Tuesday, December 14, 2010

updated..

Bismillahirrahmanirrahim
~~~~~~~~~~~~~~~~

bertemu kita kembali...
hehehe...
sorry..lama sungguh saya abaikan blog ini..
bukan sengaja..
tapi terlalu banyak komitmen yg perlu diutamakn berbanding update blog..
so..Alhamdulillah..berkat masa terluang ni..cik kiQah nak update blog ni sikit2..
hehehe..tak banyak p0n..sikit2 je..
overall..the things are going to be normal as usual..
terlalu banyak peristiwa yg berlaku sepanjang bulan november lalu..
belum campur tolak dgn bulan yg lepas2 tu..hehe
pendek kata..hidup ini dipenuhi dgn pelbagai asam garam dunia..
yg akhirat masih diluar pemikiran kita..kan?
so..ape2 p0n yg datang kat dunia ni..
semua dibawah kemampuan diri kita untuk mengawalnya sebaik mungkin..
sebab tu Allah swt da mentioned awal2 dalam Al-Quran yg Dia tidak akan turunkan ujian melebihi kemampuan hambaNya..
indah x agama Allah swt..?
tepuk dada,tanya iman masing2 =)
ok, proceed to the other point..
sebenarnya..cik kiQah kena siapkan tutorial tax utk esoknyer class..
so far..Alhamdulillah..overall cik kiQah dapat buat..cuma certain part tu mcm xsure je..hehe..so, i hold it first~
ouh..cik kiQah amat rindukan kakak2 cik kiQah...
hehe..insya-Allah,tak lama lagi k.yuni cik kiQah dah nak kawen..
huhu..da besar panjang da k.yuni..
moga2 jodoh kalian berkekalan hingga akhir hayat..ameen =)
buat kakak..
iQah doakan akak kuat semangat..sentiasa diberi iman yg mantap utk semua ujian yg Allah turunkan bt kakak sekeluarga..
you teach me on how to be a strong girl =)
iQah takkan lupakan resepi ikan siakap masak stim yg kakak ajar aritu =)
sedapppp sangatttt...!!
buat mama..
iQah minta maaf sekali lagi sebab tak dapat cuti lama2 kat kampung..
hehehe..tapi ikan masak sambal yg mama bekalkan tu mmg menyentuh selera iQah..=)
buat papa...
sorry sebab masa nak naek bus aritu iQah ternangis lepas peluk papa..berat hati nak naek bus..apatah lg tengok pa & ma gerak balek...
buat mucid & sarah..
sorry my dear boy...
last week cik su banyak marah mucid..tapi da mucid makin nakal..patot la kena marah ngn cik su...haha
if tak silap cik su..ada kot dalam 10x mucid menjerit giler kuat sbb cik su usik mucid..haha,best2
sarah...jangan asyik maen dgn c3 awak tu..nnti sarah da nak stay kat asrama..prepare yourself ok dearie..=)
jangan homesick2 macam cik su awak ni..ekekeke..
abg edel n kak jua..
huhuhu..seronok tengok perot k.jua da buncit sangat..@_@
tak sabar nak tengok baby korang..
mesti comel macam cik su die..hehe..
thanx abg edel sbb belanja makan fruity split malam tu..+_^
abang, adik & ayeh...
take care kat rumah tu..jaga pa & ma elok2..
jangan asyik maen PS je..kak iQah bagi laptop tu bukan utk korang hentam sudden attack manjang..tapi gunalah utk benda berfaedah laen..
buat mak..iQah doakan mak selalu sehat dan selalu ada selera nak makan..hehe,kesian kat mama masak penat2..alek2, mak tak abes makan..hehe^^

okay, esok class pagi..cik kiQah p0n da ngantok..till then,oyasuminasai..^^

2 comments:

  1. spe mak 2????
    bkn sllu pggl mama ke???

    ReplyDelete
  2. eyshh..die ni..mak tu my grandma la..bukan my mama...

    ReplyDelete