Friday, December 30, 2011

Alhamdulillah

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
Hi guys, again, sorry for lack of updates. Kesian kat belog ni sebab dah lama tak hapdet. Huhu. Anyways, today is the last day for 2011 and tomorrow will be the first day for 2012. Time really flies so fast, right? Syukur sebab kita masih diberi peluang untuk hidup sampai sekarang. Alhamdulillah. 

Well, too much of stories to share for this whole year. And im not the one who has a good memory to recall all those stories. Haha. Nevermind, let the past be the past. Now its time for us to open the new phase of adventures. Hehe. Hey hey, if this year is not good enough to be shared, we still have the brighter future awaits us. Believe in Allah, okay? :) InsyaAllah, may the 2012 will be the better year than ever. 

Since im having a severe sore throat and bad cough right now, let me end the update here. InsyaAllah, some days cik kiQah cuba hapdet belog ini dengan lebih kerap. Hihi. Itupun kalau masa tak mencemburui cik kiQah lah. Hehe. Before that, as usual, cik kiQah nak tempek pic budak encem yg dulu2 dikenali sebagai budak bambam. Haha. 

Hehehe. Bambam saya dah bole tatih sekarang. Yeay! :D


p/s: Selamat tahun baru 2012 semua! 


Sunday, December 4, 2011

conclusion

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

.hancur.


p/s: to whom it may concern, pergi main jauh2 okay?

Saturday, December 3, 2011

get well soon!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

woopppss!
daddy amsyar demam panas? 
oh tidakkk..
ermmm..
moga abg edel cepat sembuh, amin!amin!
jangan lupa makan ubat on time..
sila jauhkan diri anda dgn amsyar utk sementara waktu ni..
take care!


p/s: cik kiQah dah serik kena demam panas, serious tak nak dah kena demam panas lepas ni, aminnn!


gua stress..

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Kalau dah stress dgn exam & assignment..
semua benda kena tempiasnya..
kalau benda yg tak bernyawa & takde perasaan tu xpe lah jugak..
ni kalau orang yg berperasaan kena tempias tu tak ke menyirap gua dibuatnya..
makin hari makin susah gua nak faham dgn flow hidup macam ni..
mohon Allah berikan petunjuk..
anyway, bukan gua nak cakap diri ni betul 100%..
tapi kalau dah berkali2 asyik kena tempias stress orang je, gua bole hangin satu badan..
gua pun ade perasaan beb!


MODE: sangat annoyed bila orang annoyed dgn gua without any valid reason..hahahaha :D

Sunday, November 27, 2011

sob sob

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

dah tau species tak bole makan pedas,
tapi degil jugak..
so, sekarang..rasakanlah kesakitan allergic ituu..
sob sob :(


p/s: dua tiga hari ni asyik minum milo panas & makan bubur nasi je, dugaan2 :(

Sunday, November 20, 2011

perfectly imperfect





sorry :|

Saturday, November 19, 2011

typical story

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

title kat atas sangat tak bole blah..
hahaha..
well, as usual la, midterms semakin hampir..
ouh, cik kiQah sangat tak bersedia utk exams semua tu..
yet im still enjoying the hols and feel nothing to be worried & no commitment to be handled..
but, the truth is, tomorrow's night will be the 1st paper of my midterms..
dush!dush!dush!

ouh, i can't be like this anyway..
whatever it is, life goes on (ayat pujuk diri sendiri)
actually, the thing is, MMU..why don't you gimme some times to enjoy this life and lemme build the interest up slowly towards the exams because human really needs time to recover from the previous thingy -.-'

sorry, this is me actually. talking craps while having those theories to be read up and the worst thing is, i've got to memorize all of them if only i wanna get the better mark for this subject..
i really need to be strong and stay positive especially when i feel the life seems to be falling apart,
 because i know, the final point which im craving for is only a few miles ahead..
so, dear MMU, sorry for talking bad things about u but deep in my heart, u are the one who makes me able to stand proudly til this level :)


i hate exams but i heart MMU :p

p/s: sometimes, i would prefer to call rather than sending texts, i just don't know the exact reason why i chose that option, maybe the way people respond me is not so well as what i expected, sigh~

Friday, November 18, 2011

rindunya!

