Monday, July 19, 2010

Lu bikin Gua panas!

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

hari yang cik tunggu2 dah makin tiba...!
yehaaaa!!
alamak!tapi hari tu bukan hari kawen cik kiQah..muahaha!erk..
well..hari sabtu ni cik kiQah balik kampung...kehkehkeh
[kecoh je kan]
ala..k0rang bayangkan lah...cik kiQah tak balik kampung hampir 7 minggu..muahahaha!lame tuuuu
sekarang ni..tiap2 hari call bonda kat kampung....rindu wooo..

tambah2 sekarang diri ini agak menyampah dengan s0meone..
ergh!talam dua muka..[kan dah terkeluar kat mulut ni,nasib tak puasa hari ni..muahaha!]
nak em02 k0non..hey,pleaaaaseee la..blah la weyy..!
*anyway, please take my word, don't ever mess with me*

opsss..tiba2 cik kiQah pulak yang nak emo segala..huhu
takpe..biar la orang nak emo tak masal p0n..janji kita tak kacau orang sudeyhh..
kehkehkeh..
yang penting sekarang..cik kiQah kena pulun giler2 utk midterm kali ni..so,bila final nanti bole rilek2 cket..erk..ye ke rilek..entah2 makin serabut k0t..hahaha

tadi baru abis paper MA2..
perghh..overall pasal theory..cet!cik kiQah amat tak suka dgn theory..kenapakah?
entah..dari dulu sampai sekarang, cik kiQah susah nak ngam dgn theory question..
tak sangka pulak accounting ni c0ver jugak bab theory..erm..nasib badan la kan..takpe,ade hikmah tu ^^
[i did my best, alhamdulillah=)]

tadi, cik kiQah pergi claim insurance card dgn one stop center department
b0leh pulak mak cik kat situ buat2 tak layan..aduh!
padahal kerja dia just tolong check card orang nak claim je p0n..tapi bajet diri tu macam manager segala..
erm..dengan sabar cik kiQah menunggu bagai nak rak dari pukul 10am-10.45am..
lepas tu..cik kiQah tengok,budak2 laki cina dia layan pulak..adoyai!
macam2 la manusia ni..
ape lagi..misi bermula!
cik kiQah dengan sabarnya ikut turn..
bila tiba je turn cik kiQah..terus mak cik tu buat muka blur =.="

cik kiQah: saya nak claim insurance card.
mak cik: okay.you student baru ke lama?

cik kiQah: student lama.
mak cik: oh, you ade bawak receipt tak?

cik kiQah: saya budak scholar JPA,auto paid by JPA kan?
mak cik: ye ke..erm,bukan JPA tak bayar ke..?

cik kiQah~dalam hati, [Lu bikin Gua panas!]
mak cik~still dengan muka blur

after cik kiQah tunjuk transaction proof yang JPA paid, si mak cik tu still tak percaya!
nasib die mak cik..kalau sebaya..dah lama dah tadi kena sembur kat situ..
sabar...sabar..
ape lagi..terus cik kiQah kuatkan diri pergi konfem dgn Finance Department..
wah..wah!kakak kat Finance tu siap tension k0t dengan mak cik tu.ape hak dia nak reject cik kiQah punyer claim sebab dah terang2 JPA bayar!
0kay,takpe..oleh sebab cik kiQah dah berjaya amik cop besar2 dari Finance..terus pergi balik kat mak cik tu..then haaa!amik tengok..

[senyap terus mak cik tu..dia just bole cakap yang card tu akan dapat nextweek]

cik kiQah berlalu sambil senyum lagi taw..[senyum ada makna tuuu]

p/s: lain kali, jangan mudah sangat judge orang tak tentu pasal. bila kita mudah judge orang membuta tuli, konfem last2 kena balik kat muka kita sendiri..dan sekarang, cik kiQah boleh tengok, dah ramai k0t kena macam tu..cik kiQah p0n ade jugak kena, tapi cepat2 bertaubat..muahahaha!errkkk..

hari ni cik kiQah skip 3 class okay!huguhuguhugu

No comments:

Post a Comment