Wednesday, June 30, 2010

June 30, 2010

bismillahirrahmanirrahim
....................................

selamat hari lahir buat Papa yang paling cik kiQah sayang...
agak terkilan sebab tak dapat wish depan2 Papa...
anyway..it was n0t a big deal actually...
sebab..
when the day reached at 30 June 2010...
at 12 midnight sharp!
cik kiQah terus grab hp sebab nak wish birthday Papa...
hehehe..gelabah tak..?
well...apa salahnya if cik kiQah menggelabah utk my 0wn Papa...kan,kan?

terus picit2 butt0n hp yg sememangnya sudah antique ituu..haha!
then terus click butt0n call...
[tapi cik kiQah call Mama cik kiQah sebab Mama cik kiQah pakai maxis..haha..Papa cik kiQah pakai celc0m..so..faham2 je la..haha..]

lepas tu...
cik kiQah wish la selamat hari lahir buat Papa..
h0h0h0h0..
sedih 0kay...sebab..?
entah..tak tahu nak explain macam mana..
tapi sedih tu rasa lah jugak..lala
well..that 0ne we call "lumrah"....


anyway..
this is special n0tes f0r my bel0ved Papa..

"selamat hari lahir buat Papa yg paling iqah sayang..
sekarang umur Papa dah meningkat...
iqah harap Papa sentiasa diberi kesihatan yg baik...
nanti jangan lupa buat medical check up taw Pa...
hehe...iqah nak teng0k Papa sihat2 je..takm0 sakit2...^^
sebab....
iqah sayangggg Papa sangat2...
dan itulah yg iqah maksudkan dari hari pertama iqah dilahirkan menjadi puteri Papa...sampailah sekarang ni...dan insya-Allah..selama2nya iqah tetap sayangkan Papa..."

[ni optional utk dibaca..muahaha!..if k0rang tak nak baca..jangan baca taw..nanti s0b-s0b pulak!]



Thanx f0r being my her0,Papa...(^_^)


with l0ve,

this is f0r you ^^

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

special dedicati0n t0 my new housemate, hajar..

happy birthday dearie...

wish you get a good life better than before..

happy t0 be friend with you..(^_^)


p/s: cik kiQah baru balik dari class,fuhh penat okay!tapiiiii....masa cik kiQah buka bl0g c0mel ni [ngee..],tiba2 cik kiQah teng0k kat f0ll0wers punyer port tu..ada no. 9..aiyo00..adakah bilangan foll0wers ku bertambah..?alhamdulilllah..happy taw!tak sangka pulak tu..teng0k2 abg Neo p0n sudi jadi foll0wer cik kiQah..bl0gger super femes emes tuuu...s0n0t taw!..and the rest,thanx a l0t sebab sudi jadi foll0wer cik kiQah..tapi s0rry taw if my bl0g d0es n0t really match with your taste 0r preference...hehe...sebab,cik kiQah berbl0g in the sense 0f sharing every single thing that i have...hehe...lalala^^

sincerely,




Saturday, June 26, 2010

hiburkan hati..^^

bismillahirrahmanirrahim

....................................

sh0rt and sweet..kucim adalah kejadian Allah yang amat c0mel.....(^_^)


c0melnyerr...^^




alololo...^^



kenapa awak c0mel..?



cute nyerr...^^



b0le cair taw teng0k awak ni..hihi



serious c0mel 0kay..!



erk...still standing..haha



waahhh...c0mel!



auww!..c0mel kan..hihi =">

suke anak kucim,tak suke ibu kucim..erk!






fuhh..penatnya!

