Wednesday, December 29, 2010

untitle

bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

please..let me hug the happiness for a while..
just for a while..
i don't demand for anyone's concern...

when the things come to me..
i keep thinking about the mistakes i've done..
then i sreened out the results..
oh my..
so silly i am..
i've been so stupid when i joined the situation...

it was too hard for me to explain this in details..
forgive me on what i've done before..
it was not me actually..
hope you can bear with that and please..
don't judge me without any reason..
people always make mistake..
same goes to me..

i'm so sad if i realized about the mistakes..
too shame to rethink about it..
please guys..
i'm trying to become a better person...
i don't know why some people seem to be unhappy with me in the certain parts..
am i doing something wrong?
i just want to be a gud friend..
i just want to see ur sincerity having me as your friend..
i just want to be happy with you guys..
please let me smile again and feel the "freak out" moment together..

i just want to be happy..i don't want to be sad..=)

thank you for holding my hand this far =) 

Saturday, December 18, 2010

terbaik!!

bismillahirrahmanirrahim
``````````````````````````````

nothing much to say here..
just wanna share something awesome..
hehehe..

okay...
anyone here dah layan ost The Slave Hunters?
that is a korean drama..
hehehe..
gua cakap lu..drama ni awesome ok..
sbb jang hyuk berlakon..
at the first part..
diri ni mcm xsure sgt dgn lakonan jang hyuk...
tapi bile once da khatam semua episod drama ni..
fullaweyhh...
giler best...
serious...
tu baru drama...
belom lagi soundtrack song die..
orang kata mmg soundtrack song die complementary lahh..
tak percaya..?
hehehe..aiman xkesah...
xpe..
if korang da layan movie ni..
and korang rasa it was a so-so drama..
ada cik kiQah kesah?
hahahahaha...
janji cik kiQah suka dgn flow citer tu..
argghhh..bole jd giler aku bile da jatuh cinta dgn korean drama ni...
sabarrrr je...
kalau lah dapat jumpe jang hyuk..ngee :P
tp collaboration jang hyuk + lee da hae mmg gempak siot..
tak nak cakap banyak..
cuma nak cakap sikit je..
cik kiQah suka drama ni...!!!!









it was a great korean drama i've ever seen, but i'm not really enjoying the ending part..it was too sad when jang hyuk is willing to sacrifice himself for his lady that he loves very much =(


Tuesday, December 14, 2010

updated..

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~

bertemu kita kembali...
hehehe...
sorry..lama sungguh saya abaikan blog ini..
bukan sengaja..
tapi terlalu banyak komitmen yg perlu diutamakn berbanding update blog..
so..Alhamdulillah..berkat masa terluang ni..cik kiQah nak update blog ni sikit2..
hehehe..tak banyak p0n..sikit2 je..
overall..the things are going to be normal as usual..
terlalu banyak peristiwa yg berlaku sepanjang bulan november lalu..
belum campur tolak dgn bulan yg lepas2 tu..hehe
pendek kata..hidup ini dipenuhi dgn pelbagai asam garam dunia..
yg akhirat masih diluar pemikiran kita..kan?
so..ape2 p0n yg datang kat dunia ni..
semua dibawah kemampuan diri kita untuk mengawalnya sebaik mungkin..
sebab tu Allah swt da mentioned awal2 dalam Al-Quran yg Dia tidak akan turunkan ujian melebihi kemampuan hambaNya..
indah x agama Allah swt..?
tepuk dada,tanya iman masing2 =)
ok, proceed to the other point..
sebenarnya..cik kiQah kena siapkan tutorial tax utk esoknyer class..
so far..Alhamdulillah..overall cik kiQah dapat buat..cuma certain part tu mcm xsure je..hehe..so, i hold it first~
ouh..cik kiQah amat rindukan kakak2 cik kiQah...
hehe..insya-Allah,tak lama lagi k.yuni cik kiQah dah nak kawen..
huhu..da besar panjang da k.yuni..
moga2 jodoh kalian berkekalan hingga akhir hayat..ameen =)
buat kakak..
iQah doakan akak kuat semangat..sentiasa diberi iman yg mantap utk semua ujian yg Allah turunkan bt kakak sekeluarga..
you teach me on how to be a strong girl =)
iQah takkan lupakan resepi ikan siakap masak stim yg kakak ajar aritu =)
sedapppp sangatttt...!!
buat mama..
iQah minta maaf sekali lagi sebab tak dapat cuti lama2 kat kampung..
