Saturday, July 24, 2010

holidaysss...

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

0kay, first thing first..
would like to express alhamdulillah to Allah swt for watching me well during the journey last nite
overall, the journey was quite secured, so far...
whatever it is, the bus air-cond was giler sejuk macam fridge yg kat mall tu..hehe
can't even sleep well last nite because i was totally freeze...[tiba2 semalam masa tak bole tido, sempat lagi duk main hembus2 nafas kat cermin then ade wap2 gitu...konon2 duk kat korea yg ade salji2 tu..muahaha]
tak cukup dengan sweater, bungkus kaki dgn stokin, tak cukup lagi stokin, tarik curtain dalam bus nak bungskus tangan..hahaha..nasib tak bungkus dgn telekung sembahyang, kalau tak dgn driver bus pecut lari balik melaka balik..hahaha

semalam cik kiQah sempat captured several pics [tapi ni bukan guna camera tapi gune memory sendiri..haha]. Semua c0mel2 taw...ngee:-D.ade replika buah durian la, ade penumpang yg chubby2 dgn comel2 la, ade twins la, ade m0nyet bawak baby la, ade orang tengah tarik lembu dgn cara yg comel la..haha..macam2..so, akhir sekali baru tersedar yg cik kiQah yg tersenyum sendiri p0n c0mel jugak..erk!

0kay, sampai je kat stesen bus k0ta bharu, terus usha papa dah datang ke blom..waaa..papa da datang tuu..ape lagi.dah siap lambai2 dah ni..[bajet macam tak balik bertahun]..then balik2 terus pelok mama saya..hee:-D

benda first yg mesti cik kiQah buat bile dah lama sangat tak balik rumah..ape die?cube teka...??

heee..of course la kena pergi buat tinjauan kat bahagian dapur rumah..haha..port yg paling penting kena check ialah ape yg yg ade kat bawah tudung saji..muahaha [senonoh betul]..

tapi tadi check2 takde ape2 p0n sebab mama cakap nanti papa nak beli nasi bungkus untuk puteri kesayangan dia..hehehe..^^
tiba2 tadi papa belikan jugak kuih akok..upss..konfem En. Peace Dudes tengah meleleh ayaq liuq die..ngee:-D
ya Allah, lepas tu..kena check apa yg ade dalam fridge..semua ada!i mean, semua makanan yg cik kiQah dah lama tak makan la..terutamanya tempoyak mama yg best bangat...!ngee..

lepas tu ade macam2 lagi la..hehe..seronok2..ayuh la kita bina badan sepanjang cuti midterm ini..muahaha!

0kay, after this cik kiQah mahu tolong mama masak lunch..erm, tiba2 teringat yg ari rabu ni leader minta submit assignment..aduh..tak bagi peluang betul..hihihi

tadi sempat join mama tengok channel tv9, "tanyalah ustaz"..banyak benda menarik cik kiQah sempat tahu tadi..plus, tiba2 rasa macam jatuh cinta dgn cerita "cinta sempurna" sebab ada satu dailog yg agak menyentuh hati cik kiQah, 

"kalau kita cintakan bunga, bunga akan layu. Kalau kita cintakan manusia, manusia tetap akan pergi jua satu hari nanti, Namun, apabila kita ikhlaskan diri untuk cintakan Allah swt dengan sepenuh hati kita, cinta itu akan kekal abadi sampai bila2"

"cinta yang sempurna hanya milik Allah swt yg memerlukan pengorbanan ikhlas...[tak ingat da..].."

hehe..mana yg elok, cik kiQah share..mana yg tak elok, cik kiQah cuba perbaiki..sama2 renungkan ^^

p/s: En. Peace Dudes, ma and pa cadangkan awak pergi audition imam muda. If dapat jadi peserta, konfem b0le kawen awal..hahaha [upss, ini hanya gurauan semata2, tiada kaitan antara pembaca2 sekalian]

tiil then, i l0ve holidays,

No comments:

Post a Comment