Monday, November 29, 2010

ouh, nervous!


erk..!!
virus tak boleh tido datang lagi =.="
so..ape saya nak buat..?
hehehehe...
tadaaaaa..update bl0g lerr..
kehkehkehkeh....

hmmm...
esok malam midterm AIS bermula..
adoyai...
theory lagi..
tapi kena apply concept..
huhuhuhu..
nak cakap tak suka..
takdelah 100% tak suka..
cuma bila teringat yg soalan tu based on discussion scope..
ergghh..
berdeghau darah eden..
erm...apa2 p0n..j0m tid0!
es0k pagi2 ade tut0 audit..
hehehe..
selama hayat cik kiQah hidup kat dunia ni..
tuto audit la paling cik kiQah suka...!
serious..!
hanya kami je yg tahu betapa bahagianya bile belajar dgn Madam Zawiyah..
hahahaha!
Madam Zawiyah sangat2lah baekkkkk!!
haram woo nak skip class die..
unless kitaorang memang malassss..hahaha!

okay, es0k meeting AIS..
guys...!
here i c0me...!!
but i need to sleep first..lol
hahaha..till then, oyasuminasai!!

kroihh..kroihh..kroihh...~

Sunday, November 28, 2010

is that bias?


okay..kemalasan utk revise AIS mula melanda diri...
dgn BANK & TAX entah ke mana..
arggh..panas..panas..panas...!
kenapakah...?

today's HRM lecture..
kitaorang di hidangkan dgn breakfast yg paling melazatkan..
well..bukan nak perli..tapi nak share..
okay..
Madam said..half of the class have screwed the midterm's paper...
what the....?
okay..cik kiQah tahu..
she deserves to voice out that thing..
but come on la..
totally obvious kot..
in the first part..
u are trying to tell us that our effort was not strong enough to perform well in the exam....
aigooo....!
okay, honestly said..
i've tried my best to score in your paper...
the question was not really tough either
but the scope is hard to be matched with our course..
okay..we are the accounting student..
for those reading things..
i'm sure..
most of accounting students claim that..
"we prefer to have the calculation rather than read the theories"
unless it is required for us to do that..
i enjoyed having the test as it can customize my skill..
but please..
don't be too bias with those your "beloved students"
i knew..
HRM is the major subject for us to take..
but your expectation beyonds our specialties..
how come you expect we did the same thing as your HRM students?
no...!!
haih..
whatever it is..
i'm counting to get the better result in HRM's midterm..
i don't really like those lecturers who love to get bias when it comes to different courses..
anyway..
in the last part..
you've said that there will be some tests for us..
if it is intentionally done for our sake...i shall thank u..
but if it is purposely created upon your biasness, hope you can rethink about it..

"i'm trying to change my previous attitude..so, please don't force me to judge you"
............................................

thanks


okay, semakin hari..semakin menjadi skill memujuk anda...
tahniah saya ucapkan..
tapi itu tak bermakna saya ni seorang yg mudah cair dgn pujukan..
faham-faham je la..
cik kiQah..
kalau dah marah...
kalau dah geram...
bukan setakat manusia yg kena marah dgn saya...
kucing kat luar rumah tu p0n ada potensi nak kena lempang dgn saya..
*tu kalau giraffe a.k.a kucing kitaorang bela tu buat2 manja or mengada2 la*
anyway..
i love this song very much..
it's quite unique in terms of the background pic used by the owner of this video..
thanx Mr. Egypt..^^



don't make me sad again...peace!



Saturday, November 27, 2010

(^_~)



| i heart u |


p/s: take care...





