dapat cakap dgn papa lagi sebab papa gi solat jumaat..

and...around 2.30pm, mama send sms..
mama cakap, papa tengah tunggu cik kiQah call..
hehehe..ape lagi..
tadi dah dengar suara mama tersayang..
kali ni nak dengar pulak suara papa tersayang..
waaahh..
once cik kiQah bagitaw pasal result..
papa terus cakap..
"iQah kan anak papa.."
hehehe..blushing tibe2 taw tadi..=')
tapi nasib lah takde orang tengok kan..haha

tadi p0n cik kiQah sempat text abg edel a.k.a daddy amsyar tu..
hihihi..
abg edel pesan..
walau ape pun yg kita dapat..
yg penting kita kena ingat kat Allah banyak2..
jangan mudah nak over excited..
sebab nanti boleh jadi riak ke ape kan..
nauzubillahiminzalik..
sebab semua tu Dia yg bagi..
btw, thanks abg edel sebab selalu jgk bagi cik kiQah semangat utk terus berjaya dan buat yg terbaek..
insya-Allah..iQah akan buktikan kat Mama, Papa, Abg edel, Mr. Egypt  =D and semua orang yg cik kiQah tak pernah main2 dalam study..cik kiQah akan buktikan..insya-Allah ^^

apa2 pun..cik kiQah bersyukur sangat2 dengan rezeki yg Allah bagi ni..
tak terluah kat blog ni sebab cik kiQah sendiri masih tak percaya dgn apa yg cik kiQah tengok tadi..
tapi bak kata Mr. Egypt..
itu semua Allah yg tentukan..
yg penting..kena selalu ingat kat Dia..insya-Allah, Dia pun akan ingat kat kita jugak ^^

kalau lah cik kiQah bole balek kampung sekarang..
mesti cik kiQah bole tengok betapa gembiranya Mama & Papa..
takpe lah..insya-Allah, 2 minggu lagi cik kiQah balek taw..nanti cik kiQah nak tunaikan hajat cik kiQah dengan family tersayang ^^
insya-Allah..cik kiQah akan update pasal tu nanti ^^
doakan yg terbaek buat kami sekeluarga =)

p/s: kpd kawan2 tersayang, tahniah jgk bt korang semua..tanpa bantuan korang, cik kiQah mungkin tak sampai tahap ni lagi..seronok dapat kawan2 macam korang taw..insya-Allah, next result kita struggle lebih lagi taw..cik kiQah sayanggg korang semua, ikhlas ^^


hipotesis gatal: makin meningkat result, makin tinggi peluang nak bodek Ma & Pa utk kahwin awal..weett..weett..^^
ini gurauan semata2..sila abaikan k =p

2 comments:

  1. akak,sy pun tk berhenti senyum dari tghr td.hehehe.tahniah kak!

    ReplyDelete
  2. wan afikah:: hehe..Alhamdulillah,akak baru baca ur blog..tahniah jgk bt fikah..xpe,senyum je lame2..bkn salu dpt senyum sbb dpt result ok kan..lgp0n tu sume usaha fikah jgk..btw,thanks for the wish..jom kite same2 struggle utk score lg baek sem ni..aja aja fighting!! ;)

    ReplyDelete