Wednesday, June 16, 2010

Alhamdulillah~

bismillahirrahmanirrahim
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


Alhamdulillah...
hari ni iqah da berjaya puasa utk 2nd day dalam bulan rejab ni...
moga2 amalan puasa iqah dinilai di sisi Allah swt...


erm..malam nanti ada lecture MA 2...
lecturer buat sebab replace lecture hari isnin lepas...
s0..nak tak nak..kena jugak gagahkan diri ni pergi....
m0ga2 iqah selamat pergi dan balik nanti...
insya-Allah...=)


Satu benda iqah nak kongsi kat sini...
sepanjang 2 hari iqah puasa ni...
iqah tak rasa lapar sgt..
bukan nak bangga diri...
tapi kalau nak diikutkan..
selalunya..
awal2 puasa...
iqah mudah sgt nak rasa lapar...
sedangkan...
sejak puasa dlm bulan rejab ni..
rasa lapar tu kurang..
tapi rasa takut nak buat sesuatu tu selalu bertambah...
contohnya...
bila nak lewatkan solat...
mesti terus teringat kat pahala puasa...
mana la taw...
if lambat2 kan solat...
pahala berkurang..
nanti puasa iqah jadi kurus keding...
tak nak...(-_-)


tapi yg seronoknya...
mama p0n puasa gak...
same goes to my En. Peace Dudes =D...
m0ga2 pahala amalan puasa kita bulan ni diterima Allah swt...
alhamdulillah..
sejak puasa ni..
kesabaran tu amat dirasai...
tak kira kat mana2 sekalipun...




p/s: cuma yg tak best tu...iqah berbuka puasa dan sahur sorang2...agak sedih sebab selalunya..ada orang temankan..kalau nak bangun sahur..mama mesti kejutkan...kalau nak berbuka..mama mesti masakkan juadah yg iqah suka makan...erm..tapi takpe la..mungkin ini salah satu ujian bulan rejab dari Allah swt utk iqah jadi lebih sabar atas segala ketentuan-Nya..insya-Allah =)


j0m tambah pahala sunat ramai2=)

No comments:

Post a Comment