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

cik kiQah baru je siap kemas rumah [nak sh0w off rajin la pulak]...hehe
takde,tadi 0wner rumah sewa cik kiQah sekarang ni datang sebab nak teng0k orang repair rumah ni..[apa aku melalut ni..?]..die siap bawak 1family die lagi..aduhh..=_="
tapi...!
serious weii..
anak2 die super c0mel okay!
geram giler teng0k..dieorang siap panggil cik kiQah aunty lagi tawww...ser0n0k!^^
cik kiQah sempat bagi dieorang ch0kie2 sebab st0k ch0kie2 cik kiQah sememangnya berlambak dalam drawer tu..haha
c0mel la teng0k dieorang makan...hihi
btw,nak bagitaw ni..t0mb0l pintu bilik cik kiQah da ditukar baru punyer..sy0k woo...da la baru..cantik pulak tu..lalala [tibe2 nak jadi bangga tak tentu pasal..aduh]
es0k owner nak hantar abg technician tukar kipas siling baru baru pulak...wahhh...sukenyer!

sekarang...cik kiQah baru siap m0p lantai kat dapur..kat dalam toilet...dan yg paling penting... lantai dalam bilik sendiri..hehe..^^
penat...tapi agak seronok sebab bilik dan rumah cik kiQah nampak begitu bersih dan selesa [guna lah kiwi kleen..hahaha..eh?tu bukan ke pencuci tandas..erk!]

Btw, since madam Lee [0wner] ada sebuah kilang mempr0ses kek sarawak kat sarawak [brape kali sarawak daa],tadi madam sempat bagi cik kiQah satu paket kek sarawak yg agak unik [cik kiQah memang jakun sikit kalau dgn c0rak2 kek sarawak ni]..haha
sedap....!marvel0usss...!
tapi...sedap lagi kek yg cik kiQah buat..lalala
anyway.thanx madam! (^_^)

lepas ni...cik kiQah mahu pergi mandi..lepas tu nak siapkan semua tut0rial yg lecturer amanahkan..cewah!
bukan apa..es0k k0nfem cik kiQah tak b0le f0kus sebab abg technician datang repair rumah ni..hahaha
erm...tak b0le...tak b0le..kena disiplinkan diri siapkan tut0rial2 ni..kalau tak..macam mana nak jadi best student macam budak Lee Thean Ming tu..lalala

hehe..ape la cik kiQah merapu ni..0kay la..d0akan cik kiQah kuat semangat utk terus berjuang dalam study cik kiQah ni...Btw,tadi mak mertua madam Lee sempat bagi nasihat kat cik kiQah..dia cakap,kalau nak 0tak selalu cerdas..tiap2 pagi dan malam,cik kiQah kena amalkan makan buah alm0nd..aduhh..aunty sayang..mahal tuu...kalau beli sekali dua takpe la..ni tak..hari2 kena jadikan almond tu supplement..alamatnya..b0tak la cik kiQah nanti..wuwuwuwu...[lupa nak minta aunty tu sponsor kat cik kiQah buah almond tadi..haha]

p/s: Bila aunty tu cakap k0s accounting agak tough utk orang amik..bagi cik kiQah,apa yg aunty tu cakap sememangnya bet0l sangat2...kiteorang ni da tak tahu nak explain macam mana tough nya k0s accounting ni..apa2 p0n,yg penting,semangat nak berjaya perlu sentiasa ada dalam diri,insya-Allah impian utk berjaya di masa depan mampu dicapai nanti...^^

^^cik kiQah tengah bersemangat waja ni..lala^^


Friday, June 25, 2010

jiwang..?

bismillahirrahmanirrahim

......................................

c0p..c0p!ngee...hari ni cik kiQah mau jiwangs kejap..b0le tak..?ala..nak jiwangs dengan lagu2 ind0n ni je..haha!layanzzzz...~


D'massive : merindukanmu



Hijau Daun : suara ku berharap



p/s: attention pls,kepada En. Peace Dudes, sila dengar lagu2 ini 0kay..hahaha [erkk..!]

lalala,

sedih itu lumrah

bismillahirrahmanirrahim

...................................

sekadar perkongsian dari cik kiQah utk diri sendiri dan semua yg membaca blog ni...

segalanya adalah milik Allah swt.
segalanya adalah ketentuan-Nya
Bila ujian itu diberi kepada kita...
Kita sering merasa tertekan...
kehilangan punca...
menyalahkan diri sendiri...
dan tidak tahu apa yg hendak kita lakukan..
bangkitlah...sedarlah...
sesungguhnya...
Allah swt sedang menguji hati dan iman kita...
Dan sesungguhnya...
Allah swt tidak pernah menzalimi hamba-hamba-Nya..
kerana Allah swt telah pun berpesan...

