Saturday, July 31, 2010

balik melaka

bismillahirrahmanirrahim
....................................


okay,cik kiQah tengah menghitung jam...
wuwu..tak sampai 3 jam lagi cik kiQah terpaksa melangkah pergi ke terminal bus..[ayat bajet sedih ni]
takm0 balik melaka...!!!

0kay, takpe..
kena kuatkan semangat..!
tak b0le cengeng2
huhu..

yang penting..
kena fikirkan untuk masa depan..[banyak nak kena fikir]
lepas tu..tak campur tolak lagi dugaan yg mendatang..
bak kata kawan cik kiQah tadi..
ada masa kita bergelak ketawa..ade masa kita kena jugak bertegas..
mula2 tu tak faham sangat apa yg dia cakap..
tapi bila ingat balik..fikir balik..
0kay!cik kiQah sudah faham..ngeh3x

btw,
j0m kita check list barang2 yg papa dan mama cik kiQah bekalkan untuk puteri kesayangan depa..
hihihi...;))

tempoyak
sambal daging (serunding daging)
ikan kering (ikan masin)
keropok ikan
budu

hihihi..yg tengah dalam proses lg buah rambutan...tunggu papa petik kat pokok belakang rumah tuu..lala..sedap woo..nasib pokok rambutan tu tinggi..kalau tak da lama cik kiQah guna skill girl power panjat pokok tu..[memang nak kena sental dgn mama la kan]

hehe..ape2 p0n..bekalan yg paling cik kiQah suka sekali ialah kasih sayang papa dan mama yg tak pernah putus untuk cik kiQah..=)

p/s: 0kay, j0m packing barang2. Lusa da start class. Lepas tu exam midterm lagi..lalala..ouh!bestnyerrrr..=.="

(^____^)
  • buah kurma


Friday, July 30, 2010

park+our=parkour?



*0kay, if can, spot my own brother*


imam muda

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

tahniah kepada imam muda asyraf..
huhu..ingatkan hizbur yg menang..tapi takpe la..semua ade hikmah...Allah itu maha Mengetahui..

buat imam muda Asyraf,

"semoga anda terus gemilang dengan ilmu di dada dan harapan cik kiQah agar anda berjaya menjadi seorang imam yg tidak hanya berpegang kepada gelaran imam semata2 bahkan tujuan dan niat anda yg sebenarnya terhadap seluruh ummat masyarakat"

buat imam Hizbur,

"walaupun anda tidak menjadi juara pada malam ini, namun anda tetap juara di hati semua penyokong2 anda. Anda sebenarnya telah lama menang di hati anak2 murid anda dan mereka masih memerlukan khidmat anda untuk terus membimbing mereka ke jalan Allah swt. Cik kiQah puji kelunakan suara anda dalam mengalunkan ayat2 suci Al-Quran sebentar tadi, Alhamdulillah"

p/s: Setiap pertandingan ada kalah dan menang. Tapi untuk program yg seperti ini, gelaran juara ataupun bukan juara tidak perlu kita utamakan. Apa yg penting, lihatlah pada ilmu yg mereka miliki dan yg paling gembira adalah ibu bapa mereka kerana dikurniakan anak soleh seperti mereka..sejuk perut ibu kalian mengandungkan kalian..erm, bukan senang nak jadi imam, harapan orang ramai menggunung tinggi dan yg paling penting ilmu yg mereka ada bukan mudah untuk dimiliki oleh semua orang..tahniah buat semua peserta imam muda musim 1..semoga kalian terus menggapai impian kalian di bumi Madinah nanti..insya-Allah (^_^)

Tuesday, July 27, 2010

turn to Him

bismillahirrahmanirrahim
............................................



"whatever happened to you, don't ever let yourself down, because Allah swt will always be there for you"

credit to youtube,






i likeeee...!

bismillahirrahmanirrahim

....................................

hai semua!
acecece...bajet macam satu dunia kenal..muahaha!
takpe..janji hidup bahagia..erk!