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Sorry for lack of updates
Lately, cik kiQah agak busy dgn assignments and preparation for upcoming midterms..
and yeahhh, this time cik kiQah sangat merindui cedebot kesayangan yg sudah lama tidak ketemu..hewhew :p

at least, by looking at this pic, terubat jugak lah rindu cik sue kat amsyar ;)


p/s: take care & get well soon dear boy, insyaAllah ada rezeki kita jumpa nanti :) 


Sunday, November 13, 2011

ilysm

:)





"i love u for thousand years, and thousand more"






Tuesday, October 25, 2011

random story

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

semalam, cik kiQah teramatlah malu -.-'
nak tau kenapa?
em, macam ni ceritanya..

actually, cik kiQah dalam proses survey company yg sesuai utk buat internship program next year :)
hehe, tak sangka kan, rasa mcm bertahun dah jd student kat mmu nih, tup tup, next year dah nak intern dah, insyaAllah :) moga-moga Allah permudahkan semua urusan nanti :) aminn~

berikut perbualan cik kiQah dgn salah seorang pegawai yg kerja kat company yg cik kiQah nak survey tu..

X: cik kiQah
Y: En. Nizam

X: Assalamualaikum..
Y: Wa'alaikummussalam..

X: Saya Afiqah dari Multimedia Uni bla..bla..bla..nak bertanya tentang program praktikal di syarikat Tuan..
Y: Okay, cik Afiqah nak tanya tentang apa ye?

X: bla..bla (tanya psl prosedur yg i've got to follow if nak apply intern kat company tu)
Y: bla..bla (explain sebanyak mungkin sbb takut cik kiQah susah nak fhm, katanya -.-')

X: ouh, terima kasih utk maklumat yg Encik bagi tu, cuma saya masih tak jelas tentang satu perkara
Y: sama-sama, tentang apa tu ye?

X: saya major in accounting, jadi bole saya tahu macam mana pihak Encik akan tempatkan saya di jabatan yg berkaitan nanti?
Y: (tetibe senyap)...errrr, cik Afiqah, saya rasa cik Afiqah silap tempat ni, kami hanya menerima pelajar yg ambil jurusan Undang-undang je, so far kami tak ambil lagi pelajar jurusan akaun 

X: speechless +_+ ouh, okay..maaf, saya tersilap call company *malu gilakkkkk
Y: ouh, takpe je, hehehe (gelak sopan lah kot) 

cik kiQah terus letak call tu, and terus check balek webpage yg cik kiQah bukak masa tu...

duhhhhh!!!

cik kiQah tersilap bukak webpage company lain -.-'
okay, nasib baik tak pergi face to face jumpa pegawai tu, kalau tak memang tak tau nak letak muka kat mana lah..hahaha

moral of the story: whatever it is, silalah jangan mamai especially time nak deal dgn someone -.-'


p/s: apart from that, cik kiQah dah talked to someone yg handle internship program kat company yg cik kiQah nak tu, so insyaAllah kalau takde aral, further procedures will be started soonest, may Allah bless me always..anyway,at least, i can learn something from that :)

Happy Birthday hot mummy!

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

Happy Birthday to my kak jua a.k.a mummy amsyar cedebot bot bot :D
semoga sentiasa murah rezeki & panjang umur :)
im so blessed having u as my kakak ipar and thanks a lot for being my close friend whenever i need you :)
i love u tau, ingat tu :D
hewhewhew :p
stay vogue & hot as u are! hahaha :D


p/s: nanti birthday i next year, i nak hadiah tau, kalau bole nak himawari :D 

Monday, October 24, 2011

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

saya rindu sin chan saya :(
ouh, kalau lah sekarang ni saya bole main2 dgn dia..huhu
hehe, cik sue tengah angau kat amsyar la :D
hewhewhew:D

amsyar & ayahnya :)


p/s: im gonna miss u dear bambam <3


Sunday, October 23, 2011

wanita Islam :)

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

image courtesy of Tumblr

suka tengok pic ni, sejuk hati tiba2 :))
hehehe..


p/s: Indah sungguh agama Islam :)



Friday, October 14, 2011

once again, Alhamdulillah :)

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

All praises to Allah swt :)
result baru je keluar tadi :)
syukur yg teramat kepada Allah swt..
tak lupa jgk buat mama, papa, adik-beradik, kawan2 seperjuangan yg telah mendoakan terbaik buat kejayaan cik kiQah :)
walaupun kali ni cik kiQah tak dapat nk sasarkan score yg cik kiQah target..
tapi cik kiQah berpuas hati dgn rezeki yg Allah swt dah tentukan..
Alhamdulillah :)


p/s: now cik kiQah bole hela nafas lega utk seketika sebelum final exam semester 2 bakal menjelma nanti :) esok banyak sgt urusan nak kena settle before balik melaka, semoga Allah swt permudahkan urusan esok, aminn~