Thursday, November 25, 2010

ngok-ngek


saya bukan tak nak layan awak...
tapi awak masih baru buat saya..
saya lebih suka dgn yg lama..
saya tak biasa lagi dgn awak..
so, saya minta maaf sangat2..
saya tahu..
kalau mama dapat detect pasal ni..
abes la saya...
dulu beria2 nak kat awak..
tapi sekarang..
bila dah dapat..
jangan kata nak sentuh..
nak spend masa lama sikit p0n takde perasaan langsong..
huhuhuhu..
maaf ye..
lagip0n..
sekarang ni saya agak serabut..
banyak benda nak kena settle..
sampai tak menang tangan..
huhu..
tapi tid0 tetap sempat..
wakakakaka..
btw..sebenarnya..
saya amat sayangkan awak..
sebab tu saya pilih awak masa dekat MINES aritu..
hehehe..
insya-Allah, once saya ada masa..
saya guna+layan awak dgn penuh kasih sayang..

* peringatan *

sila jangan buruk sangka okay!

p/s: saya masih sayangkan laptop acer saya walaupun saya dah beli notebook asus yg baru..bayangkan, sejak hari pertama saya beli sampai la hari ni, saya hanya guna 3x je notebook tu..hihihi..insya-Allah, biasa lah, benda baru kena amik masa sikit utk kita get used dgn die..^^


Tuesday, November 23, 2010

a bunch of luck!


buat abang yg kak iQah rindu..
a bunch of luck boy!
buat yg terbaek utk SPM ni..
nanti kak iQah balek..
kak iQah masak sedap2 utk abang eh..
kak iQah tahu abang b0le buat yg terbaik dlm SPM ni..
insya-Allah...
doa kami semua sentiasa ada utk abang..
kak iQah janji..
andai rezeki ada..umur panjang..
nanti kak iQah belanja abang makan..
jangan risau..
kak iQah tak mungkir janji..
hehehe..
lama tak jumpa abang..lama tak kacau adek..hehehe..
buat adek..
jaga diri elok2..
adek tu bukan nya ada antibodi kuat sgt..
jaga kesihatan..jangan buat mama risau lg..cukup la aritu demam kuat...
buat abang..
kak iQah doakan abang sukses dlm SPM tahun ni..
kak iQah yakin abang bole buat lebih lagi dari apa yg kak iQah dah buat..
sebab abang adalah adik kak iQah yg paling baek kat dunia ni..!
ayeh & adek p0n baek jugak..hehe

| abang | | kak iQah |

| ayieh |

| sayang kamu semua! |

p/s: tiba2 rindu adik2 kat kampung..(-_-)



Saturday, November 20, 2010

tagged..!


R.U.L.E
"Once you have been tagged,you are supposed to write a note with 25 random,things,facts or goal about you.at the end,choose 25 people to be tagged.you have to tagged the person who tagged you.if i tag you,its because i want to know more about you."


[ maaf..our picture need to be removed upon certain reasons ]

>_<
| mohana | | me | | hajar |

1. saya sangat sayangkan slipper HP saya..;p

2. saya paling takut bila terserempak dgn anjing...kadang2 boleh semput tiba2 bile nampak anjing..

3. saya suka makan budu sebab dari kecik lagi nenek ajar saya makan budu..tambah2 bila dapat package tempoyak sekali..haha

4. saya amat suka baby..sebab bagi saya baby c0mel..semua yg ada pada baby ialah c0mel!

5. saya tak boleh makan mangga muda sebab tak boleh terima rasa yg giler masam tu..erk!

6. soft pink ialah colour yg paling+amat saya suka!

7. sampai sekarang, saya tak boleh berpisah dgn bantal bucux saya tiap kali saya nak tido..

8. saya kerap terhantuk dinding atau pintu after bangun tido..*mamai*

9. saya suka naik kereta..tak suka naek bus @ motor..hahahaha

10. saya hormat pada orang yg jujur dgn saya..dan saya akan sayang orang yg sayang saya..

11. saya suka masak tapi sampai sekarang skill nak masak nasi dagang still tak berapa power lg..

12. saya plan nak kawen pada tahun 2014..muahahaha!