hehehe..tapi ikan masak sambal yg mama bekalkan tu mmg menyentuh selera iQah..=)
buat papa...
sorry sebab masa nak naek bus aritu iQah ternangis lepas peluk papa..berat hati nak naek bus..apatah lg tengok pa & ma gerak balek...
buat mucid & sarah..
sorry my dear boy...
last week cik su banyak marah mucid..tapi da mucid makin nakal..patot la kena marah ngn cik su...haha
if tak silap cik su..ada kot dalam 10x mucid menjerit giler kuat sbb cik su usik mucid..haha,best2
sarah...jangan asyik maen dgn c3 awak tu..nnti sarah da nak stay kat asrama..prepare yourself ok dearie..=)
jangan homesick2 macam cik su awak ni..ekekeke..
abg edel n kak jua..
huhuhu..seronok tengok perot k.jua da buncit sangat..@_@
tak sabar nak tengok baby korang..
mesti comel macam cik su die..hehe..
thanx abg edel sbb belanja makan fruity split malam tu..+_^
abang, adik & ayeh...
take care kat rumah tu..jaga pa & ma elok2..
jangan asyik maen PS je..kak iQah bagi laptop tu bukan utk korang hentam sudden attack manjang..tapi gunalah utk benda berfaedah laen..
buat mak..iQah doakan mak selalu sehat dan selalu ada selera nak makan..hehe,kesian kat mama masak penat2..alek2, mak tak abes makan..hehe^^

okay, esok class pagi..cik kiQah p0n da ngantok..till then,oyasuminasai..^^


Monday, December 6, 2010

Salam Maal Hijrah


okay..tak banyak yg saya nak ceritakan..
just niat nak update blog je..
dah lama tak jenguk my blog..
hehehe..
okay,roughly said..
i've done bank management assignment..
but not yet help our leader to recheck the assignment..;p
then..this morning..
i've done with the AIS interview session..
En. Helmi responds us well
thanks a lot to him..
not to forget..
to all my revenue cycle's group for the awesome effort..
especially those 3 guys..hehe
afikah p0n same..=)
thanks for spending one night with kak iQa;))
anyway...
balek cuti ni takdenye nak enj0y ke ape..
still need to prepare f0r my next midterm after the break
no need to worry lah..
hehehe..insya-Allah..
once i met my family..
my mama..papa..adik2..kak yuni..
insya-Allah
i'll regain the strengths...
i miss them so much =(
sorry ma..
iQah terpakse balek lambat cket sebab kena settle interview ni..
nanti kita makan nasi dagang & laksa kelantan ramai2 eh..
tunggu iQah balek taw..
insya-Allah..esok pagi iQah call papa..
*ouh..miss the budu+tempoyak also*
ngeeee...:-D
okay, done!
insya-Allah..nanti jumpa lagi..
salam Maal Hijrah semua!
(^___~)

Friday, December 3, 2010

errr..


bertemu kita kembali dalam segmen..entah apa2..
=.="
weyh...tak sampai sejam lagi exam arrr..
adoiii..
jap..tengah cari semangat ni..
kat mane entah lari tadi..
erk...
takde bunga...takde coklat..takde bear2...
[ape kena-mengena..?]
tiba2 terus sign in blogger sebab nak update blog..
memang cari nahas..
kejap lagi paper tax 2 la cik kiQah...
awat ni...
terus hatiku berkata2..
"takpe..cube implement policy yg cik kikin buat tu"
policy = redha a.k.a pasrah
hahahaha..
okay..tengah formulate la ni..then nanti nak kena meeting dgn my management team plak which are cik dhadha and incik faaiiiiinnn
erk..okay, otak tak tak betul..
sorry..
j0m-j0m..
exam kat Exam Hall..
pergghhh..
tempat yg salu paksa adrenalin aku naik tiba2...
yesss..nak kata apa lagi..
dah memang kena exam kat situ..
arap2 takde lah duk ngadap air-cond yg besar gedabak tu..
=.="
okay..
Madam Azleen...Maday Yip...!
here i c0meeeeee...
weeeeee...;-)
wait...
petang nnti exam bank eh..
erm..
well..
macam biasa..
redha dah ni...
muahahaha!

p/s: bila dah macam ni..otak kureng betul cket...sabar ye Mr. Egypt..haha..nanti tak masal2 dgn awak2 sekali kena dgn saye..hihi..well, gud lux u ollsss!chaiy0k ok..!luv.luv.luv

Wednesday, December 1, 2010

ujian..


| masalah |
.
.
.
.
.
.
.
.
| makin difikir |
.
.
.
.
.
.
.
.
| makin serabut |
.
.
.
.
.
.
.
.
| so |
.
.
.
.
.
.
.
| hadapinya dgn tenang dan bijak |
.
.
.
.
.
.
.
| jangan lupa berdoa pada-Nya |
.
.
.
.
.
.
.
| sebab Allah swt sentiasa memakbulkan doa orang2 yg sabar |
.
.
.
.
.
.
.
.
| insya-Allah, akan jumpa jalan penyelesaiannya nanti |


p/s: percayalah pada janji Allah swt..kuatkan hati dan iman..insya-Allah walau besar mana p0n ujian mendatang..Allah swt pasti menjanjikan hikmah di sebaliknya..