okay2..let me go straight to the point
k0rang ingat tak cik kiQah pernah cakap pasal cik kiQah ada beli barang via online?
muahaha!
[ini k0nfem En. Peace Dudes tak suka..ade cik kiQah kesah?ngahaha]
okay..sebenarnya,cik kiQah agak susah nak beli2 online ni..sebab takut tertipu dgn quality barang yg dijual
tapi..entah kenapa..tiba2 hati ini memberontak giler2 bila cik kiQah terjah ini blog
blog ni menjual pelbagai jenis fabric imported from Japan..
aduh..tension2
bukan sebab tension dgn blog tu..
tapi tension dgn diri sendiri..tak tahan tengok fabric yg dijual semua lawa2..
yang paling penting...
quality fabric tersebut..superb!
dah la corak fabric semua c0mel2..tergugat2...

sebagai seorang yg mementingkan quality daripada quantity..[copy paste ayat cikgu accounting masa sekolah menengah dulu]
cik kiQah agak teruja mahu mencuba kain yg nunogatari jual..
tapi ye la..
nak beli memang mudah..tapi nak korek duit kat mana..?
hahaha..takpe,janji jujur dgn parents..muahaha!
nasib baek la mama baik hati aritu..
last2 dapat jugak beli fabric tu..tapi yg bisingnya orang kat sana..hahaha

sekarang,
cik kiQah dah dapat fabric tu..
waduh2...kainnya bagus bangat dong!
serious!
tak percaya?
j0m datang rumah cik kiQah tengok..erk!
hahaha..
tapi jujur cik kiQah cakap,
fabric yg nunogatari jual memang superb beb!
nanti sesiapa yg berhasrat nak beli fabric utk buat baju kurung masa raya nanti..
sila2 lah terjah nunogatari yek!
k0nfem korang cairrr punyer...
ni particularly untuk girls je la..
untuk boys p0n b0le jugak..
tapi k0rang beli fabric tu nak buat ape je..hehe..takpe, b0le hadiahkan kat ibunda tercinta kan?!

special note to Mrs. Jishin,
thanks a lot ya!
it was a great fabric i've ever seen
yg paling syok,once sentuh fabric tu,konfem nak sentuh lagi..hihi
seriously said, i'm happy to be one of your customer
insya-Allah ada rezeki nanti cik kiQah order lagi
tapi kena tunggu sale la..
sebab harga fabric tu p0n agak best..hahaha
whatever it is, the price was quite reasonable for the quality served by the fabric
so, it deserves to be priced like that..hehe

untuk keterangan lebih lanjut, sila layari blog nunogatari (^___^)

happy mode



Monday, July 26, 2010

hipokrit

bismillahirrahmanirrahim

....................................

cik kiQah tak suka orang yg *hipokrit* dan tak suka untuk jadi seorang yg *hipokrit*

untuk apa kita bersusah payah membuang masa dan tenaga untuk menjadi seorang yg "hipokrit*?

masih banyak lagi perkara yg berfaedah bole kita buat selain dari perkara tersebut

mungkin *hipokrit* adalah lumrah kejadian manusia

tapi tidak bagi cik kiQah...

selagi mana sifat tak el0k itu kita sendiri yg memilikinya, selagi itulah peluang utk kita berubah menjadi lebih baek terletak di tangan kita sendiri

cik kiQah p0n manusia biasa

cik pernah p0n pernah melakukan perkara yg tak elok

tak kira di mata cik kiQah sendiri ataupun di mata orang lain

sebab itu lah cik kiQah cakap, manusia mampu berubah menjadi yg lebih baek sebab manusia ada akal yg istimewa kurniaan dari Allah swt..[haiwan p0n ada, tapi dieorang mana b0le guna akal tu mcm yg kita guna, kalau tak dah lama lembu masuk MMU amik degree accounting..erk!]

so, stop la before semuanya terlambat...
[penulis sendiri mengambil nasihat ini untuk dirinya sendiri]

p/s: Allah swt dah p0n bagitaw kat kita, hari kiamat adalah pasti, wajib untuk kita percayanya 100%. Hari Kiamat pasti akan berlaku pada hari Jumaat. Ini memang konfem!tapi perlu diingatkan, tarikh yg spesifik belum dapat kita pastikan lagi. Yang penting, kita perlu taw, orang ramai asyik bercakap, asal tiba malam jumaat je, terus cakap ade hantu la, tak b0le tegur la kalau ade bunyi ke ape,,bau harum sikit dah menggelabah..bla..bla. Tapi yg sebenarnya, apabila tiba malam Jumaat, kita diwajibkan beribadat kepada Allah swt dengan seikhlas yg mungkin [patut la ma n pa asyik suro kitaorang adik beradik baca surah yasin tiap2 malam jumaat, at least la, kalau nak baca hari2 p0n lagi bagussss]. Hari tu, ada sorang ustaz pernah cakap, setiap malam jumaat, kita wajib beribadah kepada Allah swt seolah2 esoknya akan berlaku hari kiamat. Dan sekiranya ia berlaku, insya-Allah kita akan tergolong dalam golongan yg dilindungi Allah swt...=)amin...

