Sunday, January 30, 2011

kurang bijak =)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Just now cik kiQah tengah blogwalking ;p [bukan studying..haha]
suddenly cik kiQah dapat 1 sms..
from this number +61433485101 [dengan bangganya saya publish this stupid number] =D
*biar semua orang taw number ni memang number yg tagih2 akaun bank orang or dgn kata yg mudah nak faham, nak POW duit orang la thru sms*
here, i rewrite the text ;p

"Salam long.ore brtahun dok nunggu no akaun ni.nok tutup lap top doh"

*WTFreak la weyh!

and once i read the text..
perkataan yg mula2 keluar dari mulut saya...

"kesian kat orang macam ni...." =D

hampir menitis air mata saya tatkala membaca text itu..
bukan sebab sedih or terluka or nak emo bagai...
tapi saya gelak guling2 sebab from the typing style itself..
amat terserlah tahap kurang bijak itu..hahaha!
sebab tu saya cakap orang macam ni kurang bijak dari segi tipu helah yg dia rancang sendiri..
at least..nak type " laptop " jangan la type "lap top" nampak sangat skill nak menipu tu tak berapa nak menjadi ;p
kalau kau guna ayat power2 sikit bole jugak aku nak derma seposen dua..
hahahaha! =D
ni tak, skill nak menipu tu entah mana2 je kau cilok kan..;p
anyway, untuk sesiapa yg pernah @ teringin nak POW orang dengan cara haram macam ni..
cik kiQah dengan rasa bahagianya nak cakap,

"kok ye p0n kau nak tambah sumber kewangan sendiri, gunalah cara yg bijak dan halal di sisi agama & undang2..tak perlulah kau nak guna cara kotor & busuk macam ni untuk cari rezeki..buat tambah dosa & penat kau je"


entah manusia mana yg pass number hp aku ni kat orang2 macam ni..[annoyed]

p/s: rasa macam nk report kat reporter Mazidul Akmal Sidek je pasal ni..hehe,tapi takot terlebih suda plak nanti..till then,cik kiQah mau pelok my bantal bucuk dulu..good nite dears =)


should i change my number again? *i don't want to* ='(

No comments:

Post a Comment