"dan janganlah kamu merasa lemah (dalam perjuangan mempertahan dan menegakkan Islam), dan janganlah kamu berdukacita (terhadap apa yang akan menimpa kamu), padahal kamulah orang2 yg tertinggi (mengatasi musuh dengan mencapai kemenangan), jika kamu orang2 yg (benar2) beriman" 3:139

^credit to baitulummah society^
(^_^)




Thursday, June 24, 2010

nak MP3 c0mel tak...?

bismillahirrahmanirrahim
.......................................

tadi, cik kiQah sempat buat bl0g walking kejap..then tup-tup terjumpe contest ni pulak..hehe..j0m2 kita cube same2..mane la taw kan k0t2 ade rezeki..insya-Allah..^^












Copy & Menang : Sungguh mudah, anda perlu copy & paste sahaja untuk memenangi TIGA buah MP3 Player



Untuk maklumat lanjut, layari www.rkurl.com/117hw



Penaja utama : Raja Kamil, www.akuseorangblogger.com 







tarikh tutup penyertaan: 31 julai 2010.


kalau rezeki cik kiQah la kan..cik kiQah nak yg mp3 kaler pink tu je..yang laen2 tu cik kiQah tak nak..haha..[demanding la pulak!]

adi0ss~

0h perfume!

bismillahirrahmanirrahim

....................................

currently cik kiQah amatlah happy sebab baru pagi tadi abg p0smen datang bagi parcel perfume cik kiQah..0h perfume,sudah lama cik kiQah menanti kedatanganmu...wakakaka~

belum abis lagi seronok sebab dapat perfume baru,tup..tup...cik kiQah teng0k ada free gift lagi..ingatkan kak nazian main2 aritu..huhu..rupa2nya dia memang bagi cik kiQah satu free gift..thanx kak nazian c0mel~

anyway,seperti biasa lah..cik kiQah sudah tidak sabar utk mencuba perfume-perfume itu..haha..[giler banyak!]
eh..tapi takde la sampai nak pakai semua perfume tu dalam satu masa..silap haribulan bau entah apa2...haha

thanx kak nazian f0r the Daisy by marc jac0b...suke!nanti kalau perfume ni abis..iqah k0ling2 akak eh..heee..:D

p/s: kepada sesiapa yg teringin nak cuba perfume yg kak nazian jual ini..jangan segan2 bagitaw kat cik kiQah..sebab cik kiQah gerenti punyer k0rang takkan keciwa dengan bau perfume tu semua..tahan lama woo...
ser0n0knyeeeeeerrrrrrr ^^

lalalala,
>

n0vel vs. m0vie

bismillahirrahmanirrahim
....................................



tengah duk pening google pasal articles utk assignment micr0ec0nomics, cik kiQah ter-google benda alah ni..haha..ape2 p0n..lisa surihani mmg layak digelar beauty with brain..kasyah..auww!anyway,cik kiQah bagi 3bintang k0t utk m0vie ni sbb jalan ceritanya telah diubah dari cerita n0vel yg asal..cik kiQah bel0m baca n0vel lagenda budak setan lagi..tapi rata2 semua cakap n0vel lagi best..k0npem feeling abis kalau bet0l2 baca..ermm..nak beli ke n0vel tu..?agak pelik bin ajaib kalau cik kiQah beli n0vel sebab cik kiQah mmg langs0ng tak minat baca n0vel..tapi mana la taw kan..sebab si kasyah punya pasal..hahaha..0kay,enj0y the soundtrack m0vie ni..lalala^^