(^____^)

Saturday, July 24, 2010

holidaysss...

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

0kay, first thing first..
would like to express alhamdulillah to Allah swt for watching me well during the journey last nite
overall, the journey was quite secured, so far...
whatever it is, the bus air-cond was giler sejuk macam fridge yg kat mall tu..hehe
can't even sleep well last nite because i was totally freeze...[tiba2 semalam masa tak bole tido, sempat lagi duk main hembus2 nafas kat cermin then ade wap2 gitu...konon2 duk kat korea yg ade salji2 tu..muahaha]
tak cukup dengan sweater, bungkus kaki dgn stokin, tak cukup lagi stokin, tarik curtain dalam bus nak bungskus tangan..hahaha..nasib tak bungkus dgn telekung sembahyang, kalau tak dgn driver bus pecut lari balik melaka balik..hahaha

semalam cik kiQah sempat captured several pics [tapi ni bukan guna camera tapi gune memory sendiri..haha]. Semua c0mel2 taw...ngee:-D.ade replika buah durian la, ade penumpang yg chubby2 dgn comel2 la, ade twins la, ade m0nyet bawak baby la, ade orang tengah tarik lembu dgn cara yg comel la..haha..macam2..so, akhir sekali baru tersedar yg cik kiQah yg tersenyum sendiri p0n c0mel jugak..erk!

0kay, sampai je kat stesen bus k0ta bharu, terus usha papa dah datang ke blom..waaa..papa da datang tuu..ape lagi.dah siap lambai2 dah ni..[bajet macam tak balik bertahun]..then balik2 terus pelok mama saya..hee:-D

benda first yg mesti cik kiQah buat bile dah lama sangat tak balik rumah..ape die?cube teka...??

heee..of course la kena pergi buat tinjauan kat bahagian dapur rumah..haha..port yg paling penting kena check ialah ape yg yg ade kat bawah tudung saji..muahaha [senonoh betul]..

tapi tadi check2 takde ape2 p0n sebab mama cakap nanti papa nak beli nasi bungkus untuk puteri kesayangan dia..hehehe..^^
tiba2 tadi papa belikan jugak kuih akok..upss..konfem En. Peace Dudes tengah meleleh ayaq liuq die..ngee:-D
ya Allah, lepas tu..kena check apa yg ade dalam fridge..semua ada!i mean, semua makanan yg cik kiQah dah lama tak makan la..terutamanya tempoyak mama yg best bangat...!ngee..

lepas tu ade macam2 lagi la..hehe..seronok2..ayuh la kita bina badan sepanjang cuti midterm ini..muahaha!

0kay, after this cik kiQah mahu tolong mama masak lunch..erm, tiba2 teringat yg ari rabu ni leader minta submit assignment..aduh..tak bagi peluang betul..hihihi

tadi sempat join mama tengok channel tv9, "tanyalah ustaz"..banyak benda menarik cik kiQah sempat tahu tadi..plus, tiba2 rasa macam jatuh cinta dgn cerita "cinta sempurna" sebab ada satu dailog yg agak menyentuh hati cik kiQah, 

"kalau kita cintakan bunga, bunga akan layu. Kalau kita cintakan manusia, manusia tetap akan pergi jua satu hari nanti, Namun, apabila kita ikhlaskan diri untuk cintakan Allah swt dengan sepenuh hati kita, cinta itu akan kekal abadi sampai bila2"

"cinta yang sempurna hanya milik Allah swt yg memerlukan pengorbanan ikhlas...[tak ingat da..].."

hehe..mana yg elok, cik kiQah share..mana yg tak elok, cik kiQah cuba perbaiki..sama2 renungkan ^^

p/s: En. Peace Dudes, ma and pa cadangkan awak pergi audition imam muda. If dapat jadi peserta, konfem b0le kawen awal..hahaha [upss, ini hanya gurauan semata2, tiada kaitan antara pembaca2 sekalian]

tiil then, i l0ve holidays,

here i c0me!

