Tuesday, July 20, 2010

berikan kekuatan

bismillahirrahmanirrahim

.....................................

hari ni cik kiQah decide tanak continue tid0 after solat subuh even mengatok tahap cipan sekalipun..muahaha!
sebab cik kiQah kena pulun taxation 1 tu..=.="
cik kiQah ni bukan la jenis budak yg genius..kena put effort lebih untuk dapatkan sesuatu tu..contohnya ilmu (^_^)
ape2 p0n..berkorban untuk dapatkan ilmu sememangnya tak sia2 kan...?
laen la kalau bangun pagi2 dgn niat nak buat benda yang sia2...contoh...?hehehe..banyak sgt..tepuk dada,tanya hati sendiri...

taxation 1 ni agak banyak kena hafal dan ingat..ye x cik semut..?hehe..
setelah midterm MA2 selesai semlm..hati cik kiQah masih lagi trauma k0t2 la most of the questions cover the theory part...=.="
ape2 p0n, dari dulu sampai sekarang, cik kiQah tetap yakin dgn janji Allah. swt (^_^)
walau banyak mana p0n kita study, yang penting hati kena ikhlas dalam menimba ilmu tersebut dan kena yakin bahawa Allah swt tidak pernah menilai dari hasil tetapi Allah swt melihat pada usaha ikhlas yang kita buat
so..kalau study for the sake of exam only, better neutral kan balik niat tu ye..hehe..
bukan ape, kan best kalau amalan kita tu dikira ibadah..
bila sesuatu amalan itu dikira sbg ibadah..
insya-Allah ganjaran pahala itu akan menjadi milik kita..
tak susah utk pujuk hati kita ikhlas dalam menimba ilmu..
contohnya...
tiap kali nak start study or revise, cuba baca sepotong ayat al-Quran atau doa ..
minta petunjuk dari Allah swt dan moga dipermudahkan segala urusan kita..
Allah swt kan Maha Pendengar..
se-sl0w mana p0n anda baca doa tu, Allah swt pasti akan dengar jua..yakin dgn janji Allah swt!

p/s: i need to revise back from the beginning part because it forces me to remember each of the related case of the acts..chaiy0k cik kiQah..[entry ini lebih ditujukan buat diri penulis sendiri]

d0akan cik kiQah ye,

No comments:

Post a Comment