^^suke sgt dgn lisa surihani^^






Wednesday, June 23, 2010

3rd week tasks

bismillahirrahmanirrahim
....................................

hehe..s0rry if entry bef0re this cik kiQah macam em02 sikit..takpe2..sekarang cik kiQah da 0kay da...^^

Bile kita busy giler dgn task bagai..s0,takde la nak sedih2 ke..nak geram2 ke...janji kena put m0re eff0rt and commitment dgn task yg diberi..hehe^^

1) FAR2
  • Tutorial 3: Question 13.1
  • Assignment 1: Question 13.3

2)MA2
  • Tutorial 2 [redo]: Question 12-17,12-18,12-30 & 12-32
  • Tutorial 3: Question 12-28-12-34 & 12-37

3)Taxation 1
  • Tutorial 3: to be given

4)Corporate Finance
  • Tutorial 3: Question 8-1,8-3,8-4,8-7,8-15 & 8-21

5)Microeconomics
  • Tutorial 2 & Tutorial 3
  • Class Exercise on Demand & Supply combination
  • Assignment: Article about microeconomics tool and analysis of it.

6)Muslim Modern
  • Revise the notes

chaiy0k!

s.a.b.a.r

bismillahirrahmanirrahim
....................................

awak kena banyak2 sabar...
jangan cepat sedih dgn dugaan yg datang..
dah jadi lumrah sebagai manusia bila hidup kita diwarnai dgn dugaan dan kebahagiaan...
mungkin Allah nak uji awak tu...
ingat...
awak kena banyak2 bersabar dgn segala ujian Allah bg...
mungkin agak sukar utk awak buat..
tapi cik kiQah yakin awak b0le buat...
sebab cik kiQah sorang je yg memahami awak...
dah hampir 22 tahun kita bersama..
bila awak sedih..
cik kiQah mesti cuba utk tolong kurangkan rasa sedih awak tu...
bila awak bahagia..
cik kiQah dapat rasa semua tu dengan awak...
cik kiQah bersyukur sebab ada awak...
tanpa awak...hidup cik kiQah mesti jadi xbest...
sebab hanya awak la penguat semangat cik kiQah utk terus bertahan dengan segala ujian dan dugaan mendatang...

p/s:cik kiQah bersyukur sebab Allah menjadikan awak sebagai pelengkap diri cik kiQah utk cik kiQah lebih kuat menghadapi hari2 seterusnya...itulah dia...hati cik kiQah yg dianugerahkan oleh Allah swt kepada cik kiQah...alhamdulillah~

sabar lah awak wahai hati,

Tuesday, June 22, 2010

hujan lebat=skip class

bismillahirrahmanirrahim

....................................

pagi tadi cik kiQah dengan liatnya bangun utk sahur [minum air je]...hehe.Lepas tu,cik kiQah teng0k kat luar punyer la lebat hujan turun..terus mcm risau nak pergi class FAR2 pukul 8am japgi..aduss!

Tapi mcm best je kalau b0le sambung tid0 balik..wakakaka!

Dalam pukul 7am,cik kiQah da get ready nak pergi class [giler semangat..elleh,bukan apa,cuma takut nanti tak dapat inf0 je dr mdm azleen]..hehe

Tengah duk make up bagai depan cermin sakti cik kiQah itu, then hp cik kiQah bunyi !haaa...sapekah~

Tengok2 si aida yg sms [my lecture and tutorial mate].

"Salam,k.iqa pergi class x pagi ni?hujan lebat ni..caner nak pergi.."

Dengan semangat nya cik kiQah reply sms itu..

"Wslam.Erm,nampak mcm tak dapat pergi je class pagi ni [dlm hati punyer la hepi si0t..haha]..tapi teng0k la dulu caner,if let say hujan da reda sikit,kite redah je la..huhu"

then lepas tu,kiteorang 2org bersetuju dengan plan kami itu..hehe

tunggu punyer tunggu..hujan makin lebat sampai tak nampak ape da kat luar tu...[lagi menguatkan reas0n utk kami skip class pagi ni..kehkehkeh]

So,dengan sukacitanya cik kiQah announce,pagi ni kiteorang terpaksa skip class sebab hujan sangat lah lebat...even guna payung p0n,konfem kiteorang terbang macam superman sebab angin p0n agak kencang...

