Sunday, October 31, 2010

sedih..


baru tadi cik kiQah hantar email kat JPA..
tanya khabar la..
sebab dah 2 minggu elaun tak masuk2..
haih..bukan desperate..tapi memerlukan..

tapi tadi..
pergi check dalam account..
amount still sama..
+____+"

"bila nak masuk ni...."
takpe..mungkin ada problem k0t dgn payment system..
sabar..sabar..

lepas tu balek rumah je..
call ma..
dengan niat nak luahkan isi hati *pasal takde duit*..
then mama suruh call JPA Officer..
macam biasa la..
call Pn. Norfairus..
*tak suka sangat dgn layanan dia sebab garang and tak friendly macam Puan Rosmaini & Cik Fauzana dlu*

tahan je hati ni sebab kena call dgn pegawai tu..
=______="
memang seperti yg dijangkakan la..
baru sepatah cik kiQah cakap..
berjuta2 patah ayat dia tambah..
yang tak bole blah..
dia cakap..
"...what do you expect from us..?"
what the...???!!

dalam hati cik kiQah terus cakap,
"..i didn't expect anything from u..but please treat me with your good attitude.."
susah sangat ke?

sabar je hati..
sakit hati kot..
kalau dulu..Pn. Rosmaini cakap punya la rasa senang je hati..rasa puas hati dgn jawapan even dia tak dapat tlg sekalipun bila cik kiQah ada problem..

tapi tadi ada jugak try call Pn. Rosmaini..
tapi staff tu cakap..
Pn. Rosmaini dah pindah...
huhuhu..sedih!
saya sayang Pn. Rosmaini..
saya sayang jugak Pn.Fauzana..
both of them sangat2 lah caring dgn kiteorang dulu..
serious..
tapi sekarang...?!
(-____-)

kpd Pn. Norfairus..
saya tahu saya ni still lagi belajar..
saya tahu Puan kena jaga 21 IPTA lg kat Malaysia ni..
tapi tak boleh ke kalau Puan bercakap dgn lemah lembut cket..
cket je..tak perlu banyak2..
at least..
bagi la saya dan sapa2 p0n la..rasa macam dihargai sebab dapat jadi sebahagian drp pihak JPA jugak..
sedih..geram...sakit hati bile apa yg saya harapkan terus hilang macam tu je..
saya bukan desperata nk duit scholar tu..
parents saya still mampu nak cover elaun hidup saya..
cuma untuk cost textbooks...notes...inks..sume tu cik kiQah banyak depends on JPA scholarship jgk..
| tak suka nak mintak duit dgn parents, tak sampai hati |

tapi at least..
............!!!!
bagi la jawapan / respond yg bagus..
jangan sebab jawatan Puan tinggi..
dan status Puan yg hebat..
Puan layan saya macam ni..
maafkan saya kalau call tadi mengganggu Puan..


| memang takkan call da k0t lepas ni |
tiba2 rasa annoying..
bukan annoying dgn JPA..
tapi ..entah~

p/s: saya bersyukur sbb sampai sekarang, JPA lah yg banyak support saya dr segi kewangan utk saya habiskan study saya sejak Foundation dlu..sampai la Degree sekarang..Alhamdulillah..~

|berazam nak belajar betul2..sampai cik kiQah bole gapai cita2 cik kiQah..nanti bila dah dapat kerja yg cik kiQah idam2kan, cik kiQah nak cari siapa gerangan pegawai JPA tu..nak jugak tengok orang dia macam mana...kan?|


Saturday, October 30, 2010

facial treatment


hehehe..
mesti ramai yg terkezuttt bila baca title entri ni..
kehkehkeh..
cik kiQah sendiri nak tergelak..
hihihi..

apa2 p0n...
jutaan terima kaseh to my dearie hajar..
sebab dah belanja kak iQa facial mask..
tak pernah2 pakai mask macam tu..
hahaha..
*rasa macam diri ni ninja turtle p0n ada tadi*

punya lah tahan nak gelak sebab once da pakai mask, normally muka akan jadi ketat la..
hahaha..
dah kena tempek dgn benda alah tu..
nak upload gambar muka kiteorang yg cun melecun tengah pakai mask kang takut kontroversi pulak..
so just imagine je la macam mana muke korang bile kena tempek dgn mask tu..
hihihi..

mesti korang nak taw kan nape tibe2 kiteorang beli mask tu..?
sebabnya ada 2:
pertama, sebab mask tu made in KOREA *highlight itu perkataan*
kedua, sebab ada sale, if beli 1packet, harga mahal, if beli 2packet harga die jadi murah..hehe
that's all!

| sorry sebab tak dapat nk upload gambar packet mask tu, server tak brape okay |

p/s: best giler once da discard mask tu dari muka then bersih dgn air, rasa macam baru lepas buat facial treatment dekat spa *even tak pernah jejak kaki kat spa*...hihi, thanx hajar!

