Monday, June 21, 2010

sem0ga akak kuat semangat!

bismillahirrahmanirrahim

....................................

semalam before cik kiQah tid0,cik kiQah sempat call mama tersayang. At least, bef0re tid0 tu,apalah salahnye kita dengar suara ibu di samping grabbb keberkatan itu..hehe [macam adlin aman ramli la pulak,lalala].

Mama cakap,nak no. pink..eh,eh..silap,no. pin bank islam cik kiQah.Aduhh,terus kepala otak cik kiQah berpusing2 memikirkan samada duit JPA sudah masuk ke bel0m...?[tapi hati kuat cakap da masuk...ngeh,ngeh,ngeh].Haaa,tapi!!even duit JPA da masuk p0n,bel0m tentu dapat guna dengan sepuas2nya...hahaha!

Biasa lah,da takdir saya jadi anak se0rang pegawai kewangan,s0 kena hadapilah situasi seperti ini [hanya orang tertentu sahaja yg memahami]..kehkehkeh.

Mama cakap semalam,perfume saya sudeh sampai,uppss,kalau En. Peace Dudes taw ini berita,apa saya nak jawab eh..?! [hahahaha]..0kay2,meh sini cik kiQah st0ry lagi..takde,actually,last week cik kiQah c0ntact akak nazian c0mel sebab nk order perfume dgn die [kak nazian ni kire perfume br0ker gak la]...dulu cik kiQah ada bl0g die,siap bl0g walking tiap2 hari lagi..hahaha!

Yang bestnya pakai perfuma yg kak nazian jual ni,semuanya dari pati perfuma tawww!bukan yg mixture punyerrr..tu yg i LIKE tuuu!

dengan tanpa segan silunya,cik kiQah nak bagitaw ni,if k0rang pakai perfume yg kak nazian jual,2hari k0rang tak mandi p0n k0nfem bau wangi lagi..mengalahkan Paris Hilt0n ngan Britney Spears tawww!hahaha..

Pendek kata,even packaging perfume tu tidak la grand,tapi bagi cik kiQah sendiri,daripada kita berhabis pitis beli perfume yg mahal2 hanya sebab packaging je,tapi isinye cipuuutttt plus certain kedai suka sabotaj nerdy buyers mcm kite ni...hehe,s0metimes dieorang campur perfume tu dengan 0live oil,air and what s0 ever la..nanti resultnya,k0nfem bau jadi tak tahan lama..silap aribulan...el0k2 bau strawberri..bile dah berpeluh bagai tu...bertukar jadi bau belacan..hehehe..erm,better u guyz fikir balik la.Tapi kalau s0metimes tu,if ada duit lebih,apalah salahnya buat pers0nal investment ...pergi beli perfume yg mahal kat kedai2 kan [ada jugak yg suka buat k0leksi bot0l2 perfume]..hehehe

s0,moral of the story,alah membeli,menang memakai..acececece^^


"kerana dirimu begituuuu berharga"


hakhakhak!

btw,cik kiQah nak cerita gak pasal k.jua a.k.a my sweetie wife abg edel [abg cik kiQah].Tadi k.yuni bagitaw,die on the way nak pergi Putrajaya [ape hal minah ni nak pergi sana....?!].K.yuni cakap,mama ngan papa sur0 die pergi sana sebab nak die temankan k.jua kat hospital...wait!wait!..kenapakah...?nak kata k.jua dan selamat melahirkan anak,memang tak arr sebab die baru je 2bulan pregnant..huhu

uhuuuuu...cerita ini semakin mendebarkan...?

Then,bel0m sempat k.yuni abis cerita,terus cik kiQah tanya...

"eh,asal k.jua masuk hospital ni..?da beranak ke?"

hahahaha!

k.yuni cakap k.jua pitam masa die on the way nak g ofis pagi tadi..huhh...?serious ke?..ini bet0l membuatkan cik kiQah berasa amat2 takut utk pregnant [ni bila da kawen nanti 0kay]...

K.yuni cakap,sekarang ni Encik doctor sur0 k.jua berehat kat hospital sambil tangan die kena cucuk masuk air..hehehe..biase la..cik kiQah dulu p0n da kena macam tuh..mula2 sakit wooo...kalau dapat nurse yg baek hati,kire 0k la..tapi kalau dapat nurse yg bajet pandai macam D0ktor yg bertaun keja,ermm..sendiri mau ingat la sakit bagai nak tahan masa die cucuk jarum nak cari urat...ergghhh...

Tapi apa2 p0n,mama pernah cakap,kita ni,bila da dilahirkan sebagai seorang perempuan,benda yg semua akan merasa ialah keperitan semasa kita mengadung tu...huhu.Nak ke..tak nak ke,itu memang da lumrah.Bak kata orang,lebih baek bersyukur dengan apa yg Allah swt bagi utk kita cont0hnya,even peritnya menanggung sakit masa mengandung,tapi pahala melahirkan anak itu jauh lebih besar taw...kira pahal syahid gak la..[ni ada orang bagitaw kat cik kiQah]...*masih ramai yg mengharapkan zuriat dalam hidup mereka..(-_-)*

till then,cik kiQah nak pergi s0lat subuh dulu..tata!


hehe,ni cik kiQah upload pic masa abg edel & kak jua bersanding after dieorang akad nikah..ch0p!nak taw x tarikh dieorang kawen..dieorang selamat diakad nikah pada 30 May 2010...cuba kira tarikh ni el0k2..adakah giler cepat dieorang dapat anak...?hahaha..apa2 p0n,dieorang telah p0n digelar sebagai pengantin Bunting Pelamin..hahaha..nice 0ne wut..?!..well,that one we call "rezeki"..


p/s: K.jua,akak kena kuat taw,jangan give up taw.iqah taw akak kuat =).Btw,abg edel,jaga k.jua el0k2,nanti abg edel nak merasa dapat baby c0mel macam cik su die..hahaha.Tibe2 tengah berfikir..."mesti c0mel baby dieorang nanti..gagagaga"...(^_^)



ngeee=D





No comments:

Post a Comment