*attendace da hilang 1hour da..haha..ape aku nak jawab dengan AA ni..?*

tengah duk layan hujan kat luar tu [b0le pulak layan hujan..haha]..tetibe teringat kat arwah hamster cik kiQah dulu....

Mika & Miki meninggal dunia sebab kena bunuh dengan air c0nd..haha..kesian kat dieorang sebab tak tahan sejuk..s0rry ye..(-_-)

Apa2 p0n..biar la dieorang pergi dengan tenang...

eh..eh..tibe2 pulak teringat kat anak kucim cik kiQah yg dulu..p0n da meninggal dunia..[haha,segala haiwan jadi pendek umur bila duk dengan cik kiQah..lala]

Cici & Sasa mati sebab sakit perot minum susu k0tak dutchlady..s0b..s0b~sorry jugak (-_-)

cik kiQah d0a m0ga2 dieorang tenang kat sana...

eh..eh..eh...

alamak!
pukul 11am ada tut0rial c0rp0rate finance..huhu

hujan p0n da reda..j0m pergi class..! [cehh..]

till then..tata^^cik kiQah nak pergi class dulu...

p/s: lain kali jangan gedix nak skip class ye cik kiQah sayang..nanti kalau JPA dapat taw attendance cik kiQah rongak banyak..sendiri mau ingat la...

>

:)


(: uncle kracker: smile :)


(: train: hey soul sister :)


(: 0wl city: fireflies :)


(: layan je :)



Monday, June 21, 2010

sem0ga akak kuat semangat!

bismillahirrahmanirrahim

....................................

semalam before cik kiQah tid0,cik kiQah sempat call mama tersayang. At least, bef0re tid0 tu,apalah salahnye kita dengar suara ibu di samping grabbb keberkatan itu..hehe [macam adlin aman ramli la pulak,lalala].

Mama cakap,nak no. pink..eh,eh..silap,no. pin bank islam cik kiQah.Aduhh,terus kepala otak cik kiQah berpusing2 memikirkan samada duit JPA sudah masuk ke bel0m...?[tapi hati kuat cakap da masuk...ngeh,ngeh,ngeh].Haaa,tapi!!even duit JPA da masuk p0n,bel0m tentu dapat guna dengan sepuas2nya...hahaha!

Biasa lah,da takdir saya jadi anak se0rang pegawai kewangan,s0 kena hadapilah situasi seperti ini [hanya orang tertentu sahaja yg memahami]..kehkehkeh.

Mama cakap semalam,perfume saya sudeh sampai,uppss,kalau En. Peace Dudes taw ini berita,apa saya nak jawab eh..?! [hahahaha]..0kay2,meh sini cik kiQah st0ry lagi..takde,actually,last week cik kiQah c0ntact akak nazian c0mel sebab nk order perfume dgn die [kak nazian ni kire perfume br0ker gak la]...dulu cik kiQah ada bl0g die,siap bl0g walking tiap2 hari lagi..hahaha!

Yang bestnya pakai perfuma yg kak nazian jual ni,semuanya dari pati perfuma tawww!bukan yg mixture punyerrr..tu yg i LIKE tuuu!

dengan tanpa segan silunya,cik kiQah nak bagitaw ni,if k0rang pakai perfume yg kak nazian jual,2hari k0rang tak mandi p0n k0nfem bau wangi lagi..mengalahkan Paris Hilt0n ngan Britney Spears tawww!hahaha..