Thursday, October 13, 2011

(^_^)

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

salah satu cara bijak* nak hapdet belog tapi dgn versi malas adalah dgn meng-upload pics je instead of writing..haha :D
da lama cik kiQah tak hapdet belog nih..
em, so daripada belog nih terus terbengkalai..
cik kiQah tempek la pics amsyar a.k.a bambamku cayam :D
overall, pics are taken during my hols at putrajaya & masa nih jugak amsyar baru lepas keluar dari wad :)
Alhamdulillah, berkat pertolongan dari Allah swt & doa daripada semua orang tersayang..
amsyar dah makin sehat sekarang :)
All praises to Allah swt :)


time nih dua2 buat muka seposen :p



gelagat amsyar tengah layan citer faveret die..upin ipin :D

p/s: cik sue rindu amsyar! semoga amsyar sentiasa sehat ye sayang :)


Tuesday, October 4, 2011

get well soon

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
be strong my dear bambam! 

baru2 ni my cayam bambam a.k.a amsyar masuk wad sebab demam + batuk + selsema 
kalau tak silap cik kiQah, selama 4 hari die kena tahan wad :(
semua risau kat amsyar especially Papa Tok & Nenek
Daddy & Mummy die x payah cakap la kan..
hmmm..
tapi tadi abg edel a.k.a daddy amsyar ade text mama bagitau amsyar dah makin sembuh..
demam pun da kebas..batuk & selsema pun da makin kurang
Alhamdulillah..berkat doa daripada semua orang tersayang :)

cuma cik kiQah a.k.a cik sue amsyar ni sedih sebab amsyar dah tak bambam macam dulu lagi..
*sobs*
mana tak nya, asal mam susu je mesti muntah balik..
tapi cik sue tetap doakan agar amsyar bole jadi bambam macam dulu lagi..
insyaAllah :)

so far, even amsyar makin slim sekarang, tapi of course la muka dia makin macho..ditambah pulak dgn gigi yg baru nak tumbuh..
hehehe..sekali sengih bole cair cik sue die :D
dah lah sekarang amsyar makin pandai tengok citer upin ipin..
al-maklum lah..upin ipin tu lebih kurang geng die jugak..haha
nanti ada rezeki cik sue pergi jenguk amsyar & kita main sama2 lagi ye..
semoga amsyar cepat sembuh..
kuat semangat tau, jangan duk lembik2 dah..amsyar kan budak kuat :)
take care my cayam bambam *hugs*


p/s: cik kiQah mohon agar semua readers pun bole doakan yg terbaik buat amsyar & semoga amsyar diberi kesihatan yg berterusan, aminnn~

Sunday, September 18, 2011

happy birthday my dears :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````
to Mr. Egypt
semoga panjang umur & murah rezeki 
kalau nak hadiah, sila pulang ke Malaysia dulu, then baru bole tuntut, muahaha! :D



p/s: Also, to my dear ekin, have a blast on your birthday :) a bunch of luck for this upcoming finals :) love u!

Thursday, September 15, 2011

ups & downs

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Life is full of ups & downs
Dear me, don't be a downer
Just live your life the way you want
Cheer up :)

image courtesy of google


p/s: whatever it is, smile and be the happy one :) Allah is always there to help you :) 
Alhamdulillah..


Saturday, September 10, 2011

Finals :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Okay, tak lama lagi dah nak finals!
tak tipu, ini betul2 punya, heee :D
cik kiQah doakan agar semua berjalan lancar nanti..
Insya-Allah, korang pun tolong la doakan jgk yg terbaik buat kami semua tau :)
Semoga cik kiQah dan kawan2 dapat perform yg terbaik dalam finals nanti, aminnn~


p/s: dear me, please follow that strictly!!