bismillahirrahmanirrahim
....................................

yeehaaa!
hehe..sorry..terlajak seronok nak balik kampung..serious tak sabar nak jumpa mama,papa and adik2..ya Allah,kalau b0le nak terbang terus sampai ke kelantan..muahaha! [erk..!]

well, ini la sindrom orang yg dah lama tak balik kampung kan..ekekekeke
takpe la..janji waras lagi..hahaha..

btw,
tadi co. finance agak menakutkan la soalan die..
fullaweyh...tak sangka Dr. Devi dah besar sekarang..hahaha
dulu..masa Beta year, dia buat soalan principle finance punyer la senang, tapi sekarang..oh tidak lagi..muahahaha!
so..in conclusion..yg dah lepas, cik kiQah dah p0n usaha semampu cik kiQah b0le, so..yg penting sekarang cik kiQah tawakkal banyak pada Allah swt agar dimurahkan rezeki cik kiQah..
huhu, after midterm break ni, ada exam lagi =.="
so, tak sure lagi balik kampung ni bole study ke x..hahaha
tengok la kat mood macam mana nanti..lalala

alamak!nak kena packing barang [part yg paling malas sekali bila nak pergi mana2]
0kay, till then, cik kiQah rasa macam nk packing barang2 dulu..then nak kemas rumah sikit bef0re berangkat ke melaka sentral..hehehe..
*doakan cik kiQah selamat pergi dan kembali*


p/s: kepada En. Peace Dudes, cik kiQah balik kelantan dulu yeah..haha!

happy holiday!


Friday, July 23, 2010

bear in our mind


bismillahirrahmanirrahim
................................

ngee..tak sampai 2 jam lagi nak midterm co. finance, tapi budak kecoh ni sempat lagi update blog c0mel die..muahahaha!takpe..ini untuk hiburkan hati yg sekarang memberontak ingin pulang ke kampung tercinta..ecewwah..hahaha!

"siapa saya untuk menghukum orang lain walaupun orang itu telah menzalimi saya tanpa ada rasa bersalah ketika melakukan perkara terkutuk itu. Namun, hati kecil saya tetap sedih dan terkilan atas apa yg telah terjadi. Saya yakin, inilah yg dikatakan makna kehidupan yg sebenarnya. Jangan pernah sangka hidup kita sentiasa dipenuhi dengan kebahagiaan dan kesenangan kerana akan tiba satu ketika nanti diri kita berada dalam situasi yg langsung kita tidak pernah minta. Saya manusia biasa yg penuh dengan kekurangan dan kekurangan yg saya miliki adalah tidak sepatutnya dinilai oleh orang yg tidak mengenali saya sepenuhnya. Terima kasih atas "campur tangan" yg telah anda buat dan sekarang saya serahkan semuanya kepada Allah swt untuk menilai yg mana benar dan yg mana salah"

[cik kiQah buat monolog dalaman ni taw...ngee]

di sini cik kiQah bukanlah berlagak alim apatah lagi nak show off apa yg cik kiQah ada, tapi dengan niat saling memperingati antara sama lain, cik kiQah rasa i should post this entry in the sense of reminding us on what we should bear in our mind before we make the decision..

Allah swt has mentioned in Al-Quran;

Allah swt berfirman:



إِنَّ الَّذِيْنَ يُحِبُّوْنَ أَنْ تَشِيْعَ الْفَاحِشَةُ فِي الَّذِيْنَ آمَنُوْا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِيْمٌ فِي الدُّنْيَا وَاْلآخِرَةِ وَاللهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لاَ تَعْلَمُوْنَ



“Sesungguhnya orang-orang yang ingin agar perbuatan yang amat keji itu tersiar di kalangan orang-orang yang beriman, bagi mereka azab yang pedih di dunia dan di akhirat. Dan Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui” (An-Nur:19).


Rasulullah saw highlights in his hadith;

Sabda Rasulullah S.A.W. bermaksud:

Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.

