Thursday, July 22, 2010

it's ok, i forgive u

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

sekali lagi cik kiQah minta maaf banyak sebab terpaksa ceritakan benda ni lagi (-_-)
bukan sengaja tapi ini dah melampaui batas...
satu je soalan cik kiQah untuk kalian semua,

"apa perasaan anda dan apa yg anda akan buat bilamana orang yang langsong tak kenal anda tapi sanggup aibkan nama anda di laman social networking e.g fb dengan siap lontarkan perkataan yg tak layak untuk diguna oleh seorang manusia yg beragama islam sekaligus mentioned nama penuh anda terang2?"

anda bayangkan lah, orang yg langsung tak kenal anda tapi suka suki aibkan anda depan orang ramai..ape hal?...tadi, abg cik kiQah, abg edel hampir datang untuk amik cik kiQah pergi buat report polis..tapi disebabkan orang tu mengaku salah dan minta maaf bagi pihak orang yg post status tu, abg edel terima dgn hati terbuka..bersyukur la wey, kiteorg ni tahu jugak nak jaga hati korang..tapi korang..?

kawan2 p0n ramai yg support cik kiQah buat report even mama p0n tadi cakap benda yg sama. [tiba2 rasa macam artis pun ada..haha]...

cik kiQah memang tak amik serius pasal masalah dalam rumah ni. tapi bila masalah ini orang luar yg campur tangan, u ask for it!

once again, for that puaka guy, saya tidak akan pernah menghalalkan setiap perkataan yg anda aibkan saya dlm fb tu. Agak melucukan kerana bagi saya sendiri, anda tak ubah macam orang yg takde ilmu sebab langsong takde mentaliti buat semua benda tu..kesian..

untuk mama, papa, abg edel, aida, wani, mira, ecah, nadiah dan hajar, thanx sebab sentiasa bagi semangat kat cik kiQah untuk face semua ni [esok exam..aduh, doakan cik kiQah kuat semangat]..


and special for that puaka guy, cermin diri anda yup before post benda alah macam tu..satu peringatan untuk anda.."jika anda sayang dengan segala yg anda miliki sekarang, hope you can re-think on what you've done before..if not, let us make it in fairer way. sudah berulang kali saya cakap, jangan pernah kacau hidup saya..jika mahu hidup kalian senang, "don't ever mess with me"

0kay, esok exam co. finance..agak mencabar untuk cik kiQah fokus subject ni setelah apa yg trjadi. tapi tadi mama dah marah sebab cik kiQah lemah dgn dugaan sekecil ni..insya-Allah ma, iqah akan cuba bangun balik..insya-Allah, iqah janji.

p/s: nasib tak buat report polis, kalau tak konfem petang ni orang tu dah bergari macam banduan and kena sumbat dalam jail [kot la kan]..tak p0n, k0nfem kena naik court..huhu[bak kata aida, best gk..bukan senang nak masuk court and jadi witness].Lain kali, fikir dulu sebelum bertindak.FAHAM...?!

macam2 hal,

No comments:

Post a Comment