Sunday, June 13, 2010

cerita tentang pedas


bismillahirrahmanirrahim
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

saya merupakan seorang budak perempuan yg amat2 la tak tahan dengan makanan pedas..H0wever!..i l0ve t0 eat spicy food..seriously.Bak kata orang,makanan kalau tak pedas,tak brav0..haha..[actually,tu kata saya,bukan orang]...

0kay,seperti yg kita telah ketahui [cewah,type ayat sejibik mcm essei BM masa SPM dulu],saya dan housemate saya,hani,telah mempunyai 2 0rang teman baru a.k.a new housemate.Seronok tak terkata sebab akhirnya,rumah kami yg serba lawa ni [haha..sapa lg nk puji kalau tak diri sendiri] dipenuhi dengan cewek2 yg kren [s0rry,terpengaruh dgn citer cahaya kat astr0...papa lah ni].

s0 far,alhamdulillah..kitaorang hidup aman damai dalam rumah ni.Semoga kebahagiaan dan ketenangan milik kami bersama,insya-Allah.Bak kata saya lagi,bila dah duduk bersama under 0ne roof tu,kiranya everything kena kerjasama antara satu sama lain,barulah hidup steady & cool.

Tadi,An baru sampai kt rumah ni.Saya pulak da lama mendarat kat sini since last week lagi..huhu.Tapi takpe,i'm used to be here earlier than others.Btw,tadi saya sempat masak nasi goreng ala2 orang bujang utk An.Tapi niat saya sebab nk makan utk my dinner,tapi dah alang2 An ada dan die p0n dah officially bec0me my housemate,s0 why n0t we have 0ur first non-candle light dinner kan..haha.

She was a cool girl,actually.But she did say that..

"An akan baik dengan orang as long as orang tu baik dgn An,tapi if let say,orang tu buat jahat dgn An or tikam An dari belakang,An takkan pernah baik dgn orang tu sampai bila2"

Fuhh..berderau gak darah eden mendengarnya..tapi takpe la.Bagi saya,that was her personality.Setiap manusia berhak menyuarakan pendapat dan pandangan masing2 samada pasal diri mereka sendiri ataupun benda2 di sekeliling mereka.So do i,saya sendiri punya perception on those things..but f0r now,just let it be first sebab tujuna saya tulis entry ni sebab nak bagi taw pasal makanan pedas tadi..hahaha [alek2 da telajak cakap benda alah ni].

During our dinner, kitaorang b0rak2 la together-gether..hehe..[An,i LIKE ur hair style..=D].Then, An dengan tiba2 bertanya kepada saya..haha..

"kak iqa makan pedas eh.?"

[alamaks!budak ni macam taw2 je aku ni tak tahan pedas..takpe2 c0ver2]

Then,dengan tindakan berani mati saya jawab soalan cepu mas An..

"Akak suka makan pedas tapi jenis yg tak tahan la..haha [here,i'm trying t0 be honest okay]"

Lepas tu,tengah2 duk menikmati nasi goreng yg agak sedap ituuu..[perasan!],saya p0n tibe2 rasa macam muka saya dah naik kaler merah..[itu tandanya pedas sedang menyerang seluruh kepala saya].

Dengan terketar2 saya tuang air dalam mug c0mel hadiah dari student saya dulu [dan lagi],then teguk air sampai tak ingat dunia..hahaha..

Sambil tengah teguk air tu,tengok2 air cepat sgt abis..haha..minum cara apa ntah..then tuang lagi..tuang lagi..hahaha..kembung perot saya taw..tapi da pedas..apa kan daya saya..(-_-)

Tapiii.....saya malu..An gelak kat saya sebab dia cakap saya ni KELAKAR...0h tidaxxxx..akhirnya,rahsia saya yg sememangnya tak tahan dengan makanan pedas terbongkar buat julung2 kalinya..[hampeh,ingatkan b0le c0ver sampai 2,3 bulan..ni tak sampai 1hari dengan An..dah jadi mcm ni]..

hahaha..itulah ceritanya..

penat lah nak tulis..hihi..(^_^)

p/s: tibe2 teringat masa makan dgn k.yuni dulu..iqah pernah buat tindakan berani mati makan sambal belacan banyak2 sebab kena sahut cabaran k.yuni..apa lagii..sekali 1muke jadi naik tompok2 merah..lepas tu lidah dah tak rasa apa..sedangkan..k.yuni still standing dgn sambal belacan 1mangkuk tu..adoyai..bila la b0le jadi macam k.yuni dan orang2 yg tahan pedas..hihihi...sabar je la iqah..ada lah masa tu nanti..

inilah saya,

No comments:

Post a Comment