Tuesday, July 20, 2010

talam dua muka

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

Alhamdulillah..berkat ubat demam yang hajar bagi tadi, cik kiQah dah rasa bertenaga cket..

jap!sebelum tu kan..nak join tak cik kiQah gelak sakan..muahahaha!
macam ni...actually, benda ni takde la lucu ke ape..cuma geli hati cket je..kahkahkah

k0rang taw tak ape makna manusia yang talam dua muka..?
bagi cik kiQah la kan..
orang macam ni..die memang akan bajet diri die betul even die buat salah sekalipun..
ye la..lumrah la kan..siapa nak mengaku bila buat dosa...tambah2 dosa tu dah memang terang2 nampak..

macam ni la..
kita ni..semakin hari semakin matang...
masalahnya sekarang terletak pada diri kita sendiri..
kita sering menganggap orang lebih matang dari kita..
so..bila masanya kita nak jadi matang seperti orang yang kita maksudkan tu..

yang paling kesiannya..
asal ade masalah je nangis..
kesian betul kan..
bukannya nak muhasabah diri ke ape..
sebab ye la..
sepatotnya..
kita kena la sedar diri kita tu berada kt tahap mana..
ni tak..asal ade masalah je..diri kita je yg betul..orang laen pulak disalahkan..
adoiyai..rosak...rosak..
dan yang paling kesian..
dekat parents..
sebab ye la..parents mengharapkan seorang anak yang baek..yang kuat semangat..bukan yang lembik macam kuey tiaw..erk!
hahaha...

0h ye, mulut kita p0n kena jugak jaga...
jangan ikutkan sgt kata hati remaja tu..
asal panas je nak maki hamun tak tentu pasal..
tapi bagi cik kiQah la..
kalau tahap kesabaran tu dah over limit..kena jugak maki hamun..tapi kena dgn cara yg proper arr..hahaha

jujur la cik kiQah cakap...
bukan senang nak berkawan dgn orang..
sebab kebanyakannya jenis yg talam dua muka..
depan pijak semut p0n tak mati..
fuhh..kat belakang...pijak gajah p0n mati k0t..hahaha[nasib orang tu tak macam gajah..kalau tak dgn die2 p0n   join skali..muahaha]

tiba2 rasa entry ni panjang sgt..j0m la!takm0 la layan orang yang sememangnya talam dua muka ni..perangai tak pernah berubah untuk jadi lebih baik..ingat diri dia je betul..bluek!pergi mampus la..[kang dah terkeluar..haha]
ape2 p0n...cik kiQah minta maaf kalau2 ade certain words yang agak sensor utk dibaca..tapi itulah reflection from what i felt..hihi

till then, untuk manusia yang talam dua muka..sedar la weyy, umur kita ni tak panjang, jangan asyik jaga badan je..jaga la hati tu sekali..tak p0n pergi beli supplement utk hati tu jadi lebih mulia..hahaha!

p/s: cik kiQah meluat dgn perangai orang yang suke tagih2 simpati orang lain ni..macam tak educated..nama je masuk university..tapi pemikiran dan perangai tak ubah macam manusia hidup zaman batu..

2 comments:

  1. Salam~

    Annursalsabila88 dah bertukar nama ek? Patutlah yang tuh dah di-private kan ye~ :D

    Semoga cepat sembuh. Jangan lupa makan ubat, jangan stress sangat2. All the best 4 your midterm test. Semoga Allah permudahkan~ ;)

    ReplyDelete
  2. wslm~

    erkk..wakakaka!cik semut c0mel ini sudah jumpa bl0g saya..hahaha..erm,yup.terpaksa tukar blog baru sebab blog lama kena ganggu dgn orang yang entah apa2..huhu..ape2 p0n, rindu akak sgt2...insya-Allah kak, dah makan ubat dah..iqa 0k (^_^)

    ReplyDelete