Sunday, September 4, 2011

good boy!

video

yeay!
amsyar dah makin pandai sekarang!
hehehehe :)))
lebiu budak bambam :)

p/s: tepuk amai-amai, belalang kupu-kupu..*sila sambung sendiri pulak :p


Friday, September 2, 2011

salam aidilfitri

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Selamat hari raya kepada semua pembaca belog cik kiQah in the house ini :)
cik kiQah mohon maaf zahir & batin kalau ada salah silap selama cik kiQah berblogging ni :)
Semoga kita berjumpa lagi di Ramadhan & Syawal seterusnya, insya-Allah :)








p/s: mood raya dah habis! jom start fokus utk final exam pulakkkk :)))) 


Sunday, August 21, 2011

rezeki Allah

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````
Hi korang! :))
puasa tak hari ni? hehe..
Alhamdulillah, Allah swt masih bagi peluang kat kita untuk berpuasa sehingga hari ni :)
bila cik kiQah buat blogwalking tadi..
dah ramai blogger2 yg update entry pasal hari raya & siap pasang lagu raya lagi kat belog mereka..hehe
tapi Alhamdulillah, cik kiQah takdelah rasa sedih bagai nak rak bila dengar lagu raya nih..
al-maklumlah, dengan assignment & tutorials yg sentiasa wujud tiap2 minggu..
semua tu membuatkan cik kiQah lupa kejap pasal homesick2 nih..acewah :D
betul la kata orang, kalau kita busy dgn sesuatu kerja, possibility utk kita fikir benda2 yg remeh temeh tu semua takde lah nak over sangat..hehe
tapi, dalam busy2 buat kerja pun, sebagai anak, jangan asyik dgn study je, kalau ade masa terluang, call @ sms lah parents, at least, terubat rindu yg ada..
lagi bagus kalau sentiasa mendoakan yg terbaik buat mereka berdua :)

hmm, nak update apa lagi eh?
haaa! so far, budak bambam kesayangan cik kiQah dalam proses nak merangkak dah tau :))
Alhamdulillah, amsyar dah makin pandai sekarang :)
nanti cik sue bagi hug manyak2 eh :)
ape lagi..??
ouh ye, baru2 ni papa cik kiQah sakit..
demam & batuk..
bila dengar suara papa tengah sakit, hanya Allah swt yg tahu betapa risaunya cik kiQah kat sini..
Alhamdulillah, berkat doa dari semua adik beradik..
sekarang papa dah sihat macam biasa..
yg paling penting, papa dah bole sakat cik kiQah tiap kali kami on the phone, hiks! ;))

hari jumaat lepas,
cik kiQah dan kawan2 arrange majlis berbuka puasa bersama nek Jamilah..
mesti ramai yg bertanya, siapa nek Jamilah tu..
pasal tu, cik kiQah akan update next time, Insya-Allah ;)
kang nanti telajak panjang pulak entry ni..hehe
Alhamdulillah, selain kenyang & happy..
terlalu banyak input yg kami dapat..
bak kata kawan cik kiQah, "bersyukurlah.."
satu perkataan je, tapi mempunyai maksud yg amat mendalam :)
so, walau apa pun yg kita buat, lahirkanlah rasa bersyukur dalam diri dgn rezeki yg Allah swt bagi..
sedikit atau banyak, itu bukan ukurannya, yg penting, sejauh mana kita bersyukur dgn nikmat kurniaan Allah swt dan mampu kah kita menzahirkan rasa syukur itu sendiri dgn amalan kita seharian? :)
*penulis sendiri mengambil kata2 di atas utk renungan peribadi

okay!cik kiQah rasa setakat tu je la dulu..
next week dah masuk week last before kami semua cuti raya :)
ramai kawan2 dah pun beli tiket raya..
tak sabar kan nak balik kampung jumpa family tersayang :)
semoga kita semua selamat pulang dan selamat kembali..
bak kata mama cik kiQah, jangan happy sangat..balik awal ke, balik lambat ke, yg penting niat nak balik tu..
jangan berhenti berdoa kepada Allah swt agar perjalanan balik ke kampung tu diiringi dengan rahmat dan berkat dari Allah swt...
Insya-Allah semua selamat :)


p/s: minggu depan ramadhan dah hampir berakhir, bole tak saya nak sedih kejap? ;(



Tuesday, August 16, 2011

('' ,)






take care :)


Saturday, August 13, 2011

jom sihat bersama :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

Alhamdulillah, stok utk vco softgel this month dah selamat sold out :)
Thanks to Allah swt sebab dah murahkan rezeki cik kiQah through this sale :)
Tak lupa jugak buat kawan2 yg sudi beli vco softgel daripada cik kiQah :)
Thanks a lot!