(Riwayat Muslim, Abu Daud dan Tarmizi).

also, our imam syafi'e has stated that;

Imam Syafi’i berkata:



مَنْ وَعَظَ أَخَاهُ سِرًّا فَقَدْ نَصَحَهُ وَزَانَهُ، وَمَنْ وَعَظَهُ عَلاَنِيَّةً فَقَدْ فَضَحَهُ وَشَانَهُ

“Siapa yang memberi mauizhah kepada saudara secara rahsia, maka ia telah menasihati dan memperbaikinya, dan siapa yang memberi mauizhah secara terbuka, bererti ia telah membuka aibnya dan memperburukkannya”

credit to: iluvislam

p/s: mau fokus balik utk co.finance..ngee

gud lux cik kiQah!



Thursday, July 22, 2010

it's ok, i forgive u

bismillahirrahmanirrahim
.....................................

sekali lagi cik kiQah minta maaf banyak sebab terpaksa ceritakan benda ni lagi (-_-)
bukan sengaja tapi ini dah melampaui batas...
satu je soalan cik kiQah untuk kalian semua,

"apa perasaan anda dan apa yg anda akan buat bilamana orang yang langsong tak kenal anda tapi sanggup aibkan nama anda di laman social networking e.g fb dengan siap lontarkan perkataan yg tak layak untuk diguna oleh seorang manusia yg beragama islam sekaligus mentioned nama penuh anda terang2?"

anda bayangkan lah, orang yg langsung tak kenal anda tapi suka suki aibkan anda depan orang ramai..ape hal?...tadi, abg cik kiQah, abg edel hampir datang untuk amik cik kiQah pergi buat report polis..tapi disebabkan orang tu mengaku salah dan minta maaf bagi pihak orang yg post status tu, abg edel terima dgn hati terbuka..bersyukur la wey, kiteorg ni tahu jugak nak jaga hati korang..tapi korang..?

kawan2 p0n ramai yg support cik kiQah buat report even mama p0n tadi cakap benda yg sama. [tiba2 rasa macam artis pun ada..haha]...

cik kiQah memang tak amik serius pasal masalah dalam rumah ni. tapi bila masalah ini orang luar yg campur tangan, u ask for it!

once again, for that puaka guy, saya tidak akan pernah menghalalkan setiap perkataan yg anda aibkan saya dlm fb tu. Agak melucukan kerana bagi saya sendiri, anda tak ubah macam orang yg takde ilmu sebab langsong takde mentaliti buat semua benda tu..kesian..

untuk mama, papa, abg edel, aida, wani, mira, ecah, nadiah dan hajar, thanx sebab sentiasa bagi semangat kat cik kiQah untuk face semua ni [esok exam..aduh, doakan cik kiQah kuat semangat]..


and special for that puaka guy, cermin diri anda yup before post benda alah macam tu..satu peringatan untuk anda.."jika anda sayang dengan segala yg anda miliki sekarang, hope you can re-think on what you've done before..if not, let us make it in fairer way. sudah berulang kali saya cakap, jangan pernah kacau hidup saya..jika mahu hidup kalian senang, "don't ever mess with me"

0kay, esok exam co. finance..agak mencabar untuk cik kiQah fokus subject ni setelah apa yg trjadi. tapi tadi mama dah marah sebab cik kiQah lemah dgn dugaan sekecil ni..insya-Allah ma, iqah akan cuba bangun balik..insya-Allah, iqah janji.

p/s: nasib tak buat report polis, kalau tak konfem petang ni orang tu dah bergari macam banduan and kena sumbat dalam jail [kot la kan]..tak p0n, k0nfem kena naik court..huhu[bak kata aida, best gk..bukan senang nak masuk court and jadi witness].Lain kali, fikir dulu sebelum bertindak.FAHAM...?!

macam2 hal,


감사합니다.

bismillahirrahmanirrahim
.....................................

special and sweet thanks to all of 6 bunga raya girls, hajar, an, and En. Peace Dudes for supporting me whenever i have probs. 
thanks for being a good mate to me..
i am really appreciate it, honestly said.

t0 all 6 bunga raya girls,
"kak iqa sayang kalian. terima kasih untuk support yang tak pernah henti korang bagi kat akak even akak dalam keadaan down sekalipun. akak yakin, ukhuwwah antara kita semua pasti kukuh selama-lamanya"

to Hajar,
"sorry dear for all the troubles happened lately. akak cuma mampu berdoa agar hajar kuatkan semangat dan jangan pindah rumah taw..nanti akak nak makan roti telur macam mana nanti..(-_-)"

to An,
"sorry also for the kekurangan yang ada dalam rumah ni. Hope you can bear with it. Ok dear ^^"

to En. Peace Dudes,
"thanx for the concern =). and also thanks for cheering me up whenever i am down"

to Mama and Papa,
"iqah takkan lupa nasihat mama dan papa selama ni. insya-Allah, iqah akan cuba bangun even iqah jatuh sekalipun"

p/s: since i have no facebook [jakun x?]. so here is the place that i spoke out everything i have. 0nce again, thank you guys..thank you so much (^_^)



footnote감사합니다. = thank you


midterm: CO. FINANCE

bismillahirrahmanirrahim
....................................