13. bila saya geram atau tengah marah, biasanya saya akan tumbuk bantak bucux saya sekuat yg saya boleh..akibatnya, setelah berjuta tumbukan saya bagi kat bantal bucux saya..sekarang bantal tu dah jadi leper macam roti canai..=.="

14. saya rindu nak makan kuah asam pedas yg kak ipar saya buat..serious sedap!

15. sekarang saya tengah tak sabar nak dapat anak sedara baru..hehe

16. saya meluat dgn manusia yg jenis typical malay..subjektif tu..hehe

17. saya suka kucing tapi tak suka pegang sebab once pegang mesti bersin..haha

18. saya mudah menangis especially bila kena naek bus nak balek melaka..=(

19. saya pernah menangis depan public sebab masa tu kat air port nak hantar mama n papa pergi haji..malu wooo..tapi dah tak tahan..;p

20. saya suka merajuk tahap baboon bila hormon saya tak stabil especially dgn Mr. Egypt..ngee:-D

21. saya amat lah slow bila deal dgn technology baru..contoh macam software ke..application kat laptop ke..handphone ke..

22. sampai sekarang saya pantang jumpa dgn sorang tutorial mate HRM..tak bole publish nama dia kat sini..tapi sekarang saya declare perang dingin la dgn budak bajet bag0s tu...lala

23. saya tak suka keadaan yg kelam kabut tapi saya jenis yg cepat panik..haha

24. saya pantang kalau orang drive kereta laju2..nak pergi mana je p0n....hehe

25. saya rindu dgn arwah atuk saya yg saya panggil BABA..=( *Al-Fatihah*

p/s: this tag is not pointed to particular one..if you feel free to join it, don't be shy..^^
credit to cik amoi cantik~

eidul adha mubarak


salam aidiladha buat semua..
hihi..terlambat wish la pulak..
takpe..raya haji ni dia lama sikit..
hehehe..

okay...
raya haji tahun ni biasa2 je bagi cik kiQah..
tapi di sebalik biasa2 tu..
ada jugak terselit nilai pengorbanan terbesar yg berlaku dalam hidup cik kiQah...
tak perlu untuk di reveal dalam entri ni..
cukup la diri cik kiQah yg merasainya..
Alhamdulillah..bersyukur di atas semua nikmat Allah swt..

untuk Mr. Egypt saya,
"takziah saya ucapkan atas berita tersebut..jangan sedih2..nanti hilang macho awak..erk!sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah atuk awak..semoga roh arwah sentiasa dirahmati Allah swt..ameen"

untuk semua kawan2 saya,
"selamat hari raya AidilAdha buat korang semua..minta maaf andai diri ini pernah buat silap or salah dgn korang..j0m sama2 hayati erti pengorbanan sebenar utk kita terus berjaya..bukan saja untuk dunia..tapi jugak untuk akhirat kelak..insya-Allah"

untuk mama,papa, & adik2 tersayang,
"ma, nanti iqah nak makan daging banyak2..haha..kat putrajaya aritu takde p0n daging..time raya haji orang makan daging lembu..tapi kitaorang makan daging ayam..hihi"

untuk abang (ammar),
"study rajin2 utk SPM nanti..semoga kejayaan menjadi milik abg..kak iQah percaya abg boleh buat punyer!"

buat diri cik kiQah,
"perjalanan hidupmu masih jauh..andai Dia sudah tetapkan itu adalah yg terbaik buat dirimu..jangan pernah bantah ataupun mengeluh..terimalah semua itu sebagai satu nikmat dari-Nya kerana Dia lebih memahami segala2nya.."

p/s: A bunch of luck untuk semua yg ada midterm exam nextweek..!

