Thursday, October 21, 2010

biasalah tu..


minggu pertama di MMU..
ingatkan b0le la nak rilek ke ape..
tapi hampeh..hehe..
well, the first and fresh presentation begins tomorrow..
nak tak nak..
bukan saya sorang..
WE have to deal with it..
ye tak...?

semalam..
punyalah stay up sebab nak siapkan 1st group assignment untuk Bank Management..
percaya atau tidak...
cik kiQah yang hobinya suka tid0 awal tiap2 malam..
tiba2 semalam b0le stay up sampai pukul 4.30am..erk!
*hajar p0n b0le stay up sampai subuh*
hehehe..
Alhamdulillah..so far, slides da siap..
sekarang tengah prepare je untuk present esok..
moga2 dipermudahkan esok, insya-Allah =)

petang tadi..
tiba2 rasa nak masak..
hehe..lama dah dapur rumah ni tak berasap..
sebab nape entah..
maybe sebab da agak lama holiday..
asyik2 makan yg mama siapkan je..errr, kantoi =.="
cik kiQah ada tolong2 jugak okay..hehe
erm..

tadi hajar ada cakap..
dia takde mood nak makan..
aduhai..kesian pulak cik kiQah tengok..
bila cik kiQah tanya..
rupa2nya mood dia masih nak stay dgn family dia..
biasa lah tu..
cik kiQah faham..
bukan senang nak kuatkan hati dan perasaan ni bila berjauhan dgn family tersayang...=)
amat sukar tapi tak mustahil utk buat semua tu..

sebab tu bila ada cuti..
cik kiQah lah orang yg paling gembira..
hanya Allah  swt je yg faham betapa bahagianya rasa bila dapat cium tangan parents..
dapat tatap muka parents..adik2..
bukan saje b0le stay kat rumah sendiri..
tapi "happy" yg cik kiQah maksudkan adalah kebih dari itu..
*at least, hajar masih b0le balek tiap2 weekend kan dear?*
jangan sedih2 okay..
mungkin saat ni terlalu banyak ujian yg perlu hajar lalui..
cuma satu je yg hajar perlu ingat..
Allah swt takkan uji kita melebihi kemampuan yang ada pada kita..
Dia Maha Menyayangi setiap hamba2-Nya..=)


p/s: mungkin Hari Raya Aidiladha nanti cik kiQah tak balek kampung..bagi orang lain, ini mungkin sesuatu yg biasa..tapi bukan bagi cik kiQah..biarlah orang nak cakap apa p0n, yang pasti kebahagiaan cik kiQah adalah family cik kiQah..tapi cik kiQah tahu..pengorbanan itu penting utk kita terus survive dalam hidup ni..=)

*minta maaf ma..minta maaf pa*

No comments:

Post a Comment