nanti akak belanja hajar pulak eh ^^




Friday, October 29, 2010

| penat |


okay..untuk entri kali ni..
saya tak mahu cakap banyak2..
erk..

sebab..

hari ni saya agak penat..
otak ni rasa macam tak b0le nak absorb dah..
(=_____=)"

after solat isyak..
ingat nak kroih..kroih..
tapi nampak gaya macam perot tengah buat konsert..
aduyaii...
so, nak makan ke tak nak..?
bole pulak buat2 tanya..>,<

entah la..kalau ikutkan rasa tu..
ingat nak tido terus je after solat isyak ni..
badan dah x larat nak buat kerja..
hihihi..

bagi yg tak faham erti penat tu..
duk diam2 sudah..
bagi yg memahami..
alhamdulillah..
hehehe..
j0m!!
gud nite semua!

luv.luv.luv

p/s: minggu ni hormon tak stabil..kadang2 okay..kadang2 tak okay..tadi, tiba2 hati ni bole terfikir satu hal yg agak pelik tapi kalau betullah hal itu terjadi..saya lah orang yg paling gembira..muahaha!tapi..k0nfem2 orang tu menangis tak berlagu..lalala~


Wednesday, October 27, 2010

no disturb


i need some times to make this clearer..
please leave me alone and just let me finish off all these things..
i hate for yelling you with those rude words..
please forgive me..
hope you can bear with me until the serabut things come to the end..

i know you are such a caring person to me..
but this time..
i can't make it as usual..
perhaps the unstable hormones start to active again..
plus, i'll be having some presentations..
this time..
i need to deal with both presentations..
individual presentation as well as group presentation..
* it forces me to make special appointment with anyone who is HR Manager and get the interview session with him/her *

p/s: di sebalik keserabutan semua ni, i believe, at the end of the day, i realize it will produce me some kind of "profitable outcome" especially for my own benefits..insya-Allah~

| semoga Allah swt melindungi Faain di dunia dan akhirat..ameen |


Monday, October 25, 2010

sabar..


takpe..
saya masih bole sabar..
jangan risau..
insya-Allah...
walaupun hati saya sedih..
tapi saya yakin..
iman saya masih kuat..

| Allah swt tak pernah jauh dari orang2 yg sabar |



p/s: manusia zaman sekarang terlalu cetek mentaliti utk hormat orang sekeliling..tidak kira tua atau muda..kasihan..




Sunday, October 24, 2010

tukar mood sat


hehe...
okay..
let me confess this..

*i felt in l0ve with Lee Seung Chul's songs*
| saya tak minat empunya badan |
| saya minat lagu dia je |

(*_______*)
tapi tak semua okay..
certain songs je la..
macam agak best didengar..
biar sepatah ape p0n aku tak paham...
=_______="
hahahaha...

tapi..
apa2 p0n..
jutaan tahniah buat hajar-chan!
sebab dah berjaya suntik virus ni kat saya...
well..
k0rean songs are not s0 bad..
b0le tahan la..
erk...
Wahai Mr. Egypt..
d0akan saya agar tidak terlalu obses dgn k0rean actor okay!
hahahaha..
tapi apa salahnya kan kalau saya minat dieorang..
saya kan masih single mingle..
oppsss...terlebih sudaaa..

p/s: i have uploaded the songs at the right side of this blog page..i'm purposely took them from the 4shared website since it provides me less time to load the song compared youtube one!if you wish to listen to the song, kindly click the play icon..i don't serve for the auto play music *wink* *wink*

|| enj0y ||

angan2 mengarut: nak jemput Lee Seung Chul perform kat my wedding ceremony nanti..amacam?!


Saturday, October 23, 2010

behave yourself..


kalau ye p0n nak buat kerja..
buat la elok2..
ni tak..
dah la bising macam yang kt zoo tu..
lepas tu main hempas je pintu ikut suke suki..

kita ni pompuan..
takkan la tak rasa diri tu berharga..
kalau ye p0n nak cepat..
tak perlu k0t buat kerja sambil menjerit entah apa2..

*tak suka keadaan macam ni*

elok2 mood nak siapkan tutorial datang tadi..
bile disentak dgn bunyi bising bagai...
tiba2 hati ni rasa panas..
nak salahkan parents 100% tak sampai ati..
erm..apa2 p0n..
ya Allah..
berikanlah diri ini kekuatan..
ameen..


p/s: hajar, cepat balek..(-_-)


let us begin


Alhamdulillah...
since the last trimester result is released..
i knew that..
all the things are actually rewarded by Allah swt..
as we put the effort to get something..
plus the sincerity comes together..
insya-Allah...
then we are deserved for it..

sometimes we face difficulties in reaching desired thing..
but when we believe in Allah swt..
and never stop rely on Him..
insya-Allah..
everything we hope is going to be okay...insya-Allah..

here..
for those who manage to score well in the exam..
congratulation!
but..not to forget..
for those who are still working on it..
a bunch of luck!