Monday, November 15, 2010

what the...?!


i hate this one!
seriously said..!
tolong laaa!
kalau nak gaduh sekali p0n..
control la sikit suara...
ni dah macam ape...
my privacy has been disturbed by those annoying voices....
please control your attitude as we are staying together under the one roof..
i know..
the "panas baran" is such an uncontrollable one..
but all that things depend on yourself..
don't let your mind set everything is impossible for you..
if you believe you can control it, i'm sure you can do it well..


p/s: i will try to be more patient..


ahakz!


erk..dah lewat ni..
nape cik kiQah belom tido lagi...?
muahahaha!
sebab saje2 nak tido lambat malam ni..
okay, let me head to the point..
di kala keboringan melanda diri..
sebel0m tid0..
j0m layan lagu ni kejap..
hehehe..
*beletiaq lagi la Mr. Egypt saya*

(^_____~)



* AFTER SCHOOL : D!V@ *


p/s: ini semua kerja hajarul aswad..dia yg bagi virus ini kepada saya..ekekeke ^^
| tiba2 hajar yg kena..hahaha |

dah..dah..hajar,j0m tido, esok class pukul 9am...kena bangun awal..tido cepat!

| oyasuminasai |


Sunday, November 14, 2010

bukan mudah..


Alhamdulillah..
hari ni Allah swt bagi cik kiQah peluang untuk rasa gembira..
insya-Allah..
moga2 kegembiraan itu kekal lama...ameen :)

To: Cik eQin & Cik aiDa...
thank you so much sebab dah temankan akak pergi MC..
hehehe..
btw,restoren sup utara tu agak best..
nanti insya-Allah...
bole pergi lagi..
*cuma sambal belacan dia super pedas*
hahahaha..
sungguh menyeramkan..

oh ye..
sebenarnya..
ada satu benda yg cik kiQah nak luahkan kat blog ni..
haih...| ini bukan mengeluh main2... |
okay, semua tahu kan apa itu "group leader"
satu position agak senang utk fill in..
tapi bukan senang nak deal dgn tugas as a group leader..

kita nak point orang memang senang..
anyone can be the group leader..
even budak sekolah p0n bole..
tapi yg susahnya..
how to be a real group leader?

okay, mungkin ada di antara kita yg betul2 bagi commitment bila orang letak kepercayaan suro galas jawatan ni..
even hati cakap tak nak..tapi bila ramai yg percaya kat kemampuan kita..
insya-Allah semangat untuk buktikan kemampuan kita tu pasti ada.. :)
...erm...

kalau nak story pasal tugas group leader memang takkan abes la..
yg paling cik kiQah nak highlight dalam isu ni ialah..
group member..
ada 2 jenis group member yg wujud dalam particular group..
1) group member yg betul2 bagi commitment bila involve dalam group assignment or project
2) group member yg ada je alasan or something else bile once task utk assignment divided to each of group member..
tengok..

dalam dua jenis group member yg cik kiQah list out tu..
dari mula2 cik kiQah start study kat MMU ni...
sampai la cik kiQah dah 2nd year in Gamma..
cik kiQah masih lagi terpaksa jumpa dgn jenis group member yg tergolong dalam no. 2

cik kiQah tak marah..apatah lagi nak melenting dgn group member macam tu..
kali ni..
cik kiQah tak mahu nak abeskan tenaga cakap banyak2 pasal orang yg tak dapat bagi commitment dalam assignment..
for those who unable to lend me your best commitment within the assignment task..
kindly take a step out of my group..
i don't force you to stay because i don't put my interest towards of your nonsense excuses...
ini group assignment...
bukan individual assignment..

"don't make me feel down because of your attitude..
i don't request for someone who can't put his or her effort to complete the task..
if you think that you can't follow all the process arranged by me as your group leader..
then please make your move before i kick you out..
i am very pleased to respect you if only you can respect me too..
but if you can't make it..
i have to settle it on my own"


p/s: tak susah nak deal dgn assignment...memang kita tak expect the future things, tapi we are the one who can control and plan what we suppose to do..which one is the most important first?

| are you willing to get the mark upon others' effort yet you don't put anything on it or get the mark based on your own effort? |

.: TAKE MY WORDS :.