Pendek kata,even packaging perfume tu tidak la grand,tapi bagi cik kiQah sendiri,daripada kita berhabis pitis beli perfume yg mahal2 hanya sebab packaging je,tapi isinye cipuuutttt plus certain kedai suka sabotaj nerdy buyers mcm kite ni...hehe,s0metimes dieorang campur perfume tu dengan 0live oil,air and what s0 ever la..nanti resultnya,k0nfem bau jadi tak tahan lama..silap aribulan...el0k2 bau strawberri..bile dah berpeluh bagai tu...bertukar jadi bau belacan..hehehe..erm,better u guyz fikir balik la.Tapi kalau s0metimes tu,if ada duit lebih,apalah salahnya buat pers0nal investment ...pergi beli perfume yg mahal kat kedai2 kan [ada jugak yg suka buat k0leksi bot0l2 perfume]..hehehe

s0,moral of the story,alah membeli,menang memakai..acececece^^


"kerana dirimu begituuuu berharga"


hakhakhak!

btw,cik kiQah nak cerita gak pasal k.jua a.k.a my sweetie wife abg edel [abg cik kiQah].Tadi k.yuni bagitaw,die on the way nak pergi Putrajaya [ape hal minah ni nak pergi sana....?!].K.yuni cakap,mama ngan papa sur0 die pergi sana sebab nak die temankan k.jua kat hospital...wait!wait!..kenapakah...?nak kata k.jua dan selamat melahirkan anak,memang tak arr sebab die baru je 2bulan pregnant..huhu

uhuuuuu...cerita ini semakin mendebarkan...?

Then,bel0m sempat k.yuni abis cerita,terus cik kiQah tanya...

"eh,asal k.jua masuk hospital ni..?da beranak ke?"

hahahaha!

k.yuni cakap k.jua pitam masa die on the way nak g ofis pagi tadi..huhh...?serious ke?..ini bet0l membuatkan cik kiQah berasa amat2 takut utk pregnant [ni bila da kawen nanti 0kay]...

K.yuni cakap,sekarang ni Encik doctor sur0 k.jua berehat kat hospital sambil tangan die kena cucuk masuk air..hehehe..biase la..cik kiQah dulu p0n da kena macam tuh..mula2 sakit wooo...kalau dapat nurse yg baek hati,kire 0k la..tapi kalau dapat nurse yg bajet pandai macam D0ktor yg bertaun keja,ermm..sendiri mau ingat la sakit bagai nak tahan masa die cucuk jarum nak cari urat...ergghhh...

Tapi apa2 p0n,mama pernah cakap,kita ni,bila da dilahirkan sebagai seorang perempuan,benda yg semua akan merasa ialah keperitan semasa kita mengadung tu...huhu.Nak ke..tak nak ke,itu memang da lumrah.Bak kata orang,lebih baek bersyukur dengan apa yg Allah swt bagi utk kita cont0hnya,even peritnya menanggung sakit masa mengandung,tapi pahala melahirkan anak itu jauh lebih besar taw...kira pahal syahid gak la..[ni ada orang bagitaw kat cik kiQah]...*masih ramai yg mengharapkan zuriat dalam hidup mereka..(-_-)*

till then,cik kiQah nak pergi s0lat subuh dulu..tata!


hehe,ni cik kiQah upload pic masa abg edel & kak jua bersanding after dieorang akad nikah..ch0p!nak taw x tarikh dieorang kawen..dieorang selamat diakad nikah pada 30 May 2010...cuba kira tarikh ni el0k2..adakah giler cepat dieorang dapat anak...?hahaha..apa2 p0n,dieorang telah p0n digelar sebagai pengantin Bunting Pelamin..hahaha..nice 0ne wut..?!..well,that one we call "rezeki"..


p/s: K.jua,akak kena kuat taw,jangan give up taw.iqah taw akak kuat =).Btw,abg edel,jaga k.jua el0k2,nanti abg edel nak merasa dapat baby c0mel macam cik su die..hahaha.Tibe2 tengah berfikir..."mesti c0mel baby dieorang nanti..gagagaga"...(^_^)



ngeee=D