mine..?
it is enough for me to say..
Alhamdulillah...
believe in Him is the most wonderful thing in my life..
and again..Alhamdulillah..

well..life goes on..
now i'm already reached my 2nd trimester for my 2nd Year (Gamma)
Alhamdulillah..
then my classes and those tutorials..presentations..also begin as usual..
=.="
nevermind..insya-Allah..i'll try to give my best for this semester..
insya-Allah..

p/s: i'm thinking to change my study style since the previous one was not so effective..perhaps

*waiting for my JPA's scholarship patiently*
(-____________-)


Thursday, October 21, 2010

Alhamdulillah


Alhamdulillah..
itu je yang mampu cik kiQah katakan..
hanya Allah swt yang memahami isi hati cik kiQah...

Alhamdulillah..
walaupun ianya tidak sehebat mana..
tapi bagi cik kiQah..
itu adalah hasil dari apa yg cik kiQah telah usahakan...

sebelum ni..
cik kiQah agak tertekan dgn diri sendiri..
sebabnya..?
cik kiQah tak dapat push betul2 waktu final exam aritu..
ditambah pula dgn ujian sakit yg pertama kali dalam hidup cik kiQah kena selsema terok macam tu..
tapi Allah swt maha Mengetahui segala..
apa2 p0n..
sekarang ni..
cik kiQah hanya dapat rasa perasaan bersyukur dan terharu dgn semua ni
terima kasih Allah swt utk pertolongan Mu ini..


p/s: pernah menangis sebab tak dapat perform yg terbaek dalam exam lepas..tapi apa yg cik kiQah dapat rasa sekarang..Allah swt Maha Penyayang lagi Maha Pemurah..
*Alhamdulillah*


biasalah tu..


minggu pertama di MMU..
ingatkan b0le la nak rilek ke ape..
tapi hampeh..hehe..
well, the first and fresh presentation begins tomorrow..
nak tak nak..
bukan saya sorang..
WE have to deal with it..
ye tak...?

semalam..
punyalah stay up sebab nak siapkan 1st group assignment untuk Bank Management..
percaya atau tidak...
cik kiQah yang hobinya suka tid0 awal tiap2 malam..
tiba2 semalam b0le stay up sampai pukul 4.30am..erk!
*hajar p0n b0le stay up sampai subuh*
hehehe..
Alhamdulillah..so far, slides da siap..
sekarang tengah prepare je untuk present esok..
moga2 dipermudahkan esok, insya-Allah =)

petang tadi..
tiba2 rasa nak masak..
hehe..lama dah dapur rumah ni tak berasap..
sebab nape entah..
maybe sebab da agak lama holiday..
asyik2 makan yg mama siapkan je..errr, kantoi =.="
cik kiQah ada tolong2 jugak okay..hehe
erm..

tadi hajar ada cakap..
dia takde mood nak makan..
aduhai..kesian pulak cik kiQah tengok..
bila cik kiQah tanya..
rupa2nya mood dia masih nak stay dgn family dia..
biasa lah tu..
cik kiQah faham..
bukan senang nak kuatkan hati dan perasaan ni bila berjauhan dgn family tersayang...=)
amat sukar tapi tak mustahil utk buat semua tu..

sebab tu bila ada cuti..
cik kiQah lah orang yg paling gembira..
hanya Allah  swt je yg faham betapa bahagianya rasa bila dapat cium tangan parents..
dapat tatap muka parents..adik2..
bukan saje b0le stay kat rumah sendiri..
tapi "happy" yg cik kiQah maksudkan adalah kebih dari itu..
*at least, hajar masih b0le balek tiap2 weekend kan dear?*
jangan sedih2 okay..
mungkin saat ni terlalu banyak ujian yg perlu hajar lalui..
cuma satu je yg hajar perlu ingat..
Allah swt takkan uji kita melebihi kemampuan yang ada pada kita..
Dia Maha Menyayangi setiap hamba2-Nya..=)


p/s: mungkin Hari Raya Aidiladha nanti cik kiQah tak balek kampung..bagi orang lain, ini mungkin sesuatu yg biasa..tapi bukan bagi cik kiQah..biarlah orang nak cakap apa p0n, yang pasti kebahagiaan cik kiQah adalah family cik kiQah..tapi cik kiQah tahu..pengorbanan itu penting utk kita terus survive dalam hidup ni..=)

*minta maaf ma..minta maaf pa*


Monday, October 18, 2010

nothing


there is nothing to be cared...
so, please mind your own business..

i do appreciate your concern..
and i do thank for the attention..
but please..
put your understanding as one of your priority..
i don't like to be messed with someone or something...
let me handle it on my own..

this is not all about the personal matter..
then i am sure you can mind your own business..


p/s: this entry is not posted to a particular person but it is posted due to what happened to me lately.
*friends can make you happy but sometimes they might be able to make you down*