MIDTERM EXAMINATION
Date: 24 July 2010 [Saturday]
Time: 12noon-2pm
Venue: Exam Hall

can't wait for the Saturday...erk!not because of the paper la..
but..the most one is cik kiQah will be going back to hometown..lalala
tiada apa yang lebih menggembirakan bila dapat balik kampung jumpa family..

serious tak sabar...huhu
kesian kat En. Peace Dudes..
huhu..nanti bila tiba masanya..awak boleh balik jugak..kekekeke
erk..bukan balik kelantan..tapi aloq setaq sudeyh..
hihihihi;))

btw, for this coming paper..
Dr. Devi has mentioned that the question is not easy as what she did in Principle of Finance before..
so, what does it mean by the message actually...?
muahaha!memang kena pulun la kan Co. Finance ni...
dah la baru2 ni cik kiQah pergi skip 1 Lecture and 2 Tutorial dia..adoyai..
serabut...serabut..
haha...tapi takpe..b0le buat self-study..hahaha..
cuma tension sikit je la kan..erk..!
okay, till then, hope this coming paper will give me chance to perform well again same like what i've done in last Principle of Finance midterm paper..
kalau tak kat mana nak taruk muka ni...dah la Dr. Devi asyik2 mark je muka ni..haha
takpe..takpe..
kena kuat semangat [tengah pujuk diri sendiri..haha]
insya-Allah cik kiQah boleh punyer...yeah!

tawakkal je untuk paper Tax tadi,

settled down

bismillahirrahmanirrahim
....................................

the thing was *settled down* today..
you asked the forgiveness..
and i did accept you back..
forgive me also on certain things i've done before this..
*but this is not about the forgive and forget okay*
it was all about the misunderstanding and sarcasm...
just take it as part of the life tests..okay?

hopefully,
it will take permanently..
and for all my beloved friends..
please give me some spaces..
i need to refresh my life to the normal point..
*give us a new chance to  make it better than before*

and for what had happened,
i just let it fly towards of the time being..
it makes me feel better, i guess..

problems come and go..
never wait for us even a second only..
so, when it comes to this phase..
people will not know every single thing happened to me..
please...don't easily judge me or other people without thinking the outcome first..
your kindness is highly appreciated (^_^)
ok...?

t0 that puaka guy,
please take a nice mirror and look at yourself..
compared to other human being..[perhaps a cow-ard..haaha]..
you are such a coward one..
i mean it..
even you are older than me, but your knowledge is so cetek one..
never same like an educated people..
so pity la..
especially for the one who loved you very much..
because what...?
because if you willing to use that puaka behavior to other people..
why not one day your love one will get the same thing..?
hahaha..fair what..?

hahaha....what a bastard guy that i've ever found..!
sumpah nak gelak ouh..muahaha

p/s: yang terjadi tetap akan terjadi..kita tak pernah mampu untuk tutup segala apa yang Allah swt dah suratkan. Hidup ni memerlukan kita untuk bersikap matang dan bersabar dengan segala dugaan mendatang. Kalau kita tak mampu untuk buat demikian, tak mustahil untuk kita jatuh kembali dalam lubang yang pernah kita jatuh dulu. Yang buruk memang akan tetap nampak buruk,tapi cik kiQah percaya, tak salah kalau kita cuba pandang yang buruk tu dari sudut yang lebih mulia. Mungkin apa yang terjadi semua ni ada hikmah di sebaliknya. Cik kiQah ikhlaskan semuanya dari dulu sampai sekarang. Dengan rasminya, cik kiQah tutup kes emo2 segala ini..hehehe..tanak semakkan blog cute ini dengan benda alah tu semua..till then, bila sudah jatuh, jangan lupa cuba bangun balik taw..!ingat tu..(^___^)

insya-Allah, semua itu ade hikmahnya=)