Alhamdulillah, 
so far, ramai yg dah mengalami kesan positif once dah consumed vco softgel :)
Insya-Allah kalau sempat cik kiQah cuba dapatkan review daripada kawan2 cik kiQah :)
Nanti kalau ada sesiapa yg belum pernah cuba vco nye product, bole lah beli dan cuba..
Insya-Allah, anda pun berhak mendapat tubuh badan yg sihat :)
And at the same time, yg paling penting ialah ikhtiar kita utk menjaga anugerah (tubuh badan) Allah swt sebaik mungkin, Insya-Allah :)


vco softgel yg comels ;)

p/s: Saya bersyukur bila ramai kawan2 saya bagi positive review after they consumed vco softgel nih, thanks a lot guys :)

comel :)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````


kadang2 bila tengok orang botak ni pun comel jugak :p
macam comel je tanpa rambut...
bukan sahaja licin, tapi berkilat lg tau..
hehe ;)




p/s: sekali tengok macam mawi ;) take care! semoga anda selamat pulang :)

Monday, August 8, 2011

pak sue? :D

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````


hehehe ;)))


my comel bambam ;)


p/s: nanti kita balek sama eyh jumpa nenek, papa tok, ayah su, ayah ngah, ayah chik..kalau ada rezeki, kita raya dgn cik chik & pak chik sekali tahun ni ;) nanti amsyar claim duti raya manyak2 dgn dieorg eyh..cik sue xbole bagi lg sebab pak sue takde lg tahun ni *motif? hahahaha ;)))



impianku :)

Bismillahirrahmanirrahim
```````````````````````````````````

saya ada satu hasrat, satu impian, dan satu matlamat..
berharap agar Allah swt memberi petunjuk kepada saya nanti, Insya-Allah..
tiada yg lain saya harapkan, hanyalah keberkatan dan redha dari-Nya..
bila tiba masanya, biarlah semua itu menjadi memori terindah dalam hidup saya, aminn~


p/s: tak salah kalau kita terus-terusan meminta, tapi biarlah berpaksikan niat yg betul dan ikhlas :)

Sunday, August 7, 2011

budak bambam :)

Bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

makan toimeee ;)


amsyar kena bungkus mcm kuih bungkus ;)


a day with them gimme lotsa fun, indeed ;)


cik sue gonna miss u dear bambam ;)


meniarap toimeeee ;)


p/s: take care my dear bambam!


Saturday, August 6, 2011

anyone? :)


One room for rent!!
Location: Taman Bunga Raya
Room: One nice middle room
Deposit: 2 months rental + 1 deposit
Rental fees: RM150 per month
Preferred Gender: One muslim female
Utilities bills: Sharing basis
Smoking: Not allowed
Facilities provided: Washing machine (auto), stove, refrigerator, bedstead, ceiling fan, cupboard, and study table.
Additional Information:
  • Good news for MMU students with cheapest room to be rented in Taman Bunga Raya
  • Very near to MMU, food stalls, and mini market etc. No need to worry about the food and daily things 
  •  If you are interested, do not hesitate to directly email me at ikah_hippygurl@yahoo.com

P/s: The location is quite strategic as you don’t need to cross the road and just need to walk for less than 10 minutes to reach your class. The environment is fairly nice and secured since there are many of neighbours which come from normal families and they are very helpful people.



Thursday, August 4, 2011

susahnya..

Bismillahirrahmanirrahim
`````````````````````````````

Kadang2 saya lebih selesa memilih alternatif lain daripada terus membebankan perasaan orang lain..
Tapi tak semua perkara mampu saya lakukan seperti yg saya rancang..
Betapa susahnya untuk menjaga hati dan perasaan orang di sekeliling kita..
Sehinggakan sampai satu masa diri sendiri tak mampu untuk berfikir secara rasional..
Dan bermula dari situlah hasutan2 yg tak elok menguasai diri..
Nauzubillahiminzalik~

Saya hanya manusia biasa yg mempunyai sekeping hati yg sangat2 rapuh..
Mungkin ini ujian untuk saya sepanjang bulan Ramadhan kali ni..
Kalaupun saya tidak mampu menjaga hati anda, tapi janganlah hukum saya dgn pelbagai sifat amarah dan emosi anda..
Saya juga berhak utk rasa dihargai walaupun sedikit sahaja..
Maafkan kesalahan & kesilapan yg pernah saya lakukan..
Sekian..



P/s: Seandainya Allah swt beri peluang kepada saya untuk tidak pernah menyusahkan hidup sesiapa, alangkah beruntungnya saya..tapi Allah swt itu Maha Mengatur segala hal, semoga hari yg menanti ini lebih baik dari